Лексус.

Лексус.
С 1.8 Големия мотор 140 коня, то друг не се предлагаше тогава.
Не знам, гледах РХ от 2020 и не го хвалят много много, особено за шумоизолацията също.
Те ги карат най-много Таксита и Флотилии. До сега съм засякъл само 1 GR-ка седан. Общо взето няма много излъгали се да вземат пословичната Топ Здрава Тойота.dracunculus написа: ↑21 Сеп 2025 15:22 Аз за Мерцедес говоря за интериор и материали, и то за коли след 2023-2024, преди това беше И това катастрофа. За Королата нямам поглед, ма чак па да е "недоразумение"....не знам. Бая ги карат тия "бедоразумения"![]()
Аз също бях бесен в началото, дори ми идваше да полея с бензин и да и драсна клечкатта на моята ( не е нова , като твоята, но все пак е една шапка пари за 2-ра употреба ес ю ви), имам тема създадена вече мисля е накъмто 17-18 страници точно по тия въпроси и спорове тука с разни гурута.GreenText-Pepe написа: ↑21 Сеп 2025 15:01 @Nov - Относно Антифриза - понеже разбираш ли няма ни лампа за маслото, ни за антифриза - нивото визирам, чак сега като наливах течност за чистачки го видях - няма лампа и за това разбира се, трябва да се пести.
Това е супер странно, поне японските коли визирам Хонда, Тойота се славеха с много ефективни и здрави климатици, да не толкова финосани, както при Ауди например, но все пак. Замервали сме на Акорд 2014 година, климатика на макс на охлаждане изкарва 7 !!!! градуса на духалките.
Пълен абсурд, спестилЕ са и от лепилото и са ги нашибали с Це 200, но сигурно и то щеше да държи повече.GreenText-Pepe написа: ↑21 Сеп 2025 15:01 Друго интересно за лайсните - разлепяли се от Автомивката където я карам
Моя съвет - приеми я просто, като кормило, двигател, скоростна кутия и безпроблемно придвижване от т.А до т.Б през точка ЦЕ - аз моята така я приемам и вече нищо абсолютно не ми прави впечатление, просто това е Тойота и въпреки тия огромни спестявания, колите им пак са скъпи, ясно, че засега са надеждни или поне по-надеждни от алтернативите към момента, но с тия гадни пропуски ми бъркат на мен лично в.................GreenText-Pepe написа: ↑21 Сеп 2025 15:01 За антикорозионното покритие изобщо няма да се занимавам - не смятам да държа толкова дълго време това недоразумение. Аз искам да я махна, защото много ме дразни, че всичко е компромис в тази кола.
Ама ................... бас държа, че сравняваш с баварИтУ, не я гледай от този ъгъл, ясно, че е фабрично спряла, но ако я надуят с турбина първо ще се оскъпи, второ няма да държи толкова километри без ремонти и ще падне надеждността, не че не могат да направят кола с турбина - умишлено не го правят, имаха некви модели на лексъс с турбина ако не се лъжа, но там вече е премиум класа. Според мен изчакай, яда ще ти мине (точно, като на мен), ще се питаш кой и как по дяволите го купува това нещо и е номер едно в света - с времето ще разбереш защо, аз за себе си разбрах (не съм рекламен агент на Тойота или търговец). За 2 години и половина близо 160 хил.км и съм дал само 3 бона за ремонт, който ако е било сменяно маслото на кутията в заводския интервал никакви проблеми нямаше да има, в момента гони 400к.км почти, шибам я с 0в20 масло, правя по почти 60.км на година с нея и само наливам течност за чистачки (е сега сменям масло на кутия, раздатка и диф на 40 - 45 к.км, а двигателно винаги на между 8 и 10к.км) и никакви грижи. Остави си я, ще си на загуба и ще съжаляваш според мен. Аз си взех хикс це 60 бензиин с турбо и немам ядове, пак е на газ, автомат и вътре при много високи километри е по-тихо отколкото в тая Тойота при 100 км/ч, но и едната и другата си имат + и -.GreenText-Pepe написа: ↑21 Сеп 2025 15:01 Поне да вървеше както трябва, да не ме е яд, но то и тва е зле.
А колко трябва да е, за да не възмутително? И при какви условия? Например при нагрята кола вътре на около 50 градуса? Или само 30 градуса?
Не така заядливо де!!!!! Не е възмутително, а учудващо, защото изкарва много ниска ниска температура, тоест ако не си разбрал - е похвално, това исках да кажа. Външна температура 34 (по показание вътре на таблото, но както знаем датика е отвън), вратите беха отворени за поне 15 минути, тоест се предполага, че вътре в купето е било не повече от 34, ако това ти е важно разбира се, затова уточнявам.
не мисля да те оборвам, защото никога не съм се интересувал от експл. разходи с електричките, имам няколко френда с Тесл-и, и там наистина не плащат никви пари за поддръжка, ускорението брутално, шофирал съм такава , която се води и DUAL MOTOR, но някак си, това със времето за зареждане и опашките да чакаш не ме привлича, мен лично.GreenText-Pepe написа: ↑21 Сеп 2025 20:26 те са със същите експлоатационни разходи като Королата, да не кажа и по-ниски
Потребители разглеждащи този форум: dracunculus, Google [Bot], mapamop и 8 госта