Винетки 2009 + тол такси

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
SilverFox

Винетки 2009 + тол такси

Мнение от SilverFox » 08 Фев 2008 16:12

Някой разбра ли какво ни готвят с пътните такси за 2009? mad.gif

Аватар
Petar

Re: Винетки 2009 + тол такси

Мнение от Petar » 08 Фев 2008 16:20

Mohenici 11 uvro zada mina po magistralata

SilverFox

Мнение от SilverFox » 08 Фев 2008 16:34

абе май няма само с това да се разминем
гласят винетка+пътна такса и то не само за магистрала а където им хремане

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 08 Фев 2008 18:26

Във всички случаи ще ни изгърбят професионално :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 08 Фев 2008 22:51

Аз съм "За" да сложат тол такси, след като направят цялата магистрала (и да сложат само на нея... освен ако не направят още някоя магистрала). Но в случай, че има такава такса, ще трябва да махнат винетките... Които, между другото, са супер безсмислени... dry.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 09 Фев 2008 09:20

Kato vavedoha vinetkite mahnaha putniat danuk. A Avstria e stranata v koiato ima vinetki i za niakoi mostove i tuneli se plashta dopalnitelno

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 09 Фев 2008 11:15

Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ex:

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 09 Фев 2008 13:23

И както винаги ние ще си траем.
А който се усмели да се надигне и да протестира си прави партия-пример Сидеров/Атака-дали обаче след това се защитават интересите си с които почнал в началото или му се затваря устата по-някакав начин с влиза нето в парламента.

Абе добре че са момчетата с менте винетките...
За магистралната такса пак ще се измисли нещо,а то се измисля защото хората нямат пари,дащото пътищата са ужасни...
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

diver

Мнение от diver » 09 Фев 2008 13:36

alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
за съжаление не сравняват и пътищата....ама па инак бат Боцко как хубаво оправи цариградско, кеф да ти стане....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 09 Фев 2008 17:48

diver написа:
alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
за съжаление не сравняват и пътищата....ама па инак бат Боцко как хубаво оправи цариградско, кеф да ти стане....
Бе ако не ви харесва Бат Боцко,да ви дадем нашия бат КИРТАК :censored: :censored: :censored:
P.S.Да не забравя да честитя на всички варненци новите УДВОЕНИ данъци!!!
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 09 Фев 2008 18:04

отдавна откакто държавата не е майка-никой не го интересува кой колко взима в европа по ценообразуването на стоки и услуги,,,,но след като сме пазарна икономика и се стремихме към европа с цени и прочие,,никой не повдигна върпоса с 650лева което е към 330 евро в европа с коя данъчна ставка си???...защото тук си вече в най големата...тоест двойнствен стандарт.

за мен решението не е в хитруване и да се надяваме да минем метър с ментета,,,дори ми минава през главата че умишлено се допускат пропуски-за да не протестират хората,,а да хитруват до 2ро нареждане, ,и ниякой кръгове допълнителнод а се облагодетелстват.

за менне е ршение да се стачкува и прочие 3 години след като е дадена на концесий магистралата-защото и преди 3 години беше ясно че това ще стане по един или друг начин...

политиката на държавата когато бърка в джоба на гражданите съм забелязал че е по следния маниер,с разединителен и не-шокова терапия,която да мине незабелязано..

градски транспорт:

1. вдига се билетчето,но картите с намеление остават..
2 вдигат се картите с намеление.
3. вдига се и двете ,но има талони на преференциални цени.
4. вдигате се и талончетата...

с винетките:
1 само за товарни автомобили.
2.и за леки коли ,но цените са нормални и мотоциклетите не плащат..
3. с всяка изминала година се вдигате или годиншните или месечните,като се набляга че другото е на стари цени....

тоест рекацията на гражданите трябва да е на момента -независимо дали става въпрос за 5 или 500 лева...защото това което е 5,утре ще е 500 без реакция.

щом има концесионер той ще си взема парите от нас,по някакъв начин
1. такса за преминаване.
2. от бюджета.
3. от местни данъци и такси или повишение в винетките от което ще взима процент.
4. от неустойка по договора ако държавата развали концесията...

в зависимост от интереса и евро-законите според мен ще е от някой от по горните начини.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 09 Фев 2008 18:10

kristian написа:
diver написа:
Бе ако не ви харесва Бат Боцко,да ви дадем нашия бат КИРТАК :censored: :censored: :censored:
P.S.Да не забравя да честитя на всички варненци новите УДВОЕНИ данъци!!!
в момента в софия бат бойо и главния архитект има нов регулационен план,в който 90 %от свободните места на граждани минават в зелени пояси и еко зони с ниско или никакво прао на строеж.

всичко щеше да е супер и щяхд а повярвам че е за въздуха и благото на гражданите,ако не се знаеха вече новите тарифи за да си оправиш отново регулацията, и ако в момента пред нас на около 6 метра от балкона ми не растеше блок в общинско место....

тоест-- и пет пъти да си ги разменим-ефекта ще е същия,само дето подозирам че вашия е по гладен и без амбиций за парламент tongue.gif

diver

Мнение от diver » 09 Фев 2008 20:53

rudolf написа:...,само дето подозирам че вашия е по гладен и без амбиций за парламент tongue.gif
Абе ако и техния отнесе толкоз кютек, ще огладнее...вервайте ми....;)
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
gringo359
Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
Обратна връзка:

Мнение от gringo359 » 09 Фев 2008 21:18

Доколкото си спомням в Хърватия,за жалост не мога да цитирам точна сума,таксите за техните разкошни магистрали бяха доста прилични.Като паралел бих споменал все едно такса Варна-София от порядъка на 15-20 лв. за лека кола.Доколкото знам тяхното правителство е взело заем 4'000'000'000 евра за пътища.И сега тези пари са избити отвсякъде.
А не като наште лайнари,дето само се чудят откъде да лапат комисионни.
И според мен не са виновни португалците,че ядат зелника.
И докато продължаваме да ги траем,ще си трошим колите,ще умират хора и пак ще ни скубят!Това заслужаваме! :censored: :censored: :censored:
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 09 Фев 2008 21:42

мда...положението с пътищата е много лошо.. :censored: без значение дали караш в града или по магистралата (под магистрала в БГ разбираме уж хубав път , но нашата магистрала може да се сравни с 2ростепенен път в някоя европейска държава )... важното е че си плащаш все едно караш по идеално хубав път... Но както по-горе някой спомена за комисионните които се прибират от ремонтите и асфалтирането по пътищата , освен тях има и нещо друго от което си докарват още повече пари.. ако сте забелязвали асфалта , който се използва вече е толкова сух , че след първия по сериозен дъжд и половината от него вече го няма, а това се получава от некачествена смес, която с е получава от спестяване на материали :censored: което пък от своя страна не ни спестява разходите за ремонт на колите.. тук във Варна улиците са меко казано ужасни... почти няма нормална улица... но така ще е ... докато всички си траят и се скатават.. dry.gif

Ex:

Публикувай отговор