xtratime написа: ↑13 Фев 2025 10:05
( тук само ще вметна, че само в България и още една държава мисля, скоростта на магитрала е 140км/ч, в повечето държави е 120 или по-ниска)
Голяма част са 130, но иначе идеята ви е правилна, но и грешна в същото време. Караме в България, хибрида се предлага в България. Това че някъде ограничението е 50км на магистрала не ни засяга.
Сравнявате хибрида с някакви спортни модели с Формула 1 дори, което е безмислено
Реално не. Сравнява се с коли в същия клас а не премиум, въпреки мнението на тойота дилърите че вече са премиум.
а си взима така нашумелия Ярис GR или Корола GR.
Гледам че са огън колите
Затова винаги казваме, че когато си купуваме автомобил, избираме според нашите нужди и възможности.
точно и аз това казвам, до един момент королата ми беше супер, после се промениха маршрутите и съответно вече не беше ок. Хибрида, специално королата е ок за град и за междуградско. На магистрала... да движи се, но и жигулата се движи там.
TheRealDacho написа: ↑13 Фев 2025 09:53
Аз съм с друг опит от Corolla комбито което взимах под наем от Top-Rent-A-Car което беше 1.8, 122 коня, модел 2021
Не че ви подценявам опита, но на въпросната навъртях 85 хиляди. От тях 40 предимно градско и 45 предимно магистрално, като казвам предимно. За 15 000км имам 1400 градско.
Мога да кажа че е доста стабилна кола и останах приятно изненадан.
Много зависи от какво слизате. И на мен ми се струваше много стабилна, но сега като я смених всъщност видях че има и ПО - стабилни. И не, не го сравнявам със спортни или премиум такива.
По магистралата го напънах до 180 и даже в лек завой беше, не усетих нито за секунда нещо което да ме накара да съм неуверен и да си помисля че колата може да изгуби сцепление
Точната дума е напъвах, вероятно сте загубили % от слуха си. ЛЕК завой, вече го писаха по - горе. На прав участък всичко е точно.
Побвах я и по доста хъбав планински участък с много завой с 90-100 км/ч, изпреварване на тирове по пътя, изобщо останах приятно изненадан. Шумът в колата не беше нищо особено което да ме притеснява.
Да, както казах движи се. Малко като приказката и с ла*на може да се пише. Чете се, но е гадно. Съпоставено с автомобил в този клас, просто не върви. ДАААА движи се стигаш от точка А до точка Б. Но натовари 4човека + дете и багаж. И като се занижеш на някой проход зад тир, разликата във времето което королата ще изпревари и друга кола е в ПЪТИ. При королата нова телевизия идва да предава от мястото на събитието. Да не говорим за шума. И като превалиш баира и си викаш е готово и почне да се спускаш пак реве 4-5 хиляди оборота, щото батерията е заредена и се пренасочва всичко към двигателя.