Проблем с двигатела на Корола Версо 2005 г.
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо
Здравейте,нов съм тука и се обръщам за помощ.Преди 2 години закупих Тойота Корола Версо 2005 г. 1.8 VVTI 129 коня.След няколко месеца и сложих ново газово Ланди Ренцо.Имам проблем с горенето на масло,пробвах какво ли не.От масло Тойта 5/40, Енеос 5/30 ,Елф 5/30 гори си и гори.От 2 седмици пробвам с Тотал плюс 10/40 и разхода значително падна като съотношение килиметри-литри.Тъкмо се зарадвах и вчера стана страшно.Извеждах една кола до изхода на Бургас ( не съм я теглил ),карах с не повече от 60-70 км. .Изведнъж колата придърпа,почна се едно чукане от двигателя и загуби мощност.Отбих веднага,вдигнах капака,двигателя чукаше все едно имаше чакъл вътре.Колата се тресеше.След малко този шум от двигателя спря.Прибрах се на бавна скорост до блока.Не вдигаше повече от 40-50 км,нямаше мощност и предърбваше.Оборотите си ги държи но като подадеш газ прекъсва.Утре сутринта влизам в сервиз за да се установи проблема.Версиите от колеги са за счупена биела.Казаха ми че ако се установи някакъв такъв проблем ремонта може да отиде и към 2,3,4 хиляди лева.Не съм компетентен по двигатели и затова въпросите ми към вас са..........Какво може да е,заслужава ли си ремонта,не е ли е по добре закупуване на друг двигател и смяната му (Незнам колко върви един двигател),можели двигател от 2006 г. да стане на моята или да я пусна така за продажба.Ужас,с две думи тежък случай.Жалко за количката,беше ми мечта одавна,все нестигаха средства и след като успях да я купя и се порадвам,мислих за слагане на мултимедия а тя каква стана. .Благодаря предварително на тези които могат да ми помогнат с някакъв съвет.
-
Никой ли няма мнение по въпроса.Толкова хора прегледали а никой не коментира.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 253 пъти
- Получена благодарност: 259 пъти
Колега, предполагам, че няма отговор, защото няма какво да се каже....
В резюме: имал си проблем с двигателя, пробвал си какво ли не, ама не и диагностика. Смяната на марката масло при проблем с горенето помага точно толкова, колкото смяната на гребена срещу грип.
По описание във форум на тракане вероятността да умерим диагнозата е доста по-малка отколкото в сервиза, в който ще си днес...
На останалите въпроси - след диагностиката...
Т.е. пиши какъв е бил резултата, и тогава предполагам колегите ще се включат...
В резюме: имал си проблем с двигателя, пробвал си какво ли не, ама не и диагностика. Смяната на марката масло при проблем с горенето помага точно толкова, колкото смяната на гребена срещу грип.
По описание във форум на тракане вероятността да умерим диагнозата е доста по-малка отколкото в сервиза, в който ще си днес...
На останалите въпроси - след диагностиката...
Т.е. пиши какъв е бил резултата, и тогава предполагам колегите ще се включат...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Проблема с маслото можеше да се реши срещу 2000 лв. приблизително ремонт ( поне така ми казаха в сервизите в които попитах ),смяна на сигменти.Плюс минус 200-300 лв.Ще видим какво ще кажат днеска тези момчета.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 253 пъти
- Получена благодарност: 259 пъти
Предполагам в тази сума са предвидили и смяна на бутала.. Но да, не е невъзможна сума за малко по-сериозен ремонт..
Лошото е, че когато не предприемеш навременен ремонт на техниката, тя обикновено се скапва, а не се саморемонтира, и от там разходите растат...
И в допълнение - проблемът не е в горенето на масло. Горенето на масло е само симптом за истинският проблем...
Лошото е, че когато не предприемеш навременен ремонт на техниката, тя обикновено се скапва, а не се саморемонтира, и от там разходите растат...
И в допълнение - проблемът не е в горенето на масло. Горенето на масло е само симптом за истинският проблем...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Колата си гори масло но не е оставала и на половината на щеката.За мой най голям късмет днеска ВИК бяха разкопали заради някаква авария точно пред сервиза ( баси и каръка ) и нямаше как да я закачат.Ноооо момчето като че ли малко ме успокои.Имал съмнения за бубина.Само го притеснявало чукането в първите 3-4 минути на инцидента.Дано утре вече ми е ден и я закачим.
-
Готово,проблема е открит.Разминах се с малкия дявол.На трети цилиндър свеща беше жалка гледка.Върха на полюса където прави искрата го нямаше.Компресията е добре,комплект нови свещи,обиколка на околовръстното на макс за тест и всичко както си беше.Благодаря все пак на slowtraveler за коментарите.Лека и безаварийна.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 2006 Hatchback
Колега apolon73, как закупи Версото? Нов внос или от собственик.
Аз съм се спрял на подобен модел. Можеш ли да споделиш малко опит.
Аз съм се спрял на подобен модел. Можеш ли да споделиш малко опит.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 32 пъти
- Получена благодарност: 65 пъти
Колеги, за да не изпадате в такава ситуация, спазвайте сервизните интервали. Смяна на свещи на 30 000 км. Току що смених моите на споменатите км. Ето как изглеждат:
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
Хм, изглеждат доста зле, като за 30к км. На моите коли ги сменям също на толкова км, но нямат никакво износване на електродите. Свещите са NGK BKR6E и NGK LFR5E-11.
- mfandakov
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 36 пъти
- Получена благодарност: 78 пъти
Разглезихте се ,едно време знаете ли с какви свещи карахме.
Москвичите. Плащаш данъци върху парите, които изкарваш.
И върху парите,които харчиш.
И върху нещата,които притежаваш,и за които вече си платил данъци,с парите,върху парите вече си бил обложен.
И всичкo се разпределя от;
Лъжци,крадци,измамници, ......За твое добро.
И върху парите,които харчиш.
И върху нещата,които притежаваш,и за които вече си платил данъци,с парите,върху парите вече си бил обложен.
И всичкo се разпределя от;
Лъжци,крадци,измамници, ......За твое добро.