Варна - Русе с Авенсиса - 5.2л/100 среден разход, като я купих.
1.8 бензин, 129 к.с., 5 степенна скоростна кутия преди фейслифта.
Маршрута дефакто не включваше градско, защото тръгнах от автокъщите (или моргите според зависи) във (мисля) "Владиславово", после Разград и се прибрах през бул. "България" ("Международното") до КАТ-Русе/"Мототехника".
По магистралата я карах "лежерно" с 90-100-110, извън магистралата с 80-90 или колкото е ограничението. Не съм я гонил заради неизясненото състояние на масла,ремъци, филтри и като цяло неизвестното ѝ техническото състояние.
Около празниците за съединението на България около 3-4 дни успях да я задържа на около 7.5-8л/100км градско, но нямаше движение - гражданите от РР, СС и Т си бяха по родните села и нямаше големи престои по светофарите. Още веднъж-два пъти съм постигал такъв разход градско, но не трябва да има висене по светофарите и коли на аварийни в лентата, "щот' олигофрена е отишъл за цигари и баничка". В момента само градският ми разход на компа е около 9.5-10.3. Вероятно още не мога да се науча да я карам като свят

Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.