Радар детектори
Sauros
Kiki
Мнение от chaval » 13 Дек 2008 22:00
chaval
Bass_Man
Kiki
Мнение от ALTEZZA » 14 Дек 2008 09:30
Since they have an oscillating current, all radio receivers not only pick up radio signals, they also emit them. This means that any radar detector, whether it has a jammer or not, broadcasts a tell-tale radio wave whenever it is turned on.
In areas where radar detectors are illegal, police may be equipped with a device called VG2. The VG2 instrument is simply a high-powered radio receiver tuned to the frequency of the signals emitted by radar detectors. So while you're scanning the area for them, they might very well be scanning the area for you."
ALTEZZA
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 14 Дек 2008 09:43
Принципа на VG2 доколкото си спомням е 'слушане' на резонанса на хетеродина на приемници, настроени на дадена честота (тази на радара).
Практически всички съвременни радар-детектори, които следят няколко честоти наведнъж, не работят на принципа на хетеродина.
Нямат трептящ кръг, който паразитно да излъчи на тази честота, а отделянето на нужната честота става чрез цифров анализ, и поради това са неоткриваеми за полицейските радари с такава функция..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 14 Дек 2008 12:26
Моля те, поясни по точно, какво представляват тези VG2 вълни, защото моят радар-детектор често ги споменава в последно време, докато карам в София!slowtraveler написа:Всички по-съвременни радар-детектори 'имам впредвид от около 10-15г' са неоткриваеми от радарите...
Принципа на VG2 доколкото си спомням е 'слушане' на резонанса на хетеродина на приемници, настроени на дадена честота (тази на радара).
Практически всички съвременни радар-детектори, които следят няколко честоти наведнъж, не работят на принципа на хетеродина.
Нямат трептящ кръг, който паразитно да излъчи на тази честота, а отделянето на нужната честота става чрез цифров анализ, и поради това са неоткриваеми за полицейските радари с такава функция..

Kiki
Мнение от djofi_m » 14 Дек 2008 12:41

май малко се поолях с размера на снимките, съжалявам за което.
djofi_m
Kiki
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 14 Дек 2008 19:06
2. Повечето съвременни радар-детектори не могат да бъдат засечени от по-горните устройства...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 15 Дек 2008 11:14

Ael
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Рошко » 15 Дек 2008 11:57
Аз затова когато ме спрат и ми кажат "Документите за проверка!", демонстративно с палеца си вдигам колана, така, че да го види и питам "Мога ли вече да се разкопчея и да сляза, понеже документите са ми в задния джоб?"Ael написа:Това че полицаите се заяждат за радар-детектори не значи че са забранени. За сега няма закон по който могат да те глобят за радар-детектор. Но внимавайте да не стане като един приятел дето го спряха за това че се "дърпа" с друг и тъкато нямало доказателства че е нарушил закона му казали да излезе от колата. Той си откопчал колана,слезал и те му написали акт за това че кара без колан ...
Рошко
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 15 Дек 2008 15:46
Имам един познат , който прави точно , като тебе и един път полицая му беше отвърнал ".. е щом имаш заден джоб ..........." biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif1.6 VVT-i написа:Аз затова когато ме спрат и ми кажат "Документите за проверка!", демонстративно с палеца си вдигам колана, така, че да го види и питам "Мога ли вече да се разкопчея и да сляза, понеже документите са ми в задния джоб?"
Bass_Man
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 16 Дек 2008 01:57

P.S. Ако получите призовка да отидете до пощата и е отметнато ПИСМО - голяма вероятност да е, за да ви връчат лично наказанието, така че ако не чакате нещо специално от някой, не ходете

Me4oKyX
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru