Газова уредба на COROLLA 1.4 4E-FE
- Aleksandar
И мен ме беше прихванало по едно време. Ходих при един човек който наистина разбира.(не казвам майстор-запазена марка на самозванците е biggrin.gif ). Той ми каза че българските ГИ се управляват много по-лесно. По добър компютър. А останалите части са италиянски. И с тези 3 режима на работа...А и са по евтини. Е, той ме посъветва да не слагам, имайки предвид моя разход и че минавам 15000 годишно. Та си засега си спестявам ядовете, които възникват вспоследствие.
Toyota Avensis AT221 7A-FE
След толкова четене по форумите и обсъждане с колеги реших да монтират БСМ инжекцион като по евтин вариант.
Резултат:
Прехвърляне газ-бензин,бензин-газ не се усеща.
Малко са шумни газовите инжектори на празен ход.
Вървене почти като на бензин.
Като работи на газ при потегляне или при превключване на предавка се чувства заглъхване на двигателя,дори и изгасна при потегляне на кръстовище.Втори път ходих на диагностика,пробваха 2.0 размер дюзи/оригинално е с 1.6/компа на БСМ както пишат в различните форуми все вика малки са,промяна след диагностиката никаква.
Сега харча първото зареждане и още не мога да кажа нищо за разхода,оборотите на празен ход засега са горе долу като при бензина.
Моето мнение:
Докато бях в газ сервиза доста народ с коли пълен инжекцион с монтирано обикновено АГУ,LOVATO и BRC се извърви и оплакването на всички бе непостоянни обороти и висок разход на газ.
Препоръчвам ГИ на автомобили с пълен инжекцион но не и БСМ.
Резултат:
Прехвърляне газ-бензин,бензин-газ не се усеща.
Малко са шумни газовите инжектори на празен ход.
Вървене почти като на бензин.
Като работи на газ при потегляне или при превключване на предавка се чувства заглъхване на двигателя,дори и изгасна при потегляне на кръстовище.Втори път ходих на диагностика,пробваха 2.0 размер дюзи/оригинално е с 1.6/компа на БСМ както пишат в различните форуми все вика малки са,промяна след диагностиката никаква.
Сега харча първото зареждане и още не мога да кажа нищо за разхода,оборотите на празен ход засега са горе долу като при бензина.
Моето мнение:
Докато бях в газ сервиза доста народ с коли пълен инжекцион с монтирано обикновено АГУ,LOVATO и BRC се извърви и оплакването на всички бе непостоянни обороти и висок разход на газ.
Препоръчвам ГИ на автомобили с пълен инжекцион но не и БСМ.
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Mай и аз ще трябва да сложа такъв клапан.
Имаш ли предастава дали е небоходимо/желателно да се слага Advance Timing Processor ?
Предишната кола беше моно-инж. + обикновенно АГУ и едно такова ATP и повлия доста положително като динамика на двигателя.
Имаш ли предастава дали е небоходимо/желателно да се слага Advance Timing Processor ?
Предишната кола беше моно-инж. + обикновенно АГУ и едно такова ATP и повлия доста положително като динамика на двигателя.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Клапана си го има,намира се на вакуума който отива към МАП датчика.dil написа:Mай и аз ще трябва да сложа такъв клапан.
Но газаджийте се бяха закачили след него за да вземат вакуум за редуктора и МАП датчика на ГИ.Преместих клапанчето след техните съединения да остане свързан само към бензиновия датчик.Колкото до Advance Timing Processor не виждам смисъл,колата няма съществена разлика спрямо динамика газ/бензин,а пък нали бензиновия комп си работи и си следи квот си му требва.Това е и една от причините да се жертва по скъпата инвестиция ГИ.
- Прикачени файлове
-
- 11188312404996194_5 copy.jpg (103.8 KiB) Преглеждано 2564 пъти