nov написа: ↑19 Фев 2025 20:49
"надеждни" Шкоди Супърб, едната от 2008 на 200к.км реални кривна главица, другата 2018 на 230к
Далеч съм от мисълта да браня така настървено шкодското име, както колегите тук падат за дузпа, само при бегло споменаване че маркаТА има слаби страни. Но вярвам, дори в този форум ще се намерят теми за някакви проблеми при някоя тойота.
И не за друго ами защото реално просто написах, че в определени условия, дадената тойота отстъпва от дадена шкода. Ама на фанатизираните фенове не се нрави това и се чувстват морално задължени да бранят със зъби и нокти. Разход ли ще е, гаранция ли ще е. Няма значение. Нищо различно от правата вяра
Та така ти даваш пример за две коли на по 200 хиляди километра и 16 години. Аз ти давам пример за кола на 4 години и 85хиляди км която трябваше да доливам антифриз. Същия модел само че на 3 години и 50 хиляди километра и той.
Ами аз антифриз никога не ми се е налагало да доливам ама никога даже и на 15-18 годишни коли, па вие си приказвайте за варел с масло.
В интерес на истината и 5 литра да трябва да наливам някога за 15 000 км комфорта пред королата ще сеи струва. А приказките да съм давал колата да я тапицират е повече от несериозно. Не че не може но за друго говорим тук.
Пак един такъв фанатизиран покемон (тоя с камрито, който споменавам), като го насереш, че ТМ са нещастници, запя песен че тойота не било тойота защото видиш ли представителството е франчайз и всеки град били различни

Тотални неадекватни глупости.
А относно пазарен дял и прочее мисля че се изчерпа въпроса с пуснатата таблица по - назад. Тойота в Европа е малко пред шкода. Да по - напред е по пазарен дял, но не е фрапантно. Та тойота си е среден клас кола и като такава си има кусури, чакам тойота фанатиците сега да скочат на къс пас
И за да ги заям, да кажа че и хибрида даже не важи, гледам сега познат върти хибрид и той и все на късо го кара, ми то разхода му удря по голям от дизела
mapamop написа: ↑19 Фев 2025 21:44
Кола купена втора употреба, година след моята.
(малко го хапваше - 3.5 литра за 600-700 километра)
Ако правилно съм разбрал, купил си някаква кола 2ра ръка, де е издънила варела с масло и това е валидно за цялата гама? ОКЕЙ!
Масло и антифриз не съм доливал за 5 години
Ами аз ти казах 2 короли едната 2020 другата 21ва. Едната на 85 другата на 50 две от две. Ново купени не втора ръка, с бог знае каква история
Може и да са се пооправили рошавите гарги, но ме съмнява да остискат до 350000 без сериозни ядове.
Най - вероятно съм го написал, но да кажа пак. До сега все се случва че колите ги въртя около 100-120 хиляди км. После поради една или дргуа причина съм ги сменял.
Това че даден двигател ще изкара 300к е супер като цяло, но е малко вероятно да ми се налага да разбера.
И да плащам за тази хипотетична здравина, за 2рия третия собственик. А през това време да съм си спестил от някакъв комфорт.