требеше да видиш как я кара на "замръзване" преди да и сменя термостата....В града на средата, ма тръгнеш ли на магистралата падаше долу....PESHO OT MARS написа:...но малко нисичка ми се вижда температурата при мен стрелката седи хоризонтално....
Toyota Carina E 1.6 - въпроси
Мнение от diver » 06 Авг 2008 22:34

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
stas
Мнение от Viper_one » 07 Авг 2008 00:59
Сега като стана на въпрос не съм съвсем сигурен дали на снимката е загряла до нормална температураPESHO OT MARS написа:...малко нисичка ми се вижда температурата при мен стрелката седи хоризонтално....

PESHO OT MARS написа:Забелязах и че не ти работи зелената лампа на икономайзера и при мен не работеше в началото но ми се наложи да отварям таблото поради запекъл километраж и след затварянето му си проработи от само себе си.
Да, наистина не работи. Ще се отваря таблото, но още не съм стигнал го него.
Също забелязах, че не свети и на централната конзола лявата врътка (която определя къде да духа - стъкло, в краката или централните духалки. Да видим там как ще го отварям.
И още нещо - мога ли от някъде да видя графики на мощността и върт. момент?
Viper_one
diver
Viper_one
Мнение от Viper_one » 11 Авг 2008 15:58

1. Това нещо на казанчето за течността на чистачките за какво е? Прилича ми на някаква стойка

2. А това тук дето няма нищо включено? Да не е за някоя екстра дето я нямам? Само от любопитство питам.

3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката).
И в книжката видях, че има някакви каишки, за които се вдига, обаче при мен ги няма

Благодаря на отзовалите се
Viper_one
Мнение от diver » 11 Авг 2008 17:46
Вероятно има модел моторче за фаровете примерно...Viper_one написа:И така.... продължавам с питанията![]()
1. Това нещо на казанчето за течността на чистачките за какво е? Прилича ми на някаква стойка

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
-
Мнение от PESHO OT MARS » 11 Авг 2008 19:20
2. Като гледам че кабелите са с доволно сечение мисля че това е било окабеляването за нагревателя на огледалото.
3.А ти сигурен ли си че вобще може да се вдигне седалката а не че само облегалките да падат? По принцип по някакъв начин трябва да седалката трябва да се сваля защото там е достпа до резорвоара май...
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
Мнение от stas » 11 Авг 2008 19:48
stas
Мнение от MEGAHARD » 12 Авг 2008 00:24
Долната част на задната седалка на карина се изважда като и издърпаш силно нагоре предната част (по посока на движ.).Държът я две щипки които се намират до краката на пасажерите отзад, сглобяването става като я наместиш и седнеш отгоре.
MEGAHARD
Viper_one
Мнение от Viper_one » 16 Авг 2008 12:41
Много ти благодаряMEGAHARD написа:"3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката). "
Долната част на задната седалка на карина се изважда като и издърпаш силно нагоре предната част (по посока на движ.).Държът я две щипки които се намират до краката на пасажерите отзад, сглобяването става като я наместиш и седнеш отгоре.

Viper_one
Мнение от Viper_one » 16 Авг 2008 13:05
Вече си имам и зелена лампа на икономайзера

Между другото вече мога със сигурност да кажа, че стрелката на температурата си стои точно там. За вече над 300км градско и взвънградско изобщо не мърда, като закована е.
Също така как се сваля този панел, че някои лампички не му светят? Има 2 болта отпред, където са стрелките, но не излиза. Всичко ли трябва да разглобя?

А такова оранжево "нещо" някой знае ли от къде мога да си намеря, че едното ми липсва?

Viper_one
-
Мнение от PESHO OT MARS » 16 Авг 2008 21:35
Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.
А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
Мнение от Viper_one » 17 Авг 2008 08:59
Да, всичките са ел.PESHO OT MARS написа:Ми след като имаш за нагревателите кабели идея си нямам за какво може да са тези кабели (нали кабелите за говорителите във вратите са други?) предполагам и че колата е с ел.пакет сиреч и ел.стъкла.
Благодаря за обяснението за свалянето на барчетоPESHO OT MARS написа:Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.

Лампата беше изгоряла, а таблото е много лесно за свалянеPESHO OT MARS написа:А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.

Радвам се ако съм полезен с нещо.PESHO OT MARS написа:Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Много се дразня ако нещо по колата не работи или не е както трябва. Затова гледам всичко да се оправя

Viper_one
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru