Винетки 2009 + тол такси
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
- alex_varna
Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
Ex:
И както винаги ние ще си траем.
А който се усмели да се надигне и да протестира си прави партия-пример Сидеров/Атака-дали обаче след това се защитават интересите си с които почнал в началото или му се затваря устата по-някакав начин с влиза нето в парламента.
Абе добре че са момчетата с менте винетките...
За магистралната такса пак ще се измисли нещо,а то се измисля защото хората нямат пари,дащото пътищата са ужасни...
А който се усмели да се надигне и да протестира си прави партия-пример Сидеров/Атака-дали обаче след това се защитават интересите си с които почнал в началото или му се затваря устата по-някакав начин с влиза нето в парламента.
Абе добре че са момчетата с менте винетките...
За магистралната такса пак ще се измисли нещо,а то се измисля защото хората нямат пари,дащото пътищата са ужасни...
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
за съжаление не сравняват и пътищата....ама па инак бат Боцко как хубаво оправи цариградско, кеф да ти стане....alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Бе ако не ви харесва Бат Боцко,да ви дадем нашия бат КИРТАКdiver написа:за съжаление не сравняват и пътищата....ама па инак бат Боцко как хубаво оправи цариградско, кеф да ти стане....alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

P.S.Да не забравя да честитя на всички варненци новите УДВОЕНИ данъци!!!
отдавна откакто държавата не е майка-никой не го интересува кой колко взима в европа по ценообразуването на стоки и услуги,,,,но след като сме пазарна икономика и се стремихме към европа с цени и прочие,,никой не повдигна върпоса с 650лева което е към 330 евро в европа с коя данъчна ставка си???...защото тук си вече в най големата...тоест двойнствен стандарт.alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
за мен решението не е в хитруване и да се надяваме да минем метър с ментета,,,дори ми минава през главата че умишлено се допускат пропуски-за да не протестират хората,,а да хитруват до 2ро нареждане, ,и ниякой кръгове допълнителнод а се облагодетелстват.
за менне е ршение да се стачкува и прочие 3 години след като е дадена на концесий магистралата-защото и преди 3 години беше ясно че това ще стане по един или друг начин...
политиката на държавата когато бърка в джоба на гражданите съм забелязал че е по следния маниер,с разединителен и не-шокова терапия,която да мине незабелязано..
градски транспорт:
1. вдига се билетчето,но картите с намеление остават..
2 вдигат се картите с намеление.
3. вдига се и двете ,но има талони на преференциални цени.
4. вдигате се и талончетата...
с винетките:
1 само за товарни автомобили.
2.и за леки коли ,но цените са нормални и мотоциклетите не плащат..
3. с всяка изминала година се вдигате или годиншните или месечните,като се набляга че другото е на стари цени....
тоест рекацията на гражданите трябва да е на момента -независимо дали става въпрос за 5 или 500 лева...защото това което е 5,утре ще е 500 без реакция.
щом има концесионер той ще си взема парите от нас,по някакъв начин
1. такса за преминаване.
2. от бюджета.
3. от местни данъци и такси или повишение в винетките от което ще взима процент.
4. от неустойка по договора ако държавата развали концесията...
в зависимост от интереса и евро-законите според мен ще е от някой от по горните начини.
в момента в софия бат бойо и главния архитект има нов регулационен план,в който 90 %от свободните места на граждани минават в зелени пояси и еко зони с ниско или никакво прао на строеж.kristian написа:Бе ако не ви харесва Бат Боцко,да ви дадем нашия бат КИРТАКdiver написа:за съжаление не сравняват и пътищата....ама па инак бат Боцко как хубаво оправи цариградско, кеф да ти стане....alex_varna написа:Да ама доколкото знам тук ще искат 10-20 ст. за километър по магистралата ..щото в Европа било тъй..а пък никой не сравнява заплатите в БГ и в Европа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif![]()
![]()
P.S.Да не забравя да честитя на всички варненци новите УДВОЕНИ данъци!!!
всичко щеше да е супер и щяхд а повярвам че е за въздуха и благото на гражданите,ако не се знаеха вече новите тарифи за да си оправиш отново регулацията, и ако в момента пред нас на около 6 метра от балкона ми не растеше блок в общинско место....
тоест-- и пет пъти да си ги разменим-ефекта ще е същия,само дето подозирам че вашия е по гладен и без амбиций за парламент

- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
Доколкото си спомням в Хърватия,за жалост не мога да цитирам точна сума,таксите за техните разкошни магистрали бяха доста прилични.Като паралел бих споменал все едно такса Варна-София от порядъка на 15-20 лв. за лека кола.Доколкото знам тяхното правителство е взело заем 4'000'000'000 евра за пътища.И сега тези пари са избити отвсякъде.
А не като наште лайнари,дето само се чудят откъде да лапат комисионни.
И според мен не са виновни португалците,че ядат зелника.
И докато продължаваме да ги траем,ще си трошим колите,ще умират хора и пак ще ни скубят!Това заслужаваме!

А не като наште лайнари,дето само се чудят откъде да лапат комисионни.
И според мен не са виновни португалците,че ядат зелника.
И докато продължаваме да ги траем,ще си трошим колите,ще умират хора и пак ще ни скубят!Това заслужаваме!

Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
- alex_varna
мда...положението с пътищата е много лошо..
без значение дали караш в града или по магистралата (под магистрала в БГ разбираме уж хубав път , но нашата магистрала може да се сравни с 2ростепенен път в някоя европейска държава )... важното е че си плащаш все едно караш по идеално хубав път... Но както по-горе някой спомена за комисионните които се прибират от ремонтите и асфалтирането по пътищата , освен тях има и нещо друго от което си докарват още повече пари.. ако сте забелязвали асфалта , който се използва вече е толкова сух , че след първия по сериозен дъжд и половината от него вече го няма, а това се получава от некачествена смес, която с е получава от спестяване на материали
което пък от своя страна не ни спестява разходите за ремонт на колите.. тук във Варна улиците са меко казано ужасни... почти няма нормална улица... но така ще е ... докато всички си траят и се скатават.. 

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
Ex:
Ex: