Впечатления от моята Toyota

Публикувай отговор
Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 06 Мар 2008 01:21

Е все пак Twin Turbo Supra rolleyes.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 06 Мар 2008 02:01

desSs написа:
Nedkow написа:25 л/100
Изображение
баща ти да няма бензиностанция rolleyes.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

jingo

ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ АУРИС

Мнение от jingo » 06 Мар 2008 10:00

Взех го август 2007,просто се влюбих на изложението,от Сеат ми правеха 8 процента отстъпка,ама не .Аурис ниво тера ! Та навъртял съм почти 6000 км,разхода започна да пада стремително,миналата седмица ходихме до Турция,натам насам 250км в пресечена местност,завои,ногоре ,надолу,5.9л/100 км не помня ср скорост . Както колегите споменават за спирачките ми скърцаха,но вече не гоправят и не съм ходил до Тойота,забележката относно лява предна колона я има ,но такива са почти вс нови коли,аудиото е страхотно,само дето му добавих две хубави колонки,има изводи и на задните врати,Устоичивост,прекрасна ! усещам всеки сантиметър в завоя и знам колко мога да натискам ,нека да посвирват малко гумите,като имам време ще пробвам как се поднася ,на няколко пъти усетих абс-а особенно в завой с нееднаква настилка или подледяване ! Имам известна забележка откъм качеството на боята по ръбовете на вратите,еднократно леко удряне на мойта врата бе достатъчно да израни 1-2 см? happy.gif ! Удобство и комфорт напътниците отдад е доста добро,в сравнение с Шкода ,новата Фабия и Сеат Кордоба ! Към уреди и чистачки нямам забележки,управлението е интуитивно ! Бързо и удобно нагласяне на седалките,даже прекалено лесно се свалят,за да направиш място за по обемист багаж! Откъм мотор ,не мога да каже,че съм недоволен,а и нарочно си взех по-малкия,иска стъпка за да върви повече на ниска предавка,на 5 с 120км доста добре дръпва и не се замисля,както на трета .Шума в купето е в допустимите за мен граници,няма излишни вибрации и шумове .Зимните ми гуми Йокохама се държат мн добре,а летните Гудиар са малко по чувствителни към запрашена настилка,така де лесно припризват ! Айде стига толкоз ,че се отплеснах май !

Аватар
alokin
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ АУРИС

Мнение от alokin » 06 Мар 2008 21:27

jingo написа:Взех го август 2007,просто се влюбих на изложението,от Сеат ми правеха 8 процента отстъпка,ама не .Аурис ниво тера .........
.....въобще не си се отплеснал мисля си, че такива като твоя пост са полезно четиво за много хора....
....ако имах малко повече финикийски знаци и аз щях да си взема Аурис... ама нейсе.....доволен съм и от Яриса.
Да уважаваме чуждия опит - винаги спестява време, пари и нерви.

Аватар
alokin

Re: Среден разход за 5300 км с Ярис 1,3 (2007)

Мнение от alokin » 06 Мар 2008 22:29

Scott написа:
alokin написа:...средно 7,9651 л на 100 км.
Че тя Селика 1.8 VVTi ми гори толкова mellow.gif
....напълно е възможно.....ще е много по-достоверно обаче, ако подкрепиш с повече факти информацията си.... :occasion5:

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 06 Мар 2008 23:35

newmiro написа:
desSs написа:
Nedkow написа:25 л/100
Изображение
баща ти да няма бензиностанция rolleyes.gif
Не аз ще си купувам rolleyes.gif

jingo

Мнение от jingo » 07 Мар 2008 09:22

Другата седмица ще ходя до Велико Търново и ще дам повече факти,ако щете и снимков мат"риал laugh.gif ! Най вече зависи от стила на каране,тоя SHIFT обаче много ме нерви .... и за него ще споделя ,знам,че не му е тука мястотот,но искам да си сложа фарове за мъгла ,дали от королата стават,не ми се даваха 800лв на ТМ ауто ? В онлай магазина,некой колега дето беше споменал за него(много е гот)има,но зо корола ? Ауриса все още не съществува ..май никъде .... wacko.gif

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 07 Мар 2008 09:23

изчетох всички мнения...дотук не видях бензинов мотор 2.0 и дизелов 2.0 (2С), ето резултатите:

от месец карам Авенсис Версо 2.0 / 150 к.с., на 106хил.,до момента е каран само градско и даде 10,1 л/100км компютъра...но при зареждане до горе (пълен/пълен)разхода се оказа 12,2 л/100км.
По горе видях, че вашите компютри показват оставащи километри, но при мен това го няма (2005 година е колата)...или аз не го намирам?

2С мотора го карам от нов...сега е на 218 хил. и разхода му градско е 8,7 л/100 (данни от последното зареждане преди 3-4 дни) и извънградско 6,7 л/100 км (данни от миналата година лятото до Ахтопол и обратно) без да съм карал леко (бях с едни приятелчета с по-мощни автомобили:)

и двете коли зареждам на Шел: обикновен дизел и 95Н винаги до горе...а за дизела имам данни от 06.1996 г...разхода на гориво
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 07 Мар 2008 14:58

не е необходимо почти всички теми да стигат до разхода на колите.
kalin, имаш идеалната възможност да сравниш два различни двигателя при еднакава база. какво харесваш/не харесваш на единия и другия, ремоти, проблеми...? общи проблеми и за двата авенсиса?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 07 Мар 2008 15:03

сега видях че караш авенсис и корола! и все пак - впечатления?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
alokin

Мнение от alokin » 07 Мар 2008 21:21

didak написа:не е необходимо почти всички теми да стигат до разхода на колите....
...вярно, повечето от нас пишат предимно за разхода....но това бих отдал на факта, че повечето тук са с нови коли, и за сега (дай боже и занапред) разходът на бензин най-пряко влияе върху количеството финикийски знаци по джобовете...

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 07 Мар 2008 21:27

дидак, карам авенсиса от 1 месец...взех колата обслужена и засега съм заредил бензин едва за втори път...имам впечатления само от разхода като данни:)иначе имам пълната сервизна история на колата от ТМ Ауто докато я купя. А това че съм си купил отново Тойота след 14 и половина години експлоатация на друга тойота смятам става ясно дали съм доволен...

Умишлено не сравнявам двата автомобила, тъй като са много различни.

Иначе королата с 2С мотора е мечтата на поета...ако сега се произвеждаха щях да си купя нова без да се замисля:)
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

spinus

Мнение от spinus » 08 Мар 2008 08:12

Днес ще видя показанията на Королата и ще пиша впечатления за пет месечното ми притежаване на МПС-то.
Toyta Corolla 2.0 D4D

spinus

Мнение от spinus » 08 Мар 2008 15:19

Така!! Тойота Корола D4D, 2.0, на 6500км. Среден разход до момента - 5.5 литра дизел. Средна скорост - 43 км. в час. Горивото е от Шел, Петрол и Лукойл. От Петрол е най малко/само веднъж/.
Впечатления: кофти скоростна кутия. Предавките не влизат "мазно", а на трета и особено на втора с едно прещракване. На четвърта, пета и шеста - без проблем. Предишния ми автомобил бе Лагуна, 2.0 16V. Там скоростната кутия бе съвсем различна - без всякакво усилие превключвах, като самото преключване ставаше много бързо.
За сега поне нищо в купето не трака и не скърца. Возията е добра, но не и като на предишния ми автомобил, окачването определено е настроено по твърдо. Много добра СД система, звука е перфектен. Бутона за преминаване през различните показания на таблото е разположен на крайно гадно място - зад волана.
При спокойно каране мога да кажа, че това е действително един много икономичен автомобил. Ама пък как дърпа ако се подаде газ от 2000 оборота нагоре!!!!!!! Не ми харесва тапицерията, имам чувството че бързо ще се износи/замазни/.И накрая: за мое учудване започна да ръждясва гърнето след изминалата зима, като съответно гаранцията не го покрива!!!
Поне към момента не съжалявам за избора си :thumbsup:
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 08 Мар 2008 21:32

1.4 D4D Yaris

Изминати 8100км. Среден разход 4 до 4.5/100
Последната седмица по показания на компютъра 3.5/100.
90% от км са от Орландовци до Горубляне по околовръстното.
До рибарица отиване и връщане 100-120км/ч 4.3/100

Публикувай отговор