Тойота ли е най добрата марка?!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Тойота ли е най добрата марка?!?

Мнение от nov » 16 Сеп 2008 21:22

Здравейте колеги по марка,
От информацията която чета из нет-а, като гледам разни статистики, сравнения и т.н., оставам с впечатлението че Тойо е най добрата марка за автомобил като имам впредвид главно надеждността на марката и качеството на сглобката.Знам че съм в Тойота форум и вероятно някои от Вас могат да дадат пристрастени мнения, защото споря с приятели на по бира и всеки вика а ве те Тойота може да са корави но нямат имидж като БМВ, Меро или Ауди.Аз се опитвам да ги оборя с факти но от пусто в празно не стои, аз лично пред гореизброените марки Бих предпочел един Лексус LS, пък нека те си карат S класите не казвам че трите немски марки са лоши.А пък и като цяло спрямо всички японски марки май Тойота е най добра като гледам статистиките.Мисля си че само Мазда могат да съперничат а Нисан не са това което бяха до 95-96 година като изключим Скайлайна, Хонда и Мицу са под въпрос за мен лично.Та какво мислите Вие колеги за Тойота като ццяло спрямо другите автомобилни марки "въпреки че нямат техния имидж на расови автомобили"? biggrin.gif :censored: :censored: :censored: :censored:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 16 Сеп 2008 21:41

аз мисля като приятелите ти,,,ставам ли за твой приятел?:)
и си мисля че с европейската конфекция която заливат пазара-качеството не е каквото е било,,,,ма това са си само мой хипотези-базирани на няколко оплаквания в форума,,безпочвена мнителност към турски сглобки и цялта за поефтиняванена пройзводството.
уви-никога няма да бъда компетентен-защото нямам никакви намерения за покупка на нова тойота.

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Re: ...

Мнение от nov » 16 Сеп 2008 22:01

rudolf написа:аз мисля като приятелите ти,,,ставам ли за твой приятел?:)
и си мисля че с европейската конфекция която заливат пазара-качеството не е каквото е било,,,,ма това са си само мой хипотези-базирани на няколко оплаквания в форума,,безпочвена мнителност към турски сглобки и цялта за поефтиняванена пройзводството.
уви-никога няма да бъда компетентен-защото нямам никакви намерения за покупка на нова тойота.
Хахах всички в Тойота форум са ми приятели въпреки че не се познавам с никои от вас, тук сме за една обща идея - Тойо. :thumbsup:

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 16 Сеп 2008 22:13

Имиджа вече се гради с Приус - останалото си е снобария.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 16 Сеп 2008 22:40

eto edna tema koiato sigurno shte otgovori na niakoi ot vaprosite ti

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2268

vapreki che az do niakade ne moga da se saglasia s povecheto hora, det misliat che Toyota veche ne sa tova koeto sa bili. estestveno, produkta im se e promenil v sravnenie ot predi 15 godini, no tova se dalji na 2 faktora, globalizirane(dosta poveche broiki koli, kato e vse poveche se izpolzvat zavodi izvan Japan) i novi normi(kakvi li ne novi glezotii det horata si misliat che ne mogat bez tiah, a kam tova pribavi i veche mnogoto zadaljitelni tegnologii det sa za bezopastnost). ta da, Toyota ne sa tolkova jelezni kolkoto sa bili, no tova vaji i za vsichki ostanali, kamo li pak 3te nemski izbroeni po gore, te imat poveche problemi ot kogato i da e bilo.
->

Аватар
speedking
Обратна връзка:

Мнение от speedking » 16 Сеп 2008 22:46

смятам че не можем да сравняваме тойота с Ауди, БМВ или Мерцедес според мен трябва да сравняваме Lexus с тези марки защото Lexus е луксозното подразделение на тойота, а самата тойота да е сравняваме с VW и други подобни марки и моето мнение е че Lexus е много по-добър от БМВ и Ауди а между Мерцедес и Лексус съм малко на кантар не мога да преценя за мен си кое е по-доброто, а Тойота като цяло в средния клас автомобили за мен е Номер 1 :thumbsup:
Lexus IS 220d
Mazda MX5

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Сеп 2008 23:27

Fido Dido написа:Имиджа вече се гради с Приус - останалото си е снобария.
За снобски песионери biggrin.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Сеп 2008 23:28

Пенсионери де biggrin.gif

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 17 Сеп 2008 00:32

Аз поне за по добра осфен Lexus не се сещам laugh.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Сеп 2008 01:45

ALTEZZA написа:eto edna tema koiato sigurno shte otgovori na niakoi ot vaprosite ti

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2268

vapreki che az do niakade ne moga da se saglasia s povecheto hora, det misliat che Toyota veche ne sa tova koeto sa bili. estestveno, produkta im se e promenil v sravnenie ot predi 15 godini, no tova se dalji na 2 faktora, globalizirane(dosta poveche broiki koli, kato e vse poveche se izpolzvat zavodi izvan Japan) i novi normi(kakvi li ne novi glezotii det horata si misliat che ne mogat bez tiah, a kam tova pribavi i veche mnogoto zadaljitelni tegnologii det sa za bezopastnost). ta da, Toyota ne sa tolkova jelezni kolkoto sa bili, no tova vaji i za vsichki ostanali, kamo li pak 3te nemski izbroeni po gore, te imat poveche problemi ot kogato i da e bilo.
на мен лично и дизайна на моделите не са ми близки до сърцето,,някак си не ми раздвижват кръвта-ама никак,,,някак си в тойота се асоцийрам как седя в едно ново возило в задръстване....
виж например като гледам хондите, си фантазирам как я изкарвам нощем след 3 а.м. по празни булеварди...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Сеп 2008 01:48

Nedkow написа:Аз поне за по добра осфен Lexus не се сещам laugh.gif
ми аз съм се возил само на ис200,,и никак не съм впечатлен...демек според мен е до модел,а не до марка.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 17 Сеп 2008 08:42

rudolf написа: на мен лично и дизайна на моделите не са ми близки до сърцето,,някак си не ми раздвижват кръвта-ама никак,,,някак си в тойота се асоцийрам как седя в едно ново возило в задръстване....
виж например като гледам хондите, си фантазирам как я изкарвам нощем след 3 а.м. по празни булеварди...
e, ako stava vapros za dizain, Toyota spored men sa prosto OK, nishto poveche. ne sa super, no ne sa i koi znae kolko zle. novata Toyota Highlander obache e dosta dobra spored men kat dizain(ne znam dali sa se poiavili iz BG veche), no si e semeina kola. Lexus niamat greshka, tam dizaina e na nivo. az predi imah IS300 i dosta mu se kefih, no na nego dizaina e dosta specifichen, niakoi gora go obojavat, drugi mraziat. a ako stava vapros za kola za intosiasti, Toyota v momenta niamat nishto. Scion tC do niakade e zamestnik na Celica, no tova ne e bash sporten avtomobil. Lexus IS-F e nai sportnoto neshto koeto imat, no govorim za $60K+(za USA, v BG sigurno dosta poveche). ta za tova za sega sam na Subaru...
inache ako si intosiast na off road, Toyota moje da ti predloji dosta izbor.
->

Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 17 Сеп 2008 10:40

rudolf написа:на мен лично и дизайна на моделите не са ми близки до сърцето,,някак си не ми раздвижват кръвта-ама никак,,,някак си в тойота се асоцийрам как седя в едно ново возило в задръстване....
Зависи от модела. Моята Celica именно нощем след 3 а.м. ми се иска да я карам по широките софийски булеварди без грам трафик. Лошото е, че и по това време има ченгета.
И за тези пари можех да си взема автомобил на 2 години, но просто дизайна на тази Celica ме изкъртва и предпочетох автомобил на 7 години. :)

А дизайна на Celica 5-то поколение е още по-спортен. Като я видя дори си представям писта, а не празен булевард..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 17 Сеп 2008 13:58

Nemoga da razbera samo edno zahto puskat tolkova mnogo reklami na Toyota . Imam 4ustvoto 4e Toyota ne se prodava koeto nemise viarva . Syhto taka ohte ne sym vijdal reklama na Mercedec koeto me vodi do fakta 4e kolite im se prodavat ili moje bi az se lyja / ne obi4am Mercedec /

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 17 Сеп 2008 14:01

Не обръщай внимание на рекламите на Кока Кола - и тя не се продава... smile.gif

Публикувай отговор