Не забравяй че все пак тук се робува на маркатаslowtraveler написа:Не разчитай прекалено на реномето на марката...

Така е biggrin.gifCosmos написа:Не забравяй че все пак тук се робува на маркатаslowtraveler написа:Не разчитай прекалено на реномето на марката...
Всеки си преценява, след като хвърли някой и друг поглед встрани, какво предпочита.Все пак, на прима виста, се сещам ,че в Авенсис се предлагат и възд.възглавници за коленете още от базово ниво на оборудване,което е много богато.slowtraveler написа:Така е biggrin.gif![]()
![]()
![]()
Но само до момента в който решиш да изръсиш торбата с парите за да си вземеш нова кола...
Предполагам, че доста колеги, които са минали по този път, не са се хвърлили сляпо, а са направили ново проучване на възможностите/предимствата/предлаганията на пазара към момента на покупката, и са хвърлили поглед и настрани
Това, че в момента Тойота не се представя добре в този сектор не значи, че не се представя добре в други сектори (например според мен към момента ЛендКрузъра е най-добрия по-офроуд ориентиран паркетник, и бих си взел с удоволствие такъв за да си ходя по планините ако избирах джип)...
Такова изделие, дето ще те е яд да го окопаеш в калта до прозорците, и да го одереш/потрошиш в някоя горичка му викам паркетник biggrin.gifBass_Man написа:...Какъв паркетник бе Слоу ? biggrin.gif Какво ти стана ве човече ? То по-офроуд машини от LC-то се броят на пръсти ве !
Към момента марките в никакъв случай не са си изравнили силите! Мазда имат много да копат, докато си изравнят силите с Тойота. Ще минат години и то, ако през това времи Тойота спят дълбоко. Но всички знаем, че това няма да стане скоро, ако изобщо стане! И недей да сравняваш мазда 2-3 с Аурис и Корола, или джиповете с РАВ4и Ланда на Тойота, защото ,алтернативите на Мазда са смешни спрямо тях!slowtraveler написа: последните им модели всичките са запомнящи се и може да се каже, че са успешни : Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda RX8, MPS (3 и 6), CX7, CX9 (последните два основно за US пазара)...
Но пак нещата отиват към стария спор - към момента марките са си изравнили силите, и разликите се виждат в конкретен модел, който е с леко предимство пред останалите... Тъй-като говорим за Авенсиса, си мисля, че този модел няма да се отличава 'с леко преимущество' пред конкуренцията поне в БГ...
Прав си в някои неща.Наистина масовостта не винаги е признак на добро реноме,даже,ако питаш мен, в повечето случки не е.Но при Тойота определено е,благодарение на реномето си Тойота заслужи 1-вото място в света по продажби и задоволство от клиентите,при Тойота се наблюдава и най-високият процент лоялни на марката клиенти-над90%,това не се постига с маркетинг,а с качество и задоволяване на нуждите на клиентите,т.е. маркетингът,добрият маркетинг привлича клиенти,но задържането и увеличаването на тези клиенти е функция от качествата на колата,дългосрочното реноме е най-трудното нещо да се задържи.Доказаха го Мерцедес,чието реноме тотално рухна след 2000 година,да те бяха велики,правеха идиотски здрави мерцедеси 70-те,80-те години,до средата на 90-те,но рухнаха.Никой маркетинг не може да ги спаси.Разликата при Тойота е ,че винаги са правели идиотски здрави коли-и през 70-те , и през 80-те ,и през 90-те,но тогава маркетингът им беше необходин ,за да убедят предубедените ,че наистина е така,та това е реноме,изграждано в постоянство 30 години и до ден днешен хората си купуват Тойота,защото знаят,че купуват много кола за парите си,здрава кола.Аз смятам,че покупката на Мазда също е умна покупка,защото Мазда правят също много здрави коли,но продават по-малко поради по-лоша и не регулирана според пазара гама/за Европа/,въпреки че на мен ми харесват много,тесногръдия европеец не харесва такъв интелигентен дизайн като Мазда 3 и новата 6 или една легенда Кседос,която имаше много слаби продажби в Европа.Европеецът харесва коли тип кютук-Такова е Аудито,такъв е Пасат,такъв е Авенсис,такъв е Голф,такъв е Аурис- високи,груби,с масов вид.Кседос беше точно обратното-ниска,широка,спортна,със супер линии,затова не проби.Старите Короли,Хонди Сивици,Акорди,аеродекове и т.н. също бяха ниски,широки и с аеродинамичен спортен дизайн,в САЩ ги харесваха,в Европа не,затова новата Корола стана Аурис и заприлича на Голф 5 ,Опел Астра и т.н.,все кютуци-високи,квадратни,грозни,анти-спортни и масови. А Авенсис заема солиден процент от продажбите,тук не си прав.slowtraveler написа:Не разчитай прекалено на реномето на марката...
Масовостта не винаги е признак на добро реноме, а обикновено е признак на добър маркетинг и/или ниска цена..
Имайки впредвид, че авенсис си е направен от европейци за европейския пазар и заема изключително малък процент от 'масовите' продажби ме учуди такава голяма разлика (порядък 9х.лв за топ оборудването)... ...
На времето Авенсиса нямаше и такова високо оборудване с толкова екстри.slowtraveler написа:На времето Авенсиса практически нямаше конкуренция в класа си като съотношение цена/качество, но сега нещата нещо са се променили в лоша посока, или гърците пак са се престарали в цените......
Зашеметяващият дизайн по принцип най-бързо старее,така се случи и със старата мазда6,която днес изглежда тотално остаряла и не модерна,даже изглеждаше така 2 години преди да я спрат от производство,но в началото направи фурор,но такъв дизайн бързо се изчерпа.Тя направи много продажби заради дизайна си,освен , че е здрава. Тойота разглежда нещата другояче- дългосрочен успех. За продажби в световен мащаб не знам,но мазда 6 се продава в тоя вид и в САЩ,айде да не е по цял свят,а Авенсис главно в Европа,при еснафите.slowtraveler написа:Относно продажбите и реномето: ако гледаме точно този клас, Маздат6 съм убеден, че ще бие в пъти авенсиса по продажби в световен мащаб.
И то не заради някакви супер качества (въпреки, че има добро реноме заради първия модел), а най-вече заради това, че се предлага в цял свят...
И аз не разбрах какво има в предвид под сериозен офроуд.По-сериозен офроуд от това,което си изброил, надали има--Пустиня,северен полюс,джунгли,чукари по Ирак,Иран и т.н.Bass_Man написа:Ама хората с Хайлукс отидоха на полюса , а LC-то е много по-добро значи не знам кое точно не му е сериозното . Ората си ги карат и в пустинята и по джунглите и по студените страни . Общо взето нямат забележки . Не знам точно какво разбираш под сериозен офроуд .
За изравняване на силите въобще не може да става въпрос - Тойота си е един от най-големите производители на превозни средства...Kiki написа:.....
Към момента марките в никакъв случай не са си изравнили силите! Мазда имат много да копат, докато си изравнят силите с Тойота. Ще минат години и то, ако през това времE Тойота спят дълбоко. Но всички знаем, че това няма да стане скоро, ако изобщо стане! И недей да сравняваш мазда 2-3 с Аурис и Корола, или джиповете с РАВ4и Ланда на Тойота, защото ,алтернативите на Мазда са смешни спрямо тях!
Точно сега ще видим, дали Авинсиса ще се пребори, защото не може да се сравнява един модел 2003г. на една марка, с друг на друга марка от 2007-2008г. И аз не знам какво ще излезе от новия Авенсис, защото не съм чул още мнението на специалистите за него. Сигурен съм обаче, че Тойота не са се изложили.slowtraveler написа: Точно сравнявайки Авенсис с другите конкуренти в този клас (Мазда6, Пасат, Шкода Супърб, Опела Insignia..) на Авенсиса ще му е много трудно да се пребори, ако не подходят гъвкаво...
Въздушните възглавници и броят им си е само рекламен трик. Все пак в повечето автомобили те истават неизползвана екстра до крайа на живота им. Така че този случай си е излишно оскубване на клиентаLEXUS написа:Всеки си преценява, след като хвърли някой и друг поглед встрани, какво предпочита.Все пак, на прима виста, се сещам ,че в Авенсис се предлагат и възд.възглавници за коленете още от базово ниво на оборудване,което е много богато.
И някой каза,че Авенсис е скъп при 37400 лева ли? А предишният Авенсис, като се продаваше 1.6 110 коня базов с по-малко екстри за 34000 лева, не беше ли скъп?
Абе то ако се знаеше кога ще потрябват - ще скочиш до магазина предварително и ще сложиш и два комплекта ама нейсеVesko написа:....Въздушните възглавници и броят им си е само рекламен трик. Все пак в повечето автомобили те истават неизползвана екстра до крайа на живота им. Така че този случай си е излишно оскубване на клиента![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта