Колко во одраха за гаранционния преглед ТМ Ауто?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
esprit

Колко во одраха за гаранционния преглед ТМ Ауто?

Мнение от esprit » 13 Фев 2009 20:53

На 15 000 км ми взеха 210 лв за гаранционния преглед.На една позната за 30 000 и взеха 600 лева. wacko.gif .Да не говорим за обслужването.Дава ми младежа ключа и ни казва:'Търси си я на паркинга" dry.gif .
За другите ядове не ми се разправя просто mad.gif

Cosmos

Мнение от Cosmos » 13 Фев 2009 22:19

Днес направих същото за 200 лева... всичко ми отне около 15-20 мин.
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Колко во одраха за гаранционния преглед ТМ Ауто?

Мнение от Kiki » 13 Фев 2009 23:22

esprit написа:Дава ми младежа ключа и ни казва:'Търси си я на паркинга"За другите ядове не ми се разправя
Това е за съжаление ситуацията! Ако не ни харесва, алтернативата е да ги зарежем веднага след изтичане на гаранцията! wink.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 14 Фев 2009 02:18

има още една алтернатива,чух я в хонда-форума от един немец.не правиш никакви гаранционни сервизи,само си сменяш маслото и филтрите по плана,без да ходиш дори при тях.ставаше въпрос за accord,човекът каза '...повярвайте ми това е хонда и за 3 год. нищо не може да се случи...' каза,че много отдавна си я кара така,заебава им гаранцията и си гила.евала мога да кажа за марката,щото с моята тойота не ми стиска. mellow.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Фев 2009 17:46

esprit написа:На 15 000 км ми взеха 210 лв за гаранционния преглед.На една позната за 30 000 и взеха 600 лева. wacko.gif .Да не говорим за обслужването.Дава ми младежа ключа и ни казва:'Търси си я на паркинга" dry.gif .
sumite sa razli4ni v zavisimost ot tipa obslujvane /15-30-45000 km/, ot modela, ot benzin/dizel...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 14 Фев 2009 19:23

а има ли възможност да заявиш че излизаш за дълго в чужбина и да си я правиш в солун или в някое друго представителство на тойота балканс,с малко по силен пазар,,,,и би ли имало смисъл?
просто като идея,,,не съм го мислил.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Re: ...

Мнение от jim_beam » 14 Фев 2009 19:31

rudolf написа:а има ли възможност да заявиш че излизаш за дълго в чужбина и да си я правиш в солун или в някое друго представителство на тойота балканс,с малко по силен пазар,,,,и би ли имало смисъл?
ами разбира се,че има аз откога го казвам.ако пътувате в някоя цивилизована страна,използвайте да ви оправят някои други гаранционни дефекти.за нещо по-сериозно ще трябва да се заяви предварително,евентуално да се поръчат части,но дреболиите ще ви ги оправят веднага.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

diver

Мнение от diver » 14 Фев 2009 19:56

jim_beam написа:
rudolf написа:а има ли възможност да заявиш че излизаш за дълго в чужбина и да си я правиш в солун или в някое друго представителство на тойота балканс,с малко по силен пазар,,,,и би ли имало смисъл?
ами разбира се,че има аз откога го казвам.ако пътувате в някоя цивилизована страна,използвайте да ви оправят някои други гаранционни дефекти.за нещо по-сериозно ще трябва да се заяви предварително,евентуално да се поръчат части,но дреболиите ще ви ги оправят веднага.
Е Серес къде е, хем пистата близко и бирата хубава....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

antoanto

Мнение от antoanto » 14 Фев 2009 23:50

esprit написа:На 15 000 км ми взеха 210 лв за гаранционния преглед.На една позната за 30 000 и взеха 600 лева. wacko.gif .Да не говорим за обслужването.Дава ми младежа ключа и ни казва:'Търси си я на паркинга" dry.gif .
Това какво включва смяна на масла, филтри и т.н. или просто такса mellow.gif Аз лично не съм правил подобни интервенции, само в края на гаранцията бих проявил интерес, въпреки че не карам много. Ако е само такса laugh.gif , ще кажа само че не е луд този който иска а този дето дава laugh.gif :thumbsup:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Фев 2009 01:44

jim_beam написа:
аз всъщност май някъде от форума го бях чел,,може да е в твой писанки колега :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 15 Фев 2009 02:56

е поне за бг няма значение в кое представителство я поддържаш гаранционно. за чужбина обаче ме съмнява да може

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Фев 2009 04:34

Гаранцията на Тойота важи за цяла Европа. Това е гарантирано така, само от САЩ внесени нямат гаранция. Но ако си взел колата от Германия, тук ти е оправят гаранционно и обратното :thumbsup:

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 15 Фев 2009 10:16

jim_beam написа:има още една алтернатива,чух я в хонда-форума от един немец.не правиш никакви гаранционни сервизи,само си сменяш маслото и филтрите по плана,без да ходиш дори при тях.ставаше въпрос за accord,човекът каза '...повярвайте ми това е хонда и за 3 год. нищо не може да се случи...' каза,че много отдавна си я кара така,заебава им гаранцията и си гила.евала мога да кажа за марката,щото с моята тойота не ми стиска. mellow.gif
Аз на 15000 се излъгах да отида в ТМ - но повече няма да повторя тази грешка.
На същото мнение съм че за оставащите две години на яриса няма да ми трябва гаранция.По вероятно е ако я закарам при тях да ми потрябва.
Иначе първото ТО ми излезна около 370лв но аз поисках да сменят всички филтри не само масления.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 16 Фев 2009 14:27

antoanto написа:Това какво включва смяна на масла, филтри и т.н. или просто такса mellow.gif Аз лично не съм правил подобни интервенции, само в края на гаранцията бих проявил интерес, въпреки че не карам много. Ако е само такса laugh.gif , ще кажа само че не е луд този който иска а този дето дава laugh.gif :thumbsup:
Първата е смяна на масло и филтър. Нали разбираш че ако на 15 000 км или на 1 година ако не отидеш да си дадеш лептата няма да стигнеш до "края на гаранцията". Просто като отидеш в сервиза и видят че не си обслужвал колата при тях ще си платиш всичко по което ще работят wink.gif
Изображение1G-FE

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Фев 2009 15:03

Ael написа:
antoanto написа:Това какво включва смяна на масла, филтри и т.н. или просто такса mellow.gif Аз лично не съм правил подобни интервенции, само в края на гаранцията бих проявил интерес, въпреки че не карам много. Ако е само такса laugh.gif , ще кажа само че не е луд този който иска а този дето дава laugh.gif :thumbsup:
Първата е смяна на масло и филтър. Нали разбираш че ако на 15 000 км или на 1 година ако не отидеш да си дадеш лептата няма да стигнеш до "края на гаранцията". Просто като отидеш в сервиза и видят че не си обслужвал колата при тях ще си платиш всичко по което ще работят wink.gif
че ти така и така си плащаш.важи само ако се случи някакъв гаранционен ремонт,но да си кажем честно какво ще се случи за 3 год.тва да не е vw-audi-mb? :whistle:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор