Впечатления от моята Toyota
Nedkow
Мнение от newmiro » 06 Мар 2008 02:01
баща ти да няма бензиностанцияdesSs написа:Nedkow написа:25 л/100

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ АУРИС
Мнение от jingo » 06 Мар 2008 10:00

jingo
- alokin
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ АУРИС
Мнение от alokin » 06 Мар 2008 21:27
.....въобще не си се отплеснал мисля си, че такива като твоя пост са полезно четиво за много хора....jingo написа:Взех го август 2007,просто се влюбих на изложението,от Сеат ми правеха 8 процента отстъпка,ама не .Аурис ниво тера .........
....ако имах малко повече финикийски знаци и аз щях да си взема Аурис... ама нейсе.....доволен съм и от Яриса.
alokin
- alokin
Re: Среден разход за 5300 км с Ярис 1,3 (2007)
Мнение от alokin » 06 Мар 2008 22:29
....напълно е възможно.....ще е много по-достоверно обаче, ако подкрепиш с повече факти информацията си....Scott написа:Че тя Селика 1.8 VVTi ми гори толковаalokin написа:...средно 7,9651 л на 100 км.

alokin
Nedkow
Мнение от jingo » 07 Мар 2008 09:22

jingo
Мнение от kalin » 07 Мар 2008 09:23
от месец карам Авенсис Версо 2.0 / 150 к.с., на 106хил.,до момента е каран само градско и даде 10,1 л/100км компютъра...но при зареждане до горе (пълен/пълен)разхода се оказа 12,2 л/100км.
По горе видях, че вашите компютри показват оставащи километри, но при мен това го няма (2005 година е колата)...или аз не го намирам?
2С мотора го карам от нов...сега е на 218 хил. и разхода му градско е 8,7 л/100 (данни от последното зареждане преди 3-4 дни) и извънградско 6,7 л/100 км (данни от миналата година лятото до Ахтопол и обратно) без да съм карал леко (бях с едни приятелчета с по-мощни автомобили:)
и двете коли зареждам на Шел: обикновен дизел и 95Н винаги до горе...а за дизела имам данни от 06.1996 г...разхода на гориво
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
kalin
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
Мнение от didak » 07 Мар 2008 14:58
kalin, имаш идеалната възможност да сравниш два различни двигателя при еднакава база. какво харесваш/не харесваш на единия и другия, ремоти, проблеми...? общи проблеми и за двата авенсиса?
didak
didak
- alokin
Мнение от alokin » 07 Мар 2008 21:21
...вярно, повечето от нас пишат предимно за разхода....но това бих отдал на факта, че повечето тук са с нови коли, и за сега (дай боже и занапред) разходът на бензин най-пряко влияе върху количеството финикийски знаци по джобовете...didak написа:не е необходимо почти всички теми да стигат до разхода на колите....
alokin
Мнение от kalin » 07 Мар 2008 21:27
Умишлено не сравнявам двата автомобила, тъй като са много различни.
Иначе королата с 2С мотора е мечтата на поета...ако сега се произвеждаха щях да си купя нова без да се замисля:)
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
kalin
spinus
Мнение от spinus » 08 Мар 2008 15:19
Впечатления: кофти скоростна кутия. Предавките не влизат "мазно", а на трета и особено на втора с едно прещракване. На четвърта, пета и шеста - без проблем. Предишния ми автомобил бе Лагуна, 2.0 16V. Там скоростната кутия бе съвсем различна - без всякакво усилие превключвах, като самото преключване ставаше много бързо.
За сега поне нищо в купето не трака и не скърца. Возията е добра, но не и като на предишния ми автомобил, окачването определено е настроено по твърдо. Много добра СД система, звука е перфектен. Бутона за преминаване през различните показания на таблото е разположен на крайно гадно място - зад волана.
При спокойно каране мога да кажа, че това е действително един много икономичен автомобил. Ама пък как дърпа ако се подаде газ от 2000 оборота нагоре!!!!!!! Не ми харесва тапицерията, имам чувството че бързо ще се износи/замазни/.И накрая: за мое учудване започна да ръждясва гърнето след изминалата зима, като съответно гаранцията не го покрива!!!
Поне към момента не съжалявам за избора си

spinus
WingZero
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru