Слабо работещ климатроник - Corolla Verso E121 - РЕШЕН - профилактика на вентилатор
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Проблем с климатроника
На мойта в автоматичен режим климатроника не пуска вентилатора веднага .Поне не винаги ,според условията.Вярвам ,че и на други Тойоти е така.Освен в режим на обдухване предно стъкло,където тръгва от раз .
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Проблем с климатроника
Съгласен съм с memorex - не съм виждал климатроник, който да действа по друг начин...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Проблем с климатроника
Моя и на авенсиса и на chr-a духа веднага след запалване. Леко, но духа и не е приятно.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
Проблем с климатроника
Това имах предвид - на минимална степен вентилатора не можеш да го усетиш на някои автомобили... Практически не достигне ли до около +40С ДВГ, климатроника ограничава вентилатора до минимално допустимите обороти..
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Проблем с климатроника
И на Мазда-та и на Toyota-та не развърта, докато не достигне поне 30 градуса антифриза, иначе орем ли тъпчем ли
Имах един стар климатик вкъщи, който не чакаше компресора да оправи налягането и направо вентилатора на макс. Зимата го включвах, псувах 5 минути в другата стая и тогава се връщах при него 

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Проблем с климатроника
Какво значи не развърта? Да ти полъхва лекичко леден въздух брои ли се за неразвъртане?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Проблем с климатроника
Не ми полъхва въобще даже. Почва чак, когато може да осигури над 20 градуса. Последно тази сутрин при 6 градуса му трябваше 5 минути каране докато почне с хладния въздух и след още 5 започна да работи на макс. Настроил съм 22.
Леден въздух ще получа ако съм настроил и обдухване на стъкло. Тогава температурата не е важна а потока въздух, отнемащ конденза. В този случай вентилатора е на макс от момента на пускане и в купето мога да отглеждам пингвини. Колата така ще ѝ трябва много повече време да загрее, т.к. практически съм ѝ закачил втори радиатор без термостат...
Леден въздух ще получа ако съм настроил и обдухване на стъкло. Тогава температурата не е важна а потока въздух, отнемащ конденза. В този случай вентилатора е на макс от момента на пускане и в купето мога да отглеждам пингвини. Колата така ще ѝ трябва много повече време да загрее, т.к. практически съм ѝ закачил втори радиатор без термостат...

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Проблем с климатроника
Офтопик
Колеги, нека не затлачваме темата, като си "мерим" климатиците и парната?
Да оставим място и за колегата да си сподели резултатите в относително лесно четим вид за следващите след него.
Да оставим място и за колегата да си сподели резултатите в относително лесно четим вид за следващите след него.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 1.6 2004
Проблем с климатроника
Здравейте отново колеги, след ревизиране на вентилатора бяха си заминали четките /може би оригиналните/ имаше и някое друго листо в перката и много ама много прахови частици от старите четки. Смених четките смазах малко втулките, че не ми се видя да са лагерчета това, може и да бъркам изчистих от прахта навсякъде и измих перката с обезмаслител....о чудо тя била чисто бяла
и вече няколко дена, да чукна на дърво няма проблем с вентилатора, работи както би трябвало. С това считам проблема за открит и отстранен
. Благодаря на всички отзовали се колеги и ви пожелавам много безаварийни километри.
П.С. до скоро бях на друга марка от друга държава /без да споменавам, защото съм доволен и от там,просто решим да сменя и да видя японците/ и на този етап съм доволен от японският автомобил. Ще видим за напред.
Хубав ден!
Нагоре

П.С. до скоро бях на друга марка от друга държава /без да споменавам, защото съм доволен и от там,просто решим да сменя и да видя японците/ и на този етап съм доволен от японският автомобил. Ще видим за напред.
Хубав ден!
Нагоре
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Проблем с климатроника
Ето един материал по темата който открих макар и със закъснение:
https://www-4crawler-com.translate.goog ... tr_pto=nui
https://www-4crawler-com.translate.goog ... tr_pto=nui
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Проблем с климатроника
Преди доста години правих 3 такива моторчета. Денсо и Бош. Замърсени и сухи втулки, трудно се въртяха и шумяха, четките здрави.
С масло издържа 1-2 месеца. С тефлонова добавка Стоп за двигатели стават вечни.
Първото моторче го отварях 2 пъти.
С масло издържа 1-2 месеца. С тефлонова добавка Стоп за двигатели стават вечни.
Първото моторче го отварях 2 пъти.
Carina E 4AFE LB 1992
- slowtraveler
Проблем с климатроника
Доста от тези втулки ако не се лъжа бяха графитови - сплав с голямо съдържание на графит, който реално е смазващият агент. Изглеждат сухи, но не затягат... Като добавиш масло - отмива графита и много бързо ги износва...
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Проблем с климатроника
Сигурно е така, но суха втулка не съм виждал до сега. Винаги има малко смазка с консистенция между масло и грес. Вече в годините като изчезне смазката графита се справя до някое време и след това ремонт.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Получена благодарност: 1 път
Слабо работещ климатроник - Corolla Verso E121 - РЕШЕН - профилактика на вентилатор
Здравейте,slowtraveler написа: ↑23 Ное 2021 10:46 Да, ако се оправя с почукване - огледай четки, куплунзи, кабели...
Малко стара тема, но да споделя, че при мен се оказаха наистина четките. Почти бяха свършили.
И понеже вентилаторът е прилично капсулован, за сега успях само да разтегна пружините, за да има по-добър контакт. Ефект има и вентилаторът работи нормално за сега.
Възнамерявам скоро да сменя четките, макар че ще е "играчка".