Toyota Carina E 1.6 - въпроси

diver

Мнение от diver » 06 Авг 2008 22:34

PESHO OT MARS написа:...но малко нисичка ми се вижда температурата при мен стрелката седи хоризонтално....
требеше да видиш как я кара на "замръзване" преди да и сменя термостата....В града на средата, ма тръгнеш ли на магистралата падаше долу....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

stas

Мнение от stas » 06 Авг 2008 22:53

При мен стрелката за температурата стои милиметър-два по- горе при загрял двигател и 750 об на свободен ход(стрелката на оборотомера стои посредата м-у отметката за 1000 об и тази за 500об)
CARINA E 4A-FE LB

Viper_one

Мнение от Viper_one » 07 Авг 2008 00:59

PESHO OT MARS написа:...малко нисичка ми се вижда температурата при мен стрелката седи хоризонтално....
Сега като стана на въпрос не съм съвсем сигурен дали на снимката е загряла до нормална температура unsure.gif Пак ще проверя...

PESHO OT MARS написа:Забелязах и че не ти работи зелената лампа на икономайзера и при мен не работеше в началото но ми се наложи да отварям таблото поради запекъл километраж и след затварянето му си проработи от само себе си.

Да, наистина не работи. Ще се отваря таблото, но още не съм стигнал го него.
Също забелязах, че не свети и на централната конзола лявата врътка (която определя къде да духа - стъкло, в краката или централните духалки. Да видим там как ще го отварям.

И още нещо - мога ли от някъде да видя графики на мощността и върт. момент?
Милчо

diver

Мнение от diver » 07 Авг 2008 07:50

Viper_one написа:...И още нещо - мога ли от някъде да видя графики на мощността и върт. момент?
Можеш ;) ХЕАТ или ПРОСПИД веднага ще ти извадят срещу 80лв ;)
Изображение

Viper_one

Мнение от Viper_one » 11 Авг 2008 15:48

diver написа:
Viper_one написа:...И още нещо - мога ли от някъде да видя графики на мощността и върт. момент?
Можеш ;) ХЕАТ или ПРОСПИД веднага ще ти извадят срещу 80лв ;)
Питах по принцип или ако някой знае, че ми е любопитно biggrin.gif
Милчо

Viper_one

Мнение от Viper_one » 11 Авг 2008 15:58

И така.... продължавам с питанията smile.gif

1. Това нещо на казанчето за течността на чистачките за какво е? Прилича ми на някаква стойка unsure.gif
Изображение

2. А това тук дето няма нищо включено? Да не е за някоя екстра дето я нямам? Само от любопитство питам.
Изображение

3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката).
И в книжката видях, че има някакви каишки, за които се вдига, обаче при мен ги няма wacko.gif Ето тук съм снимал от към багажника да видите железцата, на които според мен опира, като я дърпам нагоре.
Изображение Изображение

Благодаря на отзовалите се
Милчо

diver

Мнение от diver » 11 Авг 2008 17:46

Viper_one написа:И така.... продължавам с питанията smile.gif

1. Това нещо на казанчето за течността на чистачките за какво е? Прилича ми на някаква стойка unsure.gif
Вероятно има модел моторче за фаровете примерно...
Изображение

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 11 Авг 2008 19:20

1. Предполагам Diver е прав
2. Като гледам че кабелите са с доволно сечение мисля че това е било окабеляването за нагревателя на огледалото.
3.А ти сигурен ли си че вобще може да се вдигне седалката а не че само облегалките да падат? По принцип по някакъв начин трябва да седалката трябва да се сваля защото там е достпа до резорвоара май...
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

stas

Мнение от stas » 11 Авг 2008 19:48

Немога да повярвам, че не се вдигат седалките ти(направена е от две части) и ако не греша под лявата се намира бензиновата помпа и това е единствения достъп до нея.Вдигането става много лесно без никакво запъване.Ако погледнеш в основата на предната част на седалката ще видиш едни сиви капачета,под тях са скрити пантите с които е захваната седалката към пода.
CARINA E 4A-FE LB

Аватар
MEGAHARD

Мнение от MEGAHARD » 12 Авг 2008 00:24

"3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката). "
Долната част на задната седалка на карина се изважда като и издърпаш силно нагоре предната част (по посока на движ.).Държът я две щипки които се намират до краката на пасажерите отзад, сглобяването става като я наместиш и седнеш отгоре.

Viper_one

Мнение от Viper_one » 16 Авг 2008 12:37

PESHO OT MARS написа:...
2. Като гледам че кабелите са с доволно сечение мисля че това е било окабеляването за нагревателя на огледалото.
...
Уж си има нагревател ermm.gif
Изображение
Милчо

Viper_one

Мнение от Viper_one » 16 Авг 2008 12:41

MEGAHARD написа:"3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката). "
Долната част на задната седалка на карина се изважда като и издърпаш силно нагоре предната част (по посока на движ.).Държът я две щипки които се намират до краката на пасажерите отзад, сглобяването става като я наместиш и седнеш отгоре.
Много ти благодаря bow.gif bow.gif bow.gif

Изображение
Милчо

Viper_one

Мнение от Viper_one » 16 Авг 2008 13:05

И така...
Вече си имам и зелена лампа на икономайзера smile.gif
Изображение
Между другото вече мога със сигурност да кажа, че стрелката на температурата си стои точно там. За вече над 300км градско и взвънградско изобщо не мърда, като закована е.

Също така как се сваля този панел, че някои лампички не му светят? Има 2 болта отпред, където са стрелките, но не излиза. Всичко ли трябва да разглобя?
Изображение

А такова оранжево "нещо" някой знае ли от къде мога да си намеря, че едното ми липсва?
Изображение
Милчо

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 16 Авг 2008 21:35

Ми след като имаш за нагревателите кабели идея си нямам за какво може да са тези кабели (нали кабелите за говорителите във вратите са други?) предполагам и че колата е с ел.пакет сиреч и ел.стъкла.
Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.

А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Viper_one

Мнение от Viper_one » 17 Авг 2008 08:59

PESHO OT MARS написа:Ми след като имаш за нагревателите кабели идея си нямам за какво може да са тези кабели (нали кабелите за говорителите във вратите са други?) предполагам и че колата е с ел.пакет сиреч и ел.стъкла.
Да, всичките са ел.
PESHO OT MARS написа:Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.
Благодаря за обяснението за свалянето на барчето :thumbsup:
PESHO OT MARS написа:А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.
Лампата беше изгоряла, а таблото е много лесно за сваляне smile.gif
PESHO OT MARS написа:Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Радвам се ако съм полезен с нещо.
Много се дразня ако нещо по колата не работи или не е както трябва. Затова гледам всичко да се оправя smile.gif
Милчо

Публикувай отговор