Проблем с двигатела на Корола Версо 2005 г.
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо
Проблем с двигатела на Корола Версо 2005 г.
Здравейте,нов съм тука и се обръщам за помощ.Преди 2 години закупих Тойота Корола Версо 2005 г. 1.8 VVTI 129 коня.След няколко месеца и сложих ново газово Ланди Ренцо.Имам проблем с горенето на масло,пробвах какво ли не.От масло Тойта 5/40, Енеос 5/30 ,Елф 5/30 гори си и гори.От 2 седмици пробвам с Тотал плюс 10/40 и разхода значително падна като съотношение килиметри-литри.Тъкмо се зарадвах и вчера стана страшно.Извеждах една кола до изхода на Бургас ( не съм я теглил ),карах с не повече от 60-70 км. .Изведнъж колата придърпа,почна се едно чукане от двигателя и загуби мощност.Отбих веднага,вдигнах капака,двигателя чукаше все едно имаше чакъл вътре.Колата се тресеше.След малко този шум от двигателя спря.Прибрах се на бавна скорост до блока.Не вдигаше повече от 40-50 км,нямаше мощност и предърбваше.Оборотите си ги държи но като подадеш газ прекъсва.Утре сутринта влизам в сервиз за да се установи проблема.Версиите от колеги са за счупена биела.Казаха ми че ако се установи някакъв такъв проблем ремонта може да отиде и към 2,3,4 хиляди лева.Не съм компетентен по двигатели и затова въпросите ми към вас са..........Какво може да е,заслужава ли си ремонта,не е ли е по добре закупуване на друг двигател и смяната му (Незнам колко върви един двигател),можели двигател от 2006 г. да стане на моята или да я пусна така за продажба.Ужас,с две думи тежък случай.Жалко за количката,беше ми мечта одавна,все нестигаха средства и след като успях да я купя и се порадвам,мислих за слагане на мултимедия а тя каква стана.
.Благодаря предварително на тези които могат да ми помогнат с някакъв съвет.