требеше да видиш как я кара на "замръзване" преди да и сменя термостата....В града на средата, ма тръгнеш ли на магистралата падаше долу....PESHO OT MARS написа:...но малко нисичка ми се вижда температурата при мен стрелката седи хоризонтално....
Toyota Carina E 1.6 - въпроси

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Сега като стана на въпрос не съм съвсем сигурен дали на снимката е загряла до нормална температураPESHO OT MARS написа:...малко нисичка ми се вижда температурата при мен стрелката седи хоризонтално....

PESHO OT MARS написа:Забелязах и че не ти работи зелената лампа на икономайзера и при мен не работеше в началото но ми се наложи да отварям таблото поради запекъл километраж и след затварянето му си проработи от само себе си.
Да, наистина не работи. Ще се отваря таблото, но още не съм стигнал го него.
Също забелязах, че не свети и на централната конзола лявата врътка (която определя къде да духа - стъкло, в краката или централните духалки. Да видим там как ще го отварям.
И още нещо - мога ли от някъде да видя графики на мощността и върт. момент?
Милчо
И така.... продължавам с питанията
1. Това нещо на казанчето за течността на чистачките за какво е? Прилича ми на някаква стойка

2. А това тук дето няма нищо включено? Да не е за някоя екстра дето я нямам? Само от любопитство питам.

3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката).
И в книжката видях, че има някакви каишки, за които се вдига, обаче при мен ги няма
Ето тук съм снимал от към багажника да видите железцата, на които според мен опира, като я дърпам нагоре.

Благодаря на отзовалите се

1. Това нещо на казанчето за течността на чистачките за какво е? Прилича ми на някаква стойка

2. А това тук дето няма нищо включено? Да не е за някоя екстра дето я нямам? Само от любопитство питам.

3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката).
И в книжката видях, че има някакви каишки, за които се вдига, обаче при мен ги няма

Благодаря на отзовалите се
Милчо
-
1. Предполагам Diver е прав
2. Като гледам че кабелите са с доволно сечение мисля че това е било окабеляването за нагревателя на огледалото.
3.А ти сигурен ли си че вобще може да се вдигне седалката а не че само облегалките да падат? По принцип по някакъв начин трябва да седалката трябва да се сваля защото там е достпа до резорвоара май...
2. Като гледам че кабелите са с доволно сечение мисля че това е било окабеляването за нагревателя на огледалото.
3.А ти сигурен ли си че вобще може да се вдигне седалката а не че само облегалките да падат? По принцип по някакъв начин трябва да седалката трябва да се сваля защото там е достпа до резорвоара май...
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Немога да повярвам, че не се вдигат седалките ти(направена е от две части) и ако не греша под лявата се намира бензиновата помпа и това е единствения достъп до нея.Вдигането става много лесно без никакво запъване.Ако погледнеш в основата на предната част на седалката ще видиш едни сиви капачета,под тях са скрити пантите с които е захваната седалката към пода.
CARINA E 4A-FE LB
"3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката). "
Долната част на задната седалка на карина се изважда като и издърпаш силно нагоре предната част (по посока на движ.).Държът я две щипки които се намират до краката на пасажерите отзад, сглобяването става като я наместиш и седнеш отгоре.
Долната част на задната седалка на карина се изважда като и издърпаш силно нагоре предната част (по посока на движ.).Държът я две щипки които се намират до краката на пасажерите отзад, сглобяването става като я наместиш и седнеш отгоре.
Много ти благодаряMEGAHARD написа:"3. И последно (за сега). Давайте идеи как да сгъна задната седалка (ОСНОВАТА, а не облегалката). "

Милчо
И така...
Вече си имам и зелена лампа на икономайзера

Между другото вече мога със сигурност да кажа, че стрелката на температурата си стои точно там. За вече над 300км градско и взвънградско изобщо не мърда, като закована е.
Също така как се сваля този панел, че някои лампички не му светят? Има 2 болта отпред, където са стрелките, но не излиза. Всичко ли трябва да разглобя?

А такова оранжево "нещо" някой знае ли от къде мога да си намеря, че едното ми липсва?

Вече си имам и зелена лампа на икономайзера

Между другото вече мога със сигурност да кажа, че стрелката на температурата си стои точно там. За вече над 300км градско и взвънградско изобщо не мърда, като закована е.
Също така как се сваля този панел, че някои лампички не му светят? Има 2 болта отпред, където са стрелките, но не излиза. Всичко ли трябва да разглобя?

А такова оранжево "нещо" някой знае ли от къде мога да си намеря, че едното ми липсва?

Милчо
-
Ми след като имаш за нагревателите кабели идея си нямам за какво може да са тези кабели (нали кабелите за говорителите във вратите са други?) предполагам и че колата е с ел.пакет сиреч и ел.стъкла.
Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.
А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.
Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.
А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
Да, всичките са ел.PESHO OT MARS написа:Ми след като имаш за нагревателите кабели идея си нямам за какво може да са тези кабели (нали кабелите за говорителите във вратите са други?) предполагам и че колата е с ел.пакет сиреч и ел.стъкла.
Благодаря за обяснението за свалянето на барчетоPESHO OT MARS написа:Относно лампите един съвет свали горното барче и тогава ще разбереш как се сваля и долния панел. Свалянето на барчето е чрез издърпване към теб държи се на четири пластмасови "шиша" завършващи с метални щипки но има и два пласмасови зъба над въздоховодите седят отгоре внимавай с тях.Препоръчвам ти яко сецане в долния край и като излезат отдолу и тогава продължаваш нагоре. Другото за което внимаваш металните щипки да не се откачат и паднат че те чака доста разглобяване да ги намериш. Аз днес извършвах поредния тунинг заради некадърниците които са монтирали касетофона (предишния) харчеше много ток 150 mA утечка което е адски много но си монтирах реле и го захраних на часовника от ACC входа и честитo утечката е вече само 30mA.

Лампата беше изгоряла, а таблото е много лесно за свалянеPESHO OT MARS написа:А какво и беше на лампата изгоряла или разхлабена връзка. Забравих да ти напиша как се сваля таблото но се надявам че си се оправил лесно. За мен тази кола е проста и ремонтопригодна.

Радвам се ако съм полезен с нещо.PESHO OT MARS написа:Радвам се че постваш снимки да мога и аз преди да разглобя нещо да се ориентирам.
Много се дразня ако нещо по колата не работи или не е както трябва. Затова гледам всичко да се оправя

Милчо