Не забравяй че все пак тук се робува на маркатаslowtraveler написа:Не разчитай прекалено на реномето на марката...

Cosmos
Мнение от slowtraveler » 02 Фев 2009 21:57
Така е biggrin.gifCosmos написа:Не забравяй че все пак тук се робува на маркатаslowtraveler написа:Не разчитай прекалено на реномето на марката...
slowtraveler
Мнение от Bass_Man » 02 Фев 2009 22:33
Какъв паркетник бе Слоу ? biggrin.gif Какво ти стана ве човече ? То по-офроуд машини от LC-то се броят на пръсти ве !slowtraveler написа: ЛендКрузъра е най-добрия по-офроуд ориентиран паркетник, и бих си взел с удоволствие такъв за да си ходя по планините ако избирах джип)...
Bass_Man
Мнение от Kiki » 02 Фев 2009 22:37
Kiki
Kiki
Мнение от LEXUS » 02 Фев 2009 22:43
Всеки си преценява, след като хвърли някой и друг поглед встрани, какво предпочита.Все пак, на прима виста, се сещам ,че в Авенсис се предлагат и възд.възглавници за коленете още от базово ниво на оборудване,което е много богато.slowtraveler написа:Така е biggrin.gif![]()
![]()
![]()
Но само до момента в който решиш да изръсиш торбата с парите за да си вземеш нова кола...
Предполагам, че доста колеги, които са минали по този път, не са се хвърлили сляпо, а са направили ново проучване на възможностите/предимствата/предлаганията на пазара към момента на покупката, и са хвърлили поглед и настрани
Това, че в момента Тойота не се представя добре в този сектор не значи, че не се представя добре в други сектори (например според мен към момента ЛендКрузъра е най-добрия по-офроуд ориентиран паркетник, и бих си взел с удоволствие такъв за да си ходя по планините ако избирах джип)...
LEXUS
Мнение от slowtraveler » 02 Фев 2009 22:51
Такова изделие, дето ще те е яд да го окопаеш в калта до прозорците, и да го одереш/потрошиш в някоя горичка му викам паркетник biggrin.gifBass_Man написа:...Какъв паркетник бе Слоу ? biggrin.gif Какво ти стана ве човече ? То по-офроуд машини от LC-то се броят на пръсти ве !
slowtraveler
Мнение от Kiki » 02 Фев 2009 23:06
Към момента марките в никакъв случай не са си изравнили силите! Мазда имат много да копат, докато си изравнят силите с Тойота. Ще минат години и то, ако през това времи Тойота спят дълбоко. Но всички знаем, че това няма да стане скоро, ако изобщо стане! И недей да сравняваш мазда 2-3 с Аурис и Корола, или джиповете с РАВ4и Ланда на Тойота, защото ,алтернативите на Мазда са смешни спрямо тях!slowtraveler написа: последните им модели всичките са запомнящи се и може да се каже, че са успешни : Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda RX8, MPS (3 и 6), CX7, CX9 (последните два основно за US пазара)...
Но пак нещата отиват към стария спор - към момента марките са си изравнили силите, и разликите се виждат в конкретен модел, който е с леко предимство пред останалите... Тъй-като говорим за Авенсиса, си мисля, че този модел няма да се отличава 'с леко преимущество' пред конкуренцията поне в БГ...
Kiki
Мнение от Bass_Man » 02 Фев 2009 23:25
Bass_Man
Мнение от LEXUS » 02 Фев 2009 23:31
Прав си в някои неща.Наистина масовостта не винаги е признак на добро реноме,даже,ако питаш мен, в повечето случки не е.Но при Тойота определено е,благодарение на реномето си Тойота заслужи 1-вото място в света по продажби и задоволство от клиентите,при Тойота се наблюдава и най-високият процент лоялни на марката клиенти-над90%,това не се постига с маркетинг,а с качество и задоволяване на нуждите на клиентите,т.е. маркетингът,добрият маркетинг привлича клиенти,но задържането и увеличаването на тези клиенти е функция от качествата на колата,дългосрочното реноме е най-трудното нещо да се задържи.Доказаха го Мерцедес,чието реноме тотално рухна след 2000 година,да те бяха велики,правеха идиотски здрави мерцедеси 70-те,80-те години,до средата на 90-те,но рухнаха.Никой маркетинг не може да ги спаси.Разликата при Тойота е ,че винаги са правели идиотски здрави коли-и през 70-те , и през 80-те ,и през 90-те,но тогава маркетингът им беше необходин ,за да убедят предубедените ,че наистина е така,та това е реноме,изграждано в постоянство 30 години и до ден днешен хората си купуват Тойота,защото знаят,че купуват много кола за парите си,здрава кола.Аз смятам,че покупката на Мазда също е умна покупка,защото Мазда правят също много здрави коли,но продават по-малко поради по-лоша и не регулирана според пазара гама/за Европа/,въпреки че на мен ми харесват много,тесногръдия европеец не харесва такъв интелигентен дизайн като Мазда 3 и новата 6 или една легенда Кседос,която имаше много слаби продажби в Европа.Европеецът харесва коли тип кютук-Такова е Аудито,такъв е Пасат,такъв е Авенсис,такъв е Голф,такъв е Аурис- високи,груби,с масов вид.Кседос беше точно обратното-ниска,широка,спортна,със супер линии,затова не проби.Старите Короли,Хонди Сивици,Акорди,аеродекове и т.н. също бяха ниски,широки и с аеродинамичен спортен дизайн,в САЩ ги харесваха,в Европа не,затова новата Корола стана Аурис и заприлича на Голф 5 ,Опел Астра и т.н.,все кютуци-високи,квадратни,грозни,анти-спортни и масови. А Авенсис заема солиден процент от продажбите,тук не си прав.slowtraveler написа:Не разчитай прекалено на реномето на марката...
Масовостта не винаги е признак на добро реноме, а обикновено е признак на добър маркетинг и/или ниска цена..
Имайки впредвид, че авенсис си е направен от европейци за европейския пазар и заема изключително малък процент от 'масовите' продажби ме учуди такава голяма разлика (порядък 9х.лв за топ оборудването)... ...
На времето Авенсиса нямаше и такова високо оборудване с толкова екстри.slowtraveler написа:На времето Авенсиса практически нямаше конкуренция в класа си като съотношение цена/качество, но сега нещата нещо са се променили в лоша посока, или гърците пак са се престарали в цените......
Зашеметяващият дизайн по принцип най-бързо старее,така се случи и със старата мазда6,която днес изглежда тотално остаряла и не модерна,даже изглеждаше така 2 години преди да я спрат от производство,но в началото направи фурор,но такъв дизайн бързо се изчерпа.Тя направи много продажби заради дизайна си,освен , че е здрава. Тойота разглежда нещата другояче- дългосрочен успех. За продажби в световен мащаб не знам,но мазда 6 се продава в тоя вид и в САЩ,айде да не е по цял свят,а Авенсис главно в Европа,при еснафите.slowtraveler написа:Относно продажбите и реномето: ако гледаме точно този клас, Маздат6 съм убеден, че ще бие в пъти авенсиса по продажби в световен мащаб.
И то не заради някакви супер качества (въпреки, че има добро реноме заради първия модел), а най-вече заради това, че се предлага в цял свят...
LEXUS
Мнение от LEXUS » 02 Фев 2009 23:54
И аз не разбрах какво има в предвид под сериозен офроуд.По-сериозен офроуд от това,което си изброил, надали има--Пустиня,северен полюс,джунгли,чукари по Ирак,Иран и т.н.Bass_Man написа:Ама хората с Хайлукс отидоха на полюса , а LC-то е много по-добро значи не знам кое точно не му е сериозното . Ората си ги карат и в пустинята и по джунглите и по студените страни . Общо взето нямат забележки . Не знам точно какво разбираш под сериозен офроуд .
LEXUS
Мнение от slowtraveler » 03 Фев 2009 09:01
За изравняване на силите въобще не може да става въпрос - Тойота си е един от най-големите производители на превозни средства...Kiki написа:.....
Към момента марките в никакъв случай не са си изравнили силите! Мазда имат много да копат, докато си изравнят силите с Тойота. Ще минат години и то, ако през това времE Тойота спят дълбоко. Но всички знаем, че това няма да стане скоро, ако изобщо стане! И недей да сравняваш мазда 2-3 с Аурис и Корола, или джиповете с РАВ4и Ланда на Тойота, защото ,алтернативите на Мазда са смешни спрямо тях!
slowtraveler
Мнение от Kiki » 03 Фев 2009 10:07
Точно сега ще видим, дали Авинсиса ще се пребори, защото не може да се сравнява един модел 2003г. на една марка, с друг на друга марка от 2007-2008г. И аз не знам какво ще излезе от новия Авенсис, защото не съм чул още мнението на специалистите за него. Сигурен съм обаче, че Тойота не са се изложили.slowtraveler написа: Точно сравнявайки Авенсис с другите конкуренти в този клас (Мазда6, Пасат, Шкода Супърб, Опела Insignia..) на Авенсиса ще му е много трудно да се пребори, ако не подходят гъвкаво...
Kiki
Мнение от Vesko » 03 Фев 2009 10:08
Въздушните възглавници и броят им си е само рекламен трик. Все пак в повечето автомобили те истават неизползвана екстра до крайа на живота им. Така че този случай си е излишно оскубване на клиентаLEXUS написа:Всеки си преценява, след като хвърли някой и друг поглед встрани, какво предпочита.Все пак, на прима виста, се сещам ,че в Авенсис се предлагат и възд.възглавници за коленете още от базово ниво на оборудване,което е много богато.
И някой каза,че Авенсис е скъп при 37400 лева ли? А предишният Авенсис, като се продаваше 1.6 110 коня базов с по-малко екстри за 34000 лева, не беше ли скъп?
Vesko
Мнение от slowtraveler » 03 Фев 2009 11:00
Абе то ако се знаеше кога ще потрябват - ще скочиш до магазина предварително и ще сложиш и два комплекта ама нейсеVesko написа:....Въздушните възглавници и броят им си е само рекламен трик. Все пак в повечето автомобили те истават неизползвана екстра до крайа на живота им. Така че този случай си е излишно оскубване на клиента![]()
slowtraveler
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта