RAV4 XA30 D4D /2005-2012/ - кой дизелов двигател да избера ?

drago.pleven

Re: Рав 4 след 2007 год. СЪВЕТ..!!!

Мнение от drago.pleven » 13 Ное 2014 12:12

Е то като казах, че ми трябва за градско не означава, че си стоя само в с.Плевен д'ге biggrin.gif Карам си доволно и извън града, но да речем в съотношение 70:30 в полза на градското! Честно казано се колебая между 136 и 150 к.с
Не знам, ако ми припадне и добър екземпляр D-Cat с култовите 177к.с може и да го грабна biggrin.gif Всичко завсиси от това в какво състояние ще набарам автомобила.Кой го е стопанисвал, как го е подържал и яздил, на колко километра е и т.н... Разбира се в крайна сметка всички знаем, че кола и жена е на късмет, така че... каквото сабя покаже :thumbsup:

memorex

Мнение от memorex » 13 Ное 2014 20:02

Не знам, ако ми припадне и добър екземпляр D-Cat с култовите 177к.с може и да го грабна biggrin.gif Всичко завсиси от това в какво състояние ще набарам автомобила.Кой го е стопанисвал, как го е подържал и яздил, на колко километра е и т.н... Разбира се в крайна сметка всички знаем, че кола и жена е на късмет, така че... каквото сабя покаже :thumbsup:[/quote]
Те това трудно се разбира или най-често в последствие.Аз бих търсил такава купена от БГ макар че такъв автомобил(доста успешен) трудно се разделят собствениците с него ако е наред.Но има и хора дето ги бие парата така че успех колега и късмет в покупката.

Аватар
ivied
Автомобил: Yaris Cross
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от ivied » 18 Ное 2014 01:14

nowyaris написа:Да ама СУВчето гълта зимата 10-12 в града,а Ярисчето 5-6.В града къде да изчезнеш след светофар - най много до следващия светофар.
няма такова нещо - D-Cat - 177 коня - 8 л...8 и нещо - винаги под 9, може и от нафтата да е... говоря за Мюнхен и Щутгарт... под 9 гори и със 160-180 по магистралата... за този автомобил не са никакъв проблем...
при каране извънградско до 130 слиза под 8... минал съм 12 000 км вече...
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.

memorex

Мнение от memorex » 18 Ное 2014 20:43

174673J.png
Някой колега ако има размерите на меката връзка,маркуча от турбината към интер-кулера ,че искам да го сменям с алтернативен.17341F от схемата

radenko-acm

Мнение от radenko-acm » 19 Ное 2014 12:15

Здравейте.Аз карам такава рав4 2007 177кс,хубава си е колата доста пъргава е, като спортна кола даже.Технически нямам проблем ,проверил съм я в тойота за дюзи ,ходова ,километри .наскоро си я взех има -няма 5месеца и съм и навъртял 2500км от 2ри собственик в БГ,обаче откъм разход на гориво е много чувствителна да ти кажа. градско от 8.7 до 11.6 ми дава,а извън я пробвах на различни скорости и при 130-140 ми даде 9.4 на 100,а при 80-90 направо си го залепи като по каталог 6.1 на 100,аз обаче за извън града с тая скорост си имам октавия за каране която ми дава 4 на 100, така че май избързах с купуването и ,и сега съм я обявил за продан . ето линк към нея smile.gif http://www.cars.bg/c941910

memorex

Мнение от memorex » 18 Яну 2016 13:48

Здравейте,

Температурите тези дни не са от най-високите laugh.gif но честно казано във Варна не е нищо особено около -4.
Интересно ми е как на колегите с 2AD FTV и в частност РАВ 4 им загряват автомобилите.Забелязвам че при мен доста бавно взе да загрява тези дни да не кажа почти не достига нормална температура и оборотите стоят високи на 1100.Особено пусна ли парното няма загряване.Дали не е време за термостат?
Иначе пали без проблем когато я държа отвън за през ноща.От доста време имаме автомобила и съм запознат че загряват по-бавно но сега е фрапиращо а не е било толкова студено (Варна).Някой ако се сети за някоя причина нека сподели.Благодаря.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Яну 2016 17:27

Причината е парното и високо КПД на двигателите (т.е. ниския разход)...
При спор в един друг форум днес направих експеримент за да се убедя колко голямо е въздействието на парното...
Джипката загрява доста бързо, но колеги в доста по-екстремни райони твърдяха, че колите им имали проблем, защото не вдигали над 70С....

Та днес отивах по работа и следях температурата на маслото (не ми се включваше ОБД четеца, и така ми е по-удобно, защото мога да избера да ми се показва на дисплея на колата, а при мен почти няма разлика между температурата на масло и на антифриза, защото има топлообменник)...

Изключих парното, и автомобила много бързо достигна 90С, като някъде там отвори термостата (температурата както се качваше бързо, изведнъж спря да се покачва)...
На надолнищата температурата не спадаше (дори при по-ниските температури продължаваше да се покачва)...
Включих парното на що годе висока мощност... Температурата на маслото бързо слезе до под 80С, и започна да играе в зависимост изкачване или слизане по наклона правя в момента... И колко настъпвам газта...
Играеше между 70 и 90С...
Като на спусканията (когато съм отнел газта) температурата осезателно спадаше....

Което е съвсем логично - парното е в малкия кръг, а отнема доста топлина. Дори и при затворен термостат, при принудителен празен ход практически няма горене, и няма отделяне на топлина от двигателя (освен от триенето)... Но парното продължава да отнема топлина от малкия кръг, и съответно температурата спада...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор