Впечатления от моята Toyota
баща ти да няма бензиностанцияdesSs написа:Nedkow написа:25 л/100

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ АУРИС
Взех го август 2007,просто се влюбих на изложението,от Сеат ми правеха 8 процента отстъпка,ама не .Аурис ниво тера ! Та навъртял съм почти 6000 км,разхода започна да пада стремително,миналата седмица ходихме до Турция,натам насам 250км в пресечена местност,завои,ногоре ,надолу,5.9л/100 км не помня ср скорост . Както колегите споменават за спирачките ми скърцаха,но вече не гоправят и не съм ходил до Тойота,забележката относно лява предна колона я има ,но такива са почти вс нови коли,аудиото е страхотно,само дето му добавих две хубави колонки,има изводи и на задните врати,Устоичивост,прекрасна ! усещам всеки сантиметър в завоя и знам колко мога да натискам ,нека да посвирват малко гумите,като имам време ще пробвам как се поднася ,на няколко пъти усетих абс-а особенно в завой с нееднаква настилка или подледяване ! Имам известна забележка откъм качеството на боята по ръбовете на вратите,еднократно леко удряне на мойта врата бе достатъчно да израни 1-2 см?
! Удобство и комфорт напътниците отдад е доста добро,в сравнение с Шкода ,новата Фабия и Сеат Кордоба ! Към уреди и чистачки нямам забележки,управлението е интуитивно ! Бързо и удобно нагласяне на седалките,даже прекалено лесно се свалят,за да направиш място за по обемист багаж! Откъм мотор ,не мога да каже,че съм недоволен,а и нарочно си взех по-малкия,иска стъпка за да върви повече на ниска предавка,на 5 с 120км доста добре дръпва и не се замисля,както на трета .Шума в купето е в допустимите за мен граници,няма излишни вибрации и шумове .Зимните ми гуми Йокохама се държат мн добре,а летните Гудиар са малко по чувствителни към запрашена настилка,така де лесно припризват ! Айде стига толкоз ,че се отплеснах май !

- alokin
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ АУРИС
.....въобще не си се отплеснал мисля си, че такива като твоя пост са полезно четиво за много хора....jingo написа:Взех го август 2007,просто се влюбих на изложението,от Сеат ми правеха 8 процента отстъпка,ама не .Аурис ниво тера .........
....ако имах малко повече финикийски знаци и аз щях да си взема Аурис... ама нейсе.....доволен съм и от Яриса.
Да уважаваме чуждия опит - винаги спестява време, пари и нерви.
- alokin
Re: Среден разход за 5300 км с Ярис 1,3 (2007)
....напълно е възможно.....ще е много по-достоверно обаче, ако подкрепиш с повече факти информацията си....Scott написа:Че тя Селика 1.8 VVTi ми гори толковаalokin написа:...средно 7,9651 л на 100 км.

Другата седмица ще ходя до Велико Търново и ще дам повече факти,ако щете и снимков мат"риал laugh.gif ! Най вече зависи от стила на каране,тоя SHIFT обаче много ме нерви .... и за него ще споделя ,знам,че не му е тука мястотот,но искам да си сложа фарове за мъгла ,дали от королата стават,не ми се даваха 800лв на ТМ ауто ? В онлай магазина,некой колега дето беше споменал за него(много е гот)има,но зо корола ? Ауриса все още не съществува ..май никъде .... 

изчетох всички мнения...дотук не видях бензинов мотор 2.0 и дизелов 2.0 (2С), ето резултатите:
от месец карам Авенсис Версо 2.0 / 150 к.с., на 106хил.,до момента е каран само градско и даде 10,1 л/100км компютъра...но при зареждане до горе (пълен/пълен)разхода се оказа 12,2 л/100км.
По горе видях, че вашите компютри показват оставащи километри, но при мен това го няма (2005 година е колата)...или аз не го намирам?
2С мотора го карам от нов...сега е на 218 хил. и разхода му градско е 8,7 л/100 (данни от последното зареждане преди 3-4 дни) и извънградско 6,7 л/100 км (данни от миналата година лятото до Ахтопол и обратно) без да съм карал леко (бях с едни приятелчета с по-мощни автомобили:)
и двете коли зареждам на Шел: обикновен дизел и 95Н винаги до горе...а за дизела имам данни от 06.1996 г...разхода на гориво
от месец карам Авенсис Версо 2.0 / 150 к.с., на 106хил.,до момента е каран само градско и даде 10,1 л/100км компютъра...но при зареждане до горе (пълен/пълен)разхода се оказа 12,2 л/100км.
По горе видях, че вашите компютри показват оставащи километри, но при мен това го няма (2005 година е колата)...или аз не го намирам?
2С мотора го карам от нов...сега е на 218 хил. и разхода му градско е 8,7 л/100 (данни от последното зареждане преди 3-4 дни) и извънградско 6,7 л/100 км (данни от миналата година лятото до Ахтопол и обратно) без да съм карал леко (бях с едни приятелчета с по-мощни автомобили:)
и двете коли зареждам на Шел: обикновен дизел и 95Н винаги до горе...а за дизела имам данни от 06.1996 г...разхода на гориво
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
не е необходимо почти всички теми да стигат до разхода на колите.
kalin, имаш идеалната възможност да сравниш два различни двигателя при еднакава база. какво харесваш/не харесваш на единия и другия, ремоти, проблеми...? общи проблеми и за двата авенсиса?
kalin, имаш идеалната възможност да сравниш два различни двигателя при еднакава база. какво харесваш/не харесваш на единия и другия, ремоти, проблеми...? общи проблеми и за двата авенсиса?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- alokin
...вярно, повечето от нас пишат предимно за разхода....но това бих отдал на факта, че повечето тук са с нови коли, и за сега (дай боже и занапред) разходът на бензин най-пряко влияе върху количеството финикийски знаци по джобовете...didak написа:не е необходимо почти всички теми да стигат до разхода на колите....
дидак, карам авенсиса от 1 месец...взех колата обслужена и засега съм заредил бензин едва за втори път...имам впечатления само от разхода като данни:)иначе имам пълната сервизна история на колата от ТМ Ауто докато я купя. А това че съм си купил отново Тойота след 14 и половина години експлоатация на друга тойота смятам става ясно дали съм доволен...
Умишлено не сравнявам двата автомобила, тъй като са много различни.
Иначе королата с 2С мотора е мечтата на поета...ако сега се произвеждаха щях да си купя нова без да се замисля:)
Умишлено не сравнявам двата автомобила, тъй като са много различни.
Иначе королата с 2С мотора е мечтата на поета...ако сега се произвеждаха щях да си купя нова без да се замисля:)
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Corolla - 2C

Така!! Тойота Корола D4D, 2.0, на 6500км. Среден разход до момента - 5.5 литра дизел. Средна скорост - 43 км. в час. Горивото е от Шел, Петрол и Лукойл. От Петрол е най малко/само веднъж/.
Впечатления: кофти скоростна кутия. Предавките не влизат "мазно", а на трета и особено на втора с едно прещракване. На четвърта, пета и шеста - без проблем. Предишния ми автомобил бе Лагуна, 2.0 16V. Там скоростната кутия бе съвсем различна - без всякакво усилие превключвах, като самото преключване ставаше много бързо.
За сега поне нищо в купето не трака и не скърца. Возията е добра, но не и като на предишния ми автомобил, окачването определено е настроено по твърдо. Много добра СД система, звука е перфектен. Бутона за преминаване през различните показания на таблото е разположен на крайно гадно място - зад волана.
При спокойно каране мога да кажа, че това е действително един много икономичен автомобил. Ама пък как дърпа ако се подаде газ от 2000 оборота нагоре!!!!!!! Не ми харесва тапицерията, имам чувството че бързо ще се износи/замазни/.И накрая: за мое учудване започна да ръждясва гърнето след изминалата зима, като съответно гаранцията не го покрива!!!
Поне към момента не съжалявам за избора си
Впечатления: кофти скоростна кутия. Предавките не влизат "мазно", а на трета и особено на втора с едно прещракване. На четвърта, пета и шеста - без проблем. Предишния ми автомобил бе Лагуна, 2.0 16V. Там скоростната кутия бе съвсем различна - без всякакво усилие превключвах, като самото преключване ставаше много бързо.
За сега поне нищо в купето не трака и не скърца. Возията е добра, но не и като на предишния ми автомобил, окачването определено е настроено по твърдо. Много добра СД система, звука е перфектен. Бутона за преминаване през различните показания на таблото е разположен на крайно гадно място - зад волана.
При спокойно каране мога да кажа, че това е действително един много икономичен автомобил. Ама пък как дърпа ако се подаде газ от 2000 оборота нагоре!!!!!!! Не ми харесва тапицерията, имам чувството че бързо ще се износи/замазни/.И накрая: за мое учудване започна да ръждясва гърнето след изминалата зима, като съответно гаранцията не го покрива!!!
Поне към момента не съжалявам за избора си

Toyta Corolla 2.0 D4D