Ключове & имобилайзери
Ключове & имобилайзери
Мнение от VDK » 03 Сеп 2022 19:08
Ключът непрекъснато ли генерира сигнал при сензорно заключване/отключване (старт/стоп бутон)? Има ли смисъл в изключването му при по-дълъг престой с цел съхраняване на батерията му или предотвратяване на сканиране?
Зоната на засичане от автомобила е около метър от сензорите.
VDK
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от biro » 03 Сеп 2022 19:58
При отключване или при стартиране колата изпраща запитване към ключа и ако има положителен отговор се извършва действието.
По-интересно е при колите, които светкат амбиентно осветление (в страничнитр огледала и купето) при доближаване на ключа - как е направено. Снощи паркирах хондата до c-hra и излизайки от хондата огледалата на c-hra светнаха логото на асфалта и вътре плавно се включи осветлението понеже ключа беше в мен.
biro
Ключове & имобилайзери
Мнение от VDK » 04 Сеп 2022 10:06
Предишният ми въпрос беше продиктуван от едно руско видео, в което се обясняваше за изключване на ключа с цел предотвратяване на сканиране.
А също и от инструкцията, която дава изключването на ключа, като вариант за запазване на батерията му.
VDK
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от biro » 04 Сеп 2022 13:10
Изключването на ключа пази батерията до толкова, че спира приемника в ключа да не слуша за сигнали с цел запазване на батерията му.
biro
max-2
VDK
biro
-
- Автомобил: Тойота Аурис 2015 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от hkastelov » 09 Окт 2022 19:36

hkastelov
Akima
Kalo
- subzero
- Автомобил: Corolla Verso 2.2 D-4D 136hp
Ключове & имобилайзери
Мнение от subzero » 10 Ное 2022 16:32
Ивинявам се, че пиша по проблема цяла година по-късно, но и аз имах точно същия проблем с моята Toyota Corolla Verso 2006 2,2 D4D .kirilborov61 написа: ↑02 Ное 2021 18:45 Имам следният проблем.Става въпрос за Toyota Corolla Verso 2010-от един път изгасва имобилайзера и всякакви светлини по таблото.Фарове също няма.Това се случва когато колата не е в движение.Акумолатора има ток,както и в главният захранващ кабел към бушоните.Когато се подаде ток от друг автомобил при самият допир на кабелите до акумулатора светлините на таблото светват,имобилайзера също и колата си работи да следващият път когато отново се появява проблема.Акумулатора е чисто нов,зарежда добре ,държи напрежение,динамото също
Отключвам колата, пъхам ключа в слота и...чува се едно чаткане и всичко изгасва по таблото. Нито мога да запаля,заключа или да вдигна прозорците, абе нищо ! След 1-2 часа всичко се оправяше от самосебе си. След като ми направи този номер 2-3 пъти ( за късмет все пред дома ми ), на четвъртия път колата не се оправи няколко дни. Като замерих с мултицет акумулатора на дисплея изписа 9,8V. Реших да прехвърля акумулатора от другата ми кола и тъкмо почнах да развивам клемите ми направи впечатление, че те се въртят свободно около полюсите на акумулатора ( при условие, че бяха стегнати до максимум ). Сложих пак мултицета и на дисплея бавно почна да се покачват стойностите ( от 9,8V до 12,5V за около 30 сек ). погледнах към таблото и всичките му лампички светеха, веднага пробвах да запаля и двигателя се стартира без да се замисли. Замерих с шублер оловните полюси на акумулатора и установих, че са с 0,8мм по-тесни от най-малкия диаметър на клемите на колата.
Проблемът се реши след като изрязах две пластинки от латун и ги навих около оловните полюси на акумулатора. След като стегнах клемите, те вече не мърдаха и от тогава не съм имал проблем със запалването( изчезване на всички светлини по таблото ) освен в студените сутрини

Дано да съм бил полезен с тази информация !
subzero
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от Akima » 10 Ное 2022 16:41
Akima
meri1972
- jery69111
- Автомобил: Аурис
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Ключове & имобилайзери
Мнение от jery69111 » 30 Дек 2022 12:38
Или както Rudy е казал да звънкам на Владко?
jery69111
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 594 пъти
Ключове & имобилайзери
Мнение от mapamop » 30 Дек 2022 15:25
Обучението става или с диагностика или с процедурата, която е описана някъде из предните страници на тая тема - изчетете я цялата и вероятно ще ви спести (немалко) пари.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru