[Дискусия] Toyota и нейните конкуренти - обективни сравнения на база личен опит
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Тойота и конкурентите
Понеже предполагах ,че ще се попита.
https://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16&start=540
https://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16&start=540
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Тойота и конкурентите
Мерси за разбивката.
И как промени написаното от мен по - горе
Та и аз тъй с братския чат гпт.TheRealDacho написа: ↑13 Фев 2025 16:10 Пазарен дял: През 2020 г. Toyota отчете пазарен дял от 6,0% в Европа, което представлява увеличение от 0,7 процентни пункта спрямо предходната година.
Което нито моето нито твоето, променя факта че тойота имат идиотна политика в България. За европата допускам също.През първите три месеца на 2024 година, Škoda Auto отчете повишение на своя пазарен дял в Европа до над 5%. Най-големият пазар за марката остана Германия, където доставките на автомобили се увеличиха с 8.3% в сравнение със същия период на предходната година. Според анализа на продажбите на нови коли в Европа през октомври 2024 г., Skoda Enyaq се превърна в най-продавания електрически автомобил в Европа, като се изпреварва модели като Tesla Model Y и VW
Тойота за 7% шкода са 5 % в Европа...и нищо не променя съпоставката горе
-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Тойота и конкурентите
Разбира се, в днешно време е важно да знаем как най-евективно да го позлваме в наша ползва, както и други езикови модели.Та и аз тъй с братския чат гпт.
Това което се вижда като разбивката е че от целият пазарен дял в САЩ, продажбите на Хибриди са за 204 надвишават продажбите на другите агрегати.Мерси за разбивката.
И как промени написаното от мен по - горе
Така предишното твърдение е на половина вярно, въпреки че предишни години от целият пазарен цял на САЩ процента хибриди е бил по-малък. Това беше и идеята на цялата разбивка, вие поискахте точно това.Какъв процент тотал са хибридите, защото в сащ яко тойота карат, ама тамошните камиони които са далеч от хибрид.
Последно промяна от TheRealDacho на 13 Фев 2025 21:23, променено общо 1 път.
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Тойота и конкурентите
Чешете си пръстите само. Неоспоримият факт е, че Шкода се убиват да правят отстъпки / сега в момента пак имат доста добри предложения/. Тойота за една година два пъти вдигат цените и за някои модели продължава да се чака като поп повече от половин година. Пазарът казва кой е по- добър. Не знам какво ми я навирате тая Шкода, където всичко в интериора и ми напомня за аудито , което карах преди 20 години.
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Тойота и конкурентите
То цялата тема е чесане на пръсти и клавиатури. И велики заключения, включително от хора, които са АДСКИ НЕДОВОЛНИ от Тойота, но пък виждаш ли пак си купуват Корола, без да ми се обиждат, просто констатирам фактите. Не разбирам света в крайна сметка. Никой не е длъжен да купува каквото и да е, и да робува на марки, но не виждам смисъл от това бръмчане на място, защото за мен така изглеждат нещата. Пийте една студена вода, успокойте се и си купувайте каквото искате. В интерес на истината в скоро време май ще сменям Авенсиса на жена ми, поне започвам да си го мисля, и ау.....изненада, ами май ще си направя услугата да мина на схемата на оперативния лизинг и е възможно напълно да НЕ взема Тойота този път. Ами замислям се за нещо по-функционално като функции на свързаността, от конкуренцията. Просто Тойота си куца все още, ето например сървъра на Лексус за хиляден път се е скапал и има проблеми с Connected Services. Ами, ако ще сменям често колата по лизинга, защо пък трябва да е Тойота? И аз лично ще си остана на Лексус, защото явно ди пенсия ще минавам по 40-50 000км на година и няма да взимам лизинг по този повод. Не си струва. И ми трябва наистина ЗДРАВА кола. Ето моите факти. И няма какво да плюя по когото и да е производител. Никой не ме кара да правя нищо насила
Последно промяна от dracunculus на 13 Фев 2025 19:23, променено общо 3 пъти.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Тойота и конкурентите
АДСКИ НЕДОВОЛНИ от цените на тойотите на европазара
Но да, само бръмчене е недостатъчно 

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Тойота и конкурентите
От цените??? Колега, постоянно пишеш как Королата била....консервативна, изостанала спрямо конкуренцията, скъпа спрямо конкурентите (невярно твърдение), и т.н....Но купуваш пак. Хайде позиционирай си становището 

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Тойота и конкурентите

-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Тойота и конкурентите
Ами определено е скъпа спрямо оборудването
С необосновано надути цени. Вижте разбивката, жалко че няма и бройките за да се види, колко е малък европазара спрямо другите, вижте позициите на тойота на пазарите където се продава на по-нормални цени.

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Тойота и конкурентите
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Тойота и конкурентите
Точно цените. Същата корола от 2019 се продава 10 бона отгоре. Няма отстъпки. И именно за това написах в края на деня имаш Х пари за които ще вземеш У неща. Последните години при тойота взимаш по - малко.
Ами в америка е 2 пъти повече в азия 3 пъти повече от европа. Тоест което и казах.
Само в япония за 2023 е повече от Европа
Последно промяна от Krachunov на 13 Фев 2025 20:04, променено общо 2 пъти.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Тойота и конкурентите
Спокойно,
Ако беше тук и другия специалист от групичката, щеше да видиш тогава

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Тойота и конкурентите
Могат и продават без отстъпки. Рошавата гарга не могат да продават кенефите си и правят отстъпки. Крачунов, жив и здрав ела кажи след 3 години как е колата доволен ли си.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Тойота и конкурентите
biro, Те хората даже изледване са направили! Да не се окаже само след 3 години ,че е бил прав!?
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... tSuOUUlQTw
И не само рошавата гарга правят отстъпки! На изложението миналата есен , само китайците и тойота бяха без или с обидно ниски отстъпки!
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... tSuOUUlQTw
И не само рошавата гарга правят отстъпки! На изложението миналата есен , само китайците и тойота бяха без или с обидно ниски отстъпки!
-
- Автомобил: Corolla Executive 1.5 6МТ MY22
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Тойота и конкурентите
Леле какво грандиозно мрънкане...ама ние българите май генетично сме си предразположени към такова нещо. То не бяха цени, то не бяха отстъпки. Какво толкова ви пука колко е отстъпката, като накрая плащаш цената с "отстъпка" на "хубавата" марка, която на практика е същата като цената без отстъпка на " лошата" марка. Вдигнали били цените...2018 година базова Октавия седан беше 30 к. Сега колко е че не разбрах? И сега случка от онзи ден когато ходих за обслужване на седана-недоразумение. Гледаш си през стъклото какво правят в сервиза. За час и половина сменяха само масла и филтри и никой не дойде при приемчиците с някакъв приблем.Като ми издадоха недоразумението реших да посетя представителството на " хубавата" марка, да си взема антифриз да си долея на Октавията. Чакайки да дойде моят ред станах свидетел как при трима приемчика успоредно имаше оплаквания. Първия му забивал софтуера и не му работят сейфти асистентите, втория има щракане и скърцане от окачването на нов Супърб, а на последната нещастна женица й обясняваха как заради тампоните на стабилизиращата щанга трябва да се смени цялата щанга и между другото й е разбит маховика, който разбира се се сменя заедно с комплект съединител и това с работата щяло да струва 7000. Та така...иначе си взех антифриз аз.