Радар детектори

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Sauros

Радар детектори

Мнение от Sauros » 13 Дек 2008 15:22

Здравейте, интересува ме в крайна сметка забраниха ли радар детекторите в България? А също така бях чул че ще оборудват патрулките с радар-радар детектори, вярно ли е?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Радар детектори

Мнение от Kiki » 13 Дек 2008 19:42

Sauros написа: радар-радар детектори
Какво е това животно? unsure.gif

chaval

Мнение от chaval » 13 Дек 2008 22:00

Радар-детектора е разрешен, защото по никъкъв начин не смущава или влияе на полицеският радар. Забранени са устройства (антирадарите) които, влият пряко върху Полицеският радар и го смущават. Не знам дали може изобщо да се засече радар-детектор, защото са на принципа на радиото- само приемат сигнали и не излъчват нищо, ако полицайте не го видят не могат да разберат за наличието на такъв.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 14 Дек 2008 03:39

Може да се засече и даже в някой страни имат сканиращи устройства за радар детектори . А от своя страна радар-детекторите има защита от сканиращи устройстава . За сега в БГ скенери не са забелязани !

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 14 Дек 2008 09:29

Bass_Man написа: радар-детекторите има защита от сканиращи устройстава
За по-новите ли става въпрос, или за всички!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 14 Дек 2008 09:30

"Detecting Detectors
Since they have an oscillating current, all radio receivers not only pick up radio signals, they also emit them. This means that any radar detector, whether it has a jammer or not, broadcasts a tell-tale radio wave whenever it is turned on.

In areas where radar detectors are illegal, police may be equipped with a device called VG2. The VG2 instrument is simply a high-powered radio receiver tuned to the frequency of the signals emitted by radar detectors. So while you're scanning the area for them, they might very well be scanning the area for you."
->

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Дек 2008 09:43

Всички по-съвременни радар-детектори 'имам впредвид от около 10-15г' са неоткриваеми от радарите...
Принципа на VG2 доколкото си спомням е 'слушане' на резонанса на хетеродина на приемници, настроени на дадена честота (тази на радара).
Практически всички съвременни радар-детектори, които следят няколко честоти наведнъж, не работят на принципа на хетеродина.
Нямат трептящ кръг, който паразитно да излъчи на тази честота, а отделянето на нужната честота става чрез цифров анализ, и поради това са неоткриваеми за полицейските радари с такава функция..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 14 Дек 2008 12:26

slowtraveler написа:Всички по-съвременни радар-детектори 'имам впредвид от около 10-15г' са неоткриваеми от радарите...
Принципа на VG2 доколкото си спомням е 'слушане' на резонанса на хетеродина на приемници, настроени на дадена честота (тази на радара).
Практически всички съвременни радар-детектори, които следят няколко честоти наведнъж, не работят на принципа на хетеродина.
Нямат трептящ кръг, който паразитно да излъчи на тази честота, а отделянето на нужната честота става чрез цифров анализ, и поради това са неоткриваеми за полицейските радари с такава функция..
Моля те, поясни по точно, какво представляват тези VG2 вълни, защото моят радар-детектор често ги споменава в последно време, докато карам в София! :thumbsup:

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 14 Дек 2008 12:41

ето какво пише в описанието на моя, мисля че ще си отговориш на всички въпроси. прочети внимателно първото изречение. точно заради него си го нося в колата за да нямам безсмислени спорове с "ОРГАНИТЕ" дето се крият из храсталаците.

Изображение
Изображение

май малко се поолях с размера на снимките, съжалявам за което.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 14 Дек 2008 18:14

Да разбирам ли, че наистина има устройства, които засичат радар-детиктори чрез VG2 вълни, или бъркам. Има ли някой, който да обясни по-компетентно? unsure.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Дек 2008 19:06

1. Има устройства (радари), които засичат дали имаш радар-детектор от тип, който може да бъде засечен...
2. Повечето съвременни радар-детектори не могат да бъдат засечени от по-горните устройства...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Дек 2008 11:14

Това че полицаите се заяждат за радар-детектори не значи че са забранени. За сега няма закон по който могат да те глобят за радар-детектор. Но внимавайте да не стане като един приятел дето го спряха за това че се "дърпа" с друг и тъкато нямало доказателства че е нарушил закона му казали да излезе от колата. Той си откопчал колана,слезал и те му написали акт за това че кара без колан ...
Изображение1G-FE

Аватар
Рошко
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Дек 2008 11:57

Ael написа:Това че полицаите се заяждат за радар-детектори не значи че са забранени. За сега няма закон по който могат да те глобят за радар-детектор. Но внимавайте да не стане като един приятел дето го спряха за това че се "дърпа" с друг и тъкато нямало доказателства че е нарушил закона му казали да излезе от колата. Той си откопчал колана,слезал и те му написали акт за това че кара без колан ...
Аз затова когато ме спрат и ми кажат "Документите за проверка!", демонстративно с палеца си вдигам колана, така, че да го види и питам "Мога ли вече да се разкопчея и да сляза, понеже документите са ми в задния джоб?"

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 15 Дек 2008 15:46

1.6 VVT-i написа:Аз затова когато ме спрат и ми кажат "Документите за проверка!", демонстративно с палеца си вдигам колана, така, че да го види и питам "Мога ли вече да се разкопчея и да сляза, понеже документите са ми в задния джоб?"
Имам един познат , който прави точно , като тебе и един път полицая му беше отвърнал ".. е щом имаш заден джоб ..........." biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Дек 2008 01:57

Колеги, ако знаете, дайте разяснения за камерите - на какви честоти ги засичат радар-детекторите ?! Х, К, Ка ?!?!? Защото няколко човека ми казват, че сложили камери из Пловдив, засичали и пращали честитки по пощата..... А нещо все да ми пищи за щяло и нещяло, да се шашкам rolleyes.gif

P.S. Ако получите призовка да отидете до пощата и е отметнато ПИСМО - голяма вероятност да е, за да ви връчат лично наказанието, така че ако не чакате нещо специално от някой, не ходете tongue.gif

Публикувай отговор