Кои са другите ви любими марки автомобили?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 11 Ное 2007 14:15

Какво аз харесвам и искам, по ред на цената:

1. Предпоследната Sentra
2. Celica Al-Trac | MR2
3. Scion tC (ама да имам пари да си го модвам)
4. Subaru STi | Lancer Evo
5. Supra
6. Lambo laugh.gif
7. Veyron :thumbsup:

Иска ми се и off-road да пробвам. Едно Wrangler-че ми е достатъчно laugh.gif

Рамзечтах се sad.gif Нямам $ за нито едно от тези.
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

diver

Мнение от diver » 11 Ное 2007 15:06

lpcrooks написа:
diver написа:
lpcrooks написа:...ако ще ми говориш за "взимане" на завои и дефекти - погледни Мерцедес и Ауди wink.gif
Кому е нужно?!
lpcrooks написа:...не знам ти какъв допир си имал до БМВ
Строшил съм няколко. А ти?
Моля те да ми кажеш какви БМВ-та точно си строшил и дали са били купени нови от магазина или не (после ще ти обяснявам каква е разликата) wink.gif
Дали пък ще може да ми я обясниш?!

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 11 Ное 2007 17:18

diver написа:Дали пък ще може да ми я обясниш?!
Мхм. Познавам един човек, който е карал доста разнообразни коли (в това число БМВ, Мерцедес, Ягуар, Порше...). С него често си говорим на тази тема. И ще ти кажа какво знам от него (тъй като в нашето семейство наблягаме предимно на Тойота и нямам "преки" впечатления) - за него по-добра кола (поведение на пътя, сигурност, лукс, удобство, наслада от карането, екстри и т.н. - всичко това събрано в една кола) от БМВ няма. А повярвай ми - карал е какво ли не. И не е само той. От хората около мен мога да ти кажа, че почти никой не е доволен от Ауди и Фолксваген (визирам Туарег-а). От Мерцедес са горе-долу. От БМВ са много доволни. Явно всичките ми познати с БМВ-та са попадали на изключения...
А разликата от това, дали си взимаш кола от магазина или от някакъв "стрийт рейсър" не смятам, че има смисъл да ти я обяснявам wink.gif

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 11 Ное 2007 17:25

jim_beam написа:тоя лехус ме кефи:
Jim_beam, страхотно попадение .. и мен страхотно ми харесва новият IS, още повече че е с двигателят на нашите RAV4, но доколкото се сещам във тунингованата им версия със 183 ph!

Ако мога да обощя до момента изказаните мнения феновете на TOYOTA харесват:
1. BMW / с някои изключения/
2. Lexus /но това е пак TOYOTA/
3. Mitsubishi /най-вече във версиите EVO/
4. Subaru и други японски марки

Определено феновете на TOYOTA са и фенове на японските автомобили като цяло, има симпатизанти и на някои европейски марки и почти никакви симпатизанти на американските марки!

Но нека да видим дали тези обобщения ще се потвърдят и по-нататък.. :thumbsup:
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

El Camino

Мнение от El Camino » 11 Ное 2007 17:30

Феновете ако можеха и да си пишат възрастта, анкетата цена нямаше да има :whistle:

diver

Мнение от diver » 11 Ное 2007 17:50

lpcrooks написа:
diver написа:Дали пък ще може да ми я обясниш?!
Мхм. Познавам един човек, който е карал доста разнообразни коли (в това число БМВ, Мерцедес, Ягуар, Порше...). С него често си говорим на тази тема. И ще ти кажа какво знам от него (тъй като в нашето семейство наблягаме предимно на Тойота и нямам "преки" впечатления) - за него по-добра кола (поведение на пътя, сигурност, лукс, удобство, наслада от карането, екстри и т.н. - всичко това събрано в една кола) от БМВ няма. А повярвай ми - карал е какво ли не. И не е само той. От хората около мен мога да ти кажа, че почти никой не е доволен от Ауди и Фолксваген (визирам Туарег-а). От Мерцедес са горе-долу. От БМВ са много доволни. Явно всичките ми познати с БМВ-та са попадали на изключения...
А разликата от това, дали си взимаш кола от магазина или от някакъв "стрийт рейсър" не смятам, че има смисъл да ти я обяснявам wink.gif
Първото ми БМВ беше корекомско от времето когато се правеха коли...Готина сравнително здрава колица, но общо взето тук свършват добрите неща...Кат вървене БМВ върви само в главите на собствениците, кат разход е излишно изобщо да го коментираме. Не знам да съм имал друга кола с която зимата да са ме бутали колкото с тва БМВ..като здравина вярвай ми , доста повечко усилия положих да убия един мерцедес и едно субару та и там БМВ-то не блести особенно. Приятна возия, но в завой е далеч от представата ми за стабилно седяща кола. Таз беше 525. После убих двигателя и на едно 528, та не ми разправяй колко са вълшебни леле па последните им образци....

Това са лични впечатления а не - на братовчед ми вуйчо му на един съсед каза....

diver

Мнение от diver » 11 Ное 2007 17:54

El Camino написа:Феновете ако можеха и да си пишат възрастта, анкетата цена нямаше да има :whistle:
Ннякои вече сме чуствителни на тая тема biggrin.gif

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 11 Ное 2007 18:30

diver написа:Първото ми БМВ беше корекомско от времето когато се правеха коли...Готина сравнително здрава колица, но общо взето тук свършват добрите неща...Кат вървене БМВ върви само в главите на собствениците, кат разход е излишно изобщо да го коментираме. Не знам да съм имал друга кола с която зимата да са ме бутали колкото с тва БМВ..като здравина вярвай ми , доста повечко усилия положих да убия един мерцедес и едно субару та и там БМВ-то не блести особенно. Приятна возия, но в завой е далеч от представата ми за стабилно седяща кола. Таз беше 525. После убих двигателя и на едно 528, та не ми разправяй колко са вълшебни леле па последните им образци....

Това са лични впечатления а не - на братовчед ми вуйчо му на един съсед каза....
Никой не ти говори за на вуйчото на братовчеда на еди-кой-си... Еми не знам ти на какво си попадал, но чичо ми е карал 318i (E36), 325i (E36), 530i (E39), 320d (E90), 325Ci (E46), 645Ci, Mini Cooper S... И да ти кажа с толкова много BMW-та не се е оплаквал от нищо. За сметка на това не беше особено доволен от един XJR и АДСКИ недоволен от едно CLK500... Отделно е имал и доста други коли, но никога не е бил толкова очарован от която и да било от тях... Сам виждаш, имал е както нови модели, така и по-стари. От всичките е бил доволен wink.gif Но все 1. Има коли и коли. Аз лично не бих си купил BMW, не заради друго, ами заради поддръжката, която е леко казано БЕЗУМНО скъпа...

П.П. Сори за офф-а, но тази тема е актуална за момента та да попитам - има ли разни форум срещи и ако има откъде мога да разбера за тях?

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 11 Ное 2007 18:43

и оная мутра,която се преби заедно с 2 гаджета на магистралата при ихтиман със 7-цата сигурно също е била много доволна от сигурната и стабилна марка,преди да поеме пътя към св.петър.
който не е карал кола със задно предаване въобще да не ми ги хвали,че с тях си винаги с единия крак в гроба,особено когато имаш малко повече коне.
за сигурност и стабилно поведение може да се говори само не и при тези коли,па ако ще и състезател да е на волана.
айде че верно излязохме от темата.
май се говореше за дизайн в нея или... въпрос на вкус wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 11 Ное 2007 19:04

jim_beam написа:и оная мутра,която се преби заедно с 2 гаджета на магистралата при ихтиман със 7-цата сигурно също е била много доволна от сигурната и стабилна марка,преди да поеме пътя към св.петър.
който не е карал кола със задно предаване въобще да не ми ги хвали,че с тях си винаги с единия крак в гроба,особено когато имаш малко повече коне.
за сигурност и стабилно поведение може да се говори само не и при тези коли,па ако ще и състезател да е на волана.
айде че верно излязохме от темата.
май се говореше за дизайн в нея или... въпрос на вкус wink.gif
По абсолютно същия начин се заапалиха и онези пичове в чисто новия кайен дето излетя от пътя с бог знае колко километра и изгоряха вътре живи 4 човека та ако не бяха и 5. И кво Порше са ебати боклуците ????
Айде стига с тия глупости ве.
Колите със задно с единия крак в гроба ?!?!?!?! Вие съвсем полудяхте ! Ако е така защо всички мощни коли са със задно или 4х4 ? ( обикновенно над някаква скорост например 200км/ч предния диференциал се изключва - Порше , Ламборгини и др.)
Тва , че някой си е некадърен и не може да кара не значи , че нещо е лошо . Що не се пробвате да карате 500 коня кола с предно ? И да дадете газ в завоя ?? Най-лошото , което може да ти се случи е да ти поднесе предницата а не да ти се хлъзне задницата !!!!!!!!!!!!!!
Айде малко cool down и по темата а ? :thumbsup:

EDIT:Тия от формулата са е**ти тъпаците как може да не са разбрали невероятните предимства на предното до сега пък и със заден мотор ве , тия направо са неуправляеми !!!! :whistle:
Последно промяна от Bass_Man на 11 Ное 2007 19:32, променено общо 1 път.

El Camino

Мнение от El Camino » 11 Ное 2007 19:22

Хаха, интересен обрат хвана темата. Първо си говорихме за мека возия тип БМВ, сега пък колко било опасно да се излиза на улицата.
Еми колегата - любознайко да впише и отговор кожено канапе от ИКЕА тогава. Отговаря на условията, че и е надеждно :thumbsup:.

П.С. На комшийката на леля и на майка и котката умрела. Трябва да ги питам ква кола карат и ша пиша в темата!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 11 Ное 2007 19:25

Наскоро карах една Мазда6 (доста далеч от 500к.с. но все пак с почти 300кс.), която при нормално каране си е с изцяло предно предаване(100-0%).
Натиснах я по-здраво в едни завои и веднага се усети разликата при включването на задния мост.
В началото на завоя колата имаше леко недозавиване, но настъпиш ли я, веднага се стабилизираше и влизаше и излизаше с голяма охота в завоите с леко презавиване.
Вярно е, че при задно предаване трябва да си по-внимателен с газта при завой, но това в никакъв случай не означава, че колата е нестабилна :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

diver

Мнение от diver » 11 Ное 2007 19:37

lpcrooks написа:Никой не ти говори за на вуйчото на братовчеда на еди-кой-си... Еми не знам ти на какво си попадал, но чичо ми е карал?
Браво на чичо ти...А явно на мене късмета ми такъв...се попадам на коли дет им се чупят моторите...как па на една не счупих я окачване я не я ударих....ама тва е сигурно след кат съм милионер в километри вероятно баварката ми е била нестабилна по завоите щото не мога да карам....

El Camino

Мнение от El Camino » 11 Ное 2007 19:40

Мдам, пак по темата:

Германия. Имах един дипломант наскоро - наивен глупак руснак. На 29 женен вече два пъти с деца още в университет. Стана ми интересна философията му та го питах, пък тя наистина излезе интересна.

Та човека разказа, че руснаците си избирали жените така - 1. Да е глупава, 2. Да не говори немски, 3. Да не говори много, 4. Може да е красива. Щях да падна!! Знам, че турците изповядват такава религия и си внасят жените в Германия от Турция, ама тва с руснаците яко разширява кръга на душевно необременените.
Та неговите и двете били внос от Русия, ама нещо първия път не бил щастлив, че не попаднал на достатъчно тъпа булка май.

Та така - свят голем, хора всекакви, за всяка кола се намира купувач.

П.С. За подрастващата Аудитория - случката няма общо с това, че руснаците и турците карат БМВ и Ауди!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 11 Ное 2007 19:44

slowtraveler написа: Вярно е, че при задно предаване трябва да си по-внимателен с газта при завой, но това в никакъв случай не означава, че колата е нестабилна :whistle:
Всъщност това е много по-вярно за колата с предно защото ако вземе та извади някаква силица и превърти гуми се пребиваш на момента . А със задното просто ще си поДрищиш малко ама предницата ти е на пътя а не в канавката. Разбира се ако се усереш и се увъртиш приключваш пак там където е стигнало предно пробуксувало в завой. А тва , че повечето коли със предно нямат сила да въртят дори и на 2-ра е съсвсем друг въпрос само дето колата не е по сигурна заради това , че не може да ускори .
А повечето Японски коли за разлика от немските ако не сте забелязали точно заради тази особенност имат максимален въртящ момент на високи обороти . Така колата е по-плавна , сигурна и приятна за каране и няма начин да буксува или е много по-трудно. За разлика от отрочетата на VAG ,които като им дадеш газ и оставаш без управление щото предницата ти е във въздуха . И ти си мислиш , че много върви само дето тя стигне до 5000 оборота и умре . А Японецо оди до 6-7 с лекота .

El Camino - BMW , Audi и Mercedes се карат абсолютно на всякъде та дори и в Япония .

diver :
1. Не дърпай дявола за опашката.
2. Не е много ясно защо ти е било нестабилно БМВ-то в завоя . Ако си карал Е34 трябва да се отбележи , че е към 1900КГ . Ако в следващия момент го сравниш с Lotus Elise несъмнено ще е по-нестабилно ! За това и е абсолютно безмислено да се сравяват прсото марки . Всеки си има някакви модели и някакви класове и кръстосани сравнения не водят до нищо смислено .

Публикувай отговор