Пичове, пичове, пичове
Каква я мислехме, каква стана тя. Искам да си споделя мъката с вас тук, защото знам, че ще ме рсзберете.
Както знаете с много мерак си поръчах Королата през далечната 2023та година, та и донабих да е GR, да имам екстрички, да се кефя. Е мога да ви споделя, че след 30к км тая кола е мега компромис във всичко и направо ми се драйфа от нея.
Да започнем с посещенията в сервиза. Взех си Тойотката на фона на моето е91, за да не ходя по сервизи - е тва не се случи.
Задния спойлер - 3 пъти лепене по гаранция.
Лайсните на вратите от вън - 1 лепене по гаранция
Уплътнение на задна лява врата - смяна по гаранция
Уплътнения на прозорците - непризнато по гаранция, с приемчика ходихме да гледаме други короли и при тях е почнало да се отлепя, чакаме да падне, но не го признаваме
Към момента чакане за отстраняване :
Всички прозорци дрънчат на стъкло като се минава по павета или неравности, най-много на шофето място.
Отпред по ходовата част нещо тропа като се мине през легнал полицай
Антифриза за 3-4к км буквално се изпари и в момента е под минимума. Гледах и на загрят двигагел - пак същото. Съответно маслото е малко над максимума.
И това всичко до второ "големо" обслужване. Не ми се мисли като стане на повече км.
Да минем на това как се кара тази лагерна количка. Е мога да Ви кажа като шейната на дядо Коледа. Качвах се на Хижа Здравец, със зимните гуми, които вървят с оригиналния комплект джанти - Бриджстон, е тая кола върви къде си иска. Старото ми bmw беше по стабилно, хем само на задно и с Нокиан гуми, това най ме втрещи, а Королата уж нова кола, с предно.
Да минем на магистралата - имах редовни ходения до София преди, е тя главата ме скъсваше. На 140км по темпомат музиката не мога да чуя. Отвратително.
Бяхме до Гърция 4 възрастни и дете, като минахме през Юндола. Е Богу тая кола вие на умряло, ни набира ни нищо. През 1 мин се гази двигателя и следващото палене реве на умряло. Детето казва Тате защо я мъчиш тази кола толкова.
Около 0 градуса климатика със спряна вътрешна циркулация не може да изчисти прозорците и седят замъглени - отново компромис с климатика.
Има също и компромис с парното. Трябва да го държа на 26 градуса, за да се усети топло вътре, нищо че като загаси мотора и почва да духа студено зимата, докато не палне пак. В старото ми бмв можех да седя по къс ръкав, тука трябва да се завивам. Колата имам чувстовото, че няма никва изолация, поне като в Мерцедес да бяха сложили някъв рециклиран картон от опаковки от суши, но както и да е.
Като има вятър вън, се усеща и вътре, духа от вратите, духа и от някъде отпред.
Да минем на разхода, който не е по-различен от който и да е дизел по-малък дизел в града. На жена ми скапания Фокус дава 4.5 градско дизел. На месец правя около 2к км и разхода е 5 и нещо, ако вън е много топло вече отиваме на 6 и нещо, както и зимата. Королката обича 20 до 28 градуса и това е. Не е като да не съм го свалял за 10км на 2.8, но това в мега идеални условия, непостижими при нормално каране.
Да минем към матриалите вложени в тая кола - всичко от най рециклираните маратонки, къде потни индийци са ги носели на босо. Всичко се драска супер лесно, седалката ми е вече със смачкан борд, а тази кола е на 30к км. Да не говорим, че под седалката лайсните където се движи напред назад е ръждясала вече, като може и така да е било от началото, но да не съм забелязал.
Какво да кажа за боята, боята е все едно аз съм я боядисвал тази кола. На места има мъгла, на места има бяло, сигурно основа, въпреки че колата е черна. В Тойота ми казаха да не се втелясвам толкова, така било. Лака е тънък на резил. Абсолютно всяко нещо където се лепне, макар и да го измиеш до 30мин 1ч, остава петно и това е. Лошото е че пак намесвам старото ми Бмв, но там само Гларусите правеха поражения. Като се качих от него на Тойотата все едно космос, но след 2г почваш да виждаш истинските неща.
Мога още да напиша за тази барака, ама нейсе. Чудя се с какво да я сменя, че е мъка.