Газова уредба на COROLLA 1.4 4E-FE
Преди седмица купих COROLLA 1.4 1998г. с двигател 4E-FE.Старата ми кола е COROLLA 1986г. 1.3 12V 2E карбуратор с обикновено АГУ ЛОВАТО от което съм доволен 8/100 общ разход газ.При новата на бензин показа 5.83/100 смесен разход за 660 изминати километра,при положение че попаднах на 4 задръствания в София.Въпроса ми е дали има смисъл от АГУ при 10 до 15000км годишно?Ако някой има опит с подобна COROLLA да каже мнението си.
Re: Газова уредба на COROLLA 1.4 4E-FE
Spored men po-skoro ne. Trqbva da slojish gazov injekcion... i za 2-3 godini 6te izbiva6 parite samo za nego. Da ne govorim, 4e zimata shte trqbva pak da karash i na benzin, za da ne zapushish djuzite.
Vij, ako navyrtash povechko kilometri e druga bira. biggrin.gif
Vij, ako navyrtash povechko kilometri e druga bira. biggrin.gif
Трудно ми е да се доверя на хора,които не могат да си поправят радиото в колата да монтират газов инжекцион!И все пак ако има някой в този форум с подобен двигател нека да сподели тт данни:разход газ,бензин и проблеми след поставяне на газова уредба!Колкото до мазохизма,често има моменти,при които заради разни "пилоти на пътя"често се налага да ги оставям в огледалото или да ги пропусна с надежда да не се нацелят в мен!!!
Последно промяна от aleksbr на 14 Юни 2008 22:10, променено общо 2 пъти.
-
ми аз поставям газови уредби - но само на субару, с други коли не се занимаваме. тази с плочка понякога създава проблеми, но с газов инжекцион, особено читав - няма никакви грижи, дори не можеш да разбереш кога колата е на газ или на бензин, дори превключването на режимите остава абсолютно автоматично и незабележино. само се обръща по-особено внимание на кабели и свещи защото са по-натоварени, понякога се налага по-прецизен реглаж на клапаните и се оставя малко по-голям луфт на изпускателните. ние слагаме БРЦ, последната дето я монтирахме беше на чисто нова кола 250кс 6 цилиндъра(Subaru Tribeca). слагали сме всякакви, дори на турбо автомобили - проблеми има само при лош монтаж или от скапана газ. но при добре монтирана и добре обслужвана газова няма грижи
но твоята кола харчи малко, имаш малък километраж - не ти трябва газова.
но твоята кола харчи малко, имаш малък километраж - не ти трябва газова.
status: за БАН
Много трудно ми е да определя колко км ще измина за година.Досега се събират около 25000 на година но всичко зависи от финансовия министър,дали ще ни остави пари за гориво и консумативи!!!
ако наистина правиш толкова на година си заслужава да сложиш газов инжекцион, според менaleksbr написа:Много трудно ми е да определя колко км ще измина за година.Досега се събират около 25000 на година но всичко зависи от финансовия министър,дали ще ни остави пари за гориво и консумативи!!!
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
aleksbr написа:Въпроса ми е дали има смисъл от АГУ при 10 до 15000км годишно?
При първия цитат няма голяма нужда от АГУ, но при втория има смисъл от АГУ.aleksbr написа:Досега се събират около 25000 на година
Газова уредба за Corolla e11 4efe
Аз я купих моята с обикновена газова от Италия. Оборотите и са доста ниски - 550-650 на място. Усеща се и едно тресене от ниските обороти.
иначе гори около 10/100 газ градско.
иначе гори около 10/100 газ градско.
i az s vas
Tova mi e bolna tema sega se registrirah to4no za tova. na men mi gori 10l gradsko ina4e 6l izv1n grada i se 4udq za gazovo. a za metan nqkoi da kaje ne6to
Re: i az s vas
Ако си решил да мъчиш и себе си и колата-метана е идеалното решение.toki4 написа:............ a za metan nqkoi da kaje ne6to
Ще я потрошиш-и мотора и окачването!!!
То днес гледах бензина 1.87 - газта 1.03 лева.Иде зима 8-10/100км газ/среден разход при галене на колата/ и още поне литър бензин за палене на ден.Както четох някъде газта силата и е през лятото.Метан-не знам много за него,но като гледам укрепленията за бутилките и каква част от багажника остава нещо не ми се нрави.