Радар детектори
Радар детектори
Здравейте, интересува ме в крайна сметка забраниха ли радар детекторите в България? А също така бях чул че ще оборудват патрулките с радар-радар детектори, вярно ли е?
Радар-детектора е разрешен, защото по никъкъв начин не смущава или влияе на полицеският радар. Забранени са устройства (антирадарите) които, влият пряко върху Полицеският радар и го смущават. Не знам дали може изобщо да се засече радар-детектор, защото са на принципа на радиото- само приемат сигнали и не излъчват нищо, ако полицайте не го видят не могат да разберат за наличието на такъв.
"Detecting Detectors
Since they have an oscillating current, all radio receivers not only pick up radio signals, they also emit them. This means that any radar detector, whether it has a jammer or not, broadcasts a tell-tale radio wave whenever it is turned on.
In areas where radar detectors are illegal, police may be equipped with a device called VG2. The VG2 instrument is simply a high-powered radio receiver tuned to the frequency of the signals emitted by radar detectors. So while you're scanning the area for them, they might very well be scanning the area for you."
Since they have an oscillating current, all radio receivers not only pick up radio signals, they also emit them. This means that any radar detector, whether it has a jammer or not, broadcasts a tell-tale radio wave whenever it is turned on.
In areas where radar detectors are illegal, police may be equipped with a device called VG2. The VG2 instrument is simply a high-powered radio receiver tuned to the frequency of the signals emitted by radar detectors. So while you're scanning the area for them, they might very well be scanning the area for you."
->
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Всички по-съвременни радар-детектори 'имам впредвид от около 10-15г' са неоткриваеми от радарите...
Принципа на VG2 доколкото си спомням е 'слушане' на резонанса на хетеродина на приемници, настроени на дадена честота (тази на радара).
Практически всички съвременни радар-детектори, които следят няколко честоти наведнъж, не работят на принципа на хетеродина.
Нямат трептящ кръг, който паразитно да излъчи на тази честота, а отделянето на нужната честота става чрез цифров анализ, и поради това са неоткриваеми за полицейските радари с такава функция..
Принципа на VG2 доколкото си спомням е 'слушане' на резонанса на хетеродина на приемници, настроени на дадена честота (тази на радара).
Практически всички съвременни радар-детектори, които следят няколко честоти наведнъж, не работят на принципа на хетеродина.
Нямат трептящ кръг, който паразитно да излъчи на тази честота, а отделянето на нужната честота става чрез цифров анализ, и поради това са неоткриваеми за полицейските радари с такава функция..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Моля те, поясни по точно, какво представляват тези VG2 вълни, защото моят радар-детектор често ги споменава в последно време, докато карам в София!slowtraveler написа:Всички по-съвременни радар-детектори 'имам впредвид от около 10-15г' са неоткриваеми от радарите...

ето какво пише в описанието на моя, мисля че ще си отговориш на всички въпроси. прочети внимателно първото изречение. точно заради него си го нося в колата за да нямам безсмислени спорове с "ОРГАНИТЕ" дето се крият из храсталаците.

май малко се поолях с размера на снимките, съжалявам за което.

май малко се поолях с размера на снимките, съжалявам за което.
АVENSIS 2.0TD-комби
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
1. Има устройства (радари), които засичат дали имаш радар-детектор от тип, който може да бъде засечен...
2. Повечето съвременни радар-детектори не могат да бъдат засечени от по-горните устройства...
2. Повечето съвременни радар-детектори не могат да бъдат засечени от по-горните устройства...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Това че полицаите се заяждат за радар-детектори не значи че са забранени. За сега няма закон по който могат да те глобят за радар-детектор. Но внимавайте да не стане като един приятел дето го спряха за това че се "дърпа" с друг и тъкато нямало доказателства че е нарушил закона му казали да излезе от колата. Той си откопчал колана,слезал и те му написали акт за това че кара без колан ...

- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Аз затова когато ме спрат и ми кажат "Документите за проверка!", демонстративно с палеца си вдигам колана, така, че да го види и питам "Мога ли вече да се разкопчея и да сляза, понеже документите са ми в задния джоб?"Ael написа:Това че полицаите се заяждат за радар-детектори не значи че са забранени. За сега няма закон по който могат да те глобят за радар-детектор. Но внимавайте да не стане като един приятел дето го спряха за това че се "дърпа" с друг и тъкато нямало доказателства че е нарушил закона му казали да излезе от колата. Той си откопчал колана,слезал и те му написали акт за това че кара без колан ...
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Имам един познат , който прави точно , като тебе и един път полицая му беше отвърнал ".. е щом имаш заден джоб ..........." biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif1.6 VVT-i написа:Аз затова когато ме спрат и ми кажат "Документите за проверка!", демонстративно с палеца си вдигам колана, така, че да го види и питам "Мога ли вече да се разкопчея и да сляза, понеже документите са ми в задния джоб?"
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Колеги, ако знаете, дайте разяснения за камерите - на какви честоти ги засичат радар-детекторите ?! Х, К, Ка ?!?!? Защото няколко човека ми казват, че сложили камери из Пловдив, засичали и пращали честитки по пощата..... А нещо все да ми пищи за щяло и нещяло, да се шашкам
P.S. Ако получите призовка да отидете до пощата и е отметнато ПИСМО - голяма вероятност да е, за да ви връчат лично наказанието, така че ако не чакате нещо специално от някой, не ходете

P.S. Ако получите призовка да отидете до пощата и е отметнато ПИСМО - голяма вероятност да е, за да ви връчат лично наказанието, така че ако не чакате нещо специално от някой, не ходете