RAV4 XA30 D4D /2005-2012/ - кой дизелов двигател да избера ?

drago.pleven

RAV4 XA30 D4D /2005-2012/ - кой дизелов двигател да избера ?

Мнение от drago.pleven » 05 Ное 2014 11:46

Здравейте,колеги!

След голямо главоблъскане за градски автомобил с бюджет от около 15-18к. реших, че Тойота Рав - 4, е моята кола!

Но се колебая на какъв двигател да се спра от дизеловите агрегати?
Също така Ви моля да споделите за какво трябва да внимавам при покупката и кои са слабите места на този автомобил?
Кой вариант е за предпочитане 4x4 или двойното?
Коя година от моделите след 2007 до 2010 включително, е за предпочитане?

Ако някой има информация от къде мога да си намеря читав автомобил ( автокъща или частно лице ) ще му бъда благодарен да сподели.
Хубав ден от мен wink.gif
Последно промяна от Akima на 19 Яну 2016 02:11, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетете правилата и важните теми.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Рав 4 след 2007 год. СЪВЕТ..!!!

Мнение от Vesko » 06 Ное 2014 07:29

Ако иде реч за градска кола, защо не си вземеш едно ново айго (вярно най-ниската спецификация) за 18к и а ти е мирна главата с ремонти за следващите 5г? А и за разход в сравнение с рав4
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 06 Ное 2014 09:38

RAV4 е градски автомобил само за съпругите на мъже, които карат Ленд Крузер. cool.gif
Vesko написа:Ако иде реч за градска кола, защо не си вземеш едно ново айго (вярно най-ниската спецификация) за 18к и а ти е мирна главата с ремонти за следващите 5г? А и за разход в сравнение с рав4
+1 :thumbsup:
С уговорката, че може да си намери Айго на 2-3 години с малък пробег за още по-малко пари и да си "хвърка" безгрижно и евтино.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

memorex

Мнение от memorex » 06 Ное 2014 11:47

Използвам темата да попитам нещо.Тези колеги с 2.2 d-4d 136 hp , имате ли едно дразнещо пърхане при отнемане на газта,според мен идващо от гърнето на катализатора.Доколкото знам филтър за твърди частици мотора няма .Въпреки това съм ползвал добавки в горивото за чистене на дпф с цел да почистя катализатора но ефекта е минимален.Някой с този проблем и да се е справил успешно.Ако се свали и измие механично дали ще помогне?

draior

Мнение от draior » 06 Ное 2014 12:55

memorex написа:Използвам темата да попитам нещо.Тези колеги с 2.2 d-4d 136 hp , имате ли едно дразнещо пърхане при отнемане на газта,според мен идващо от гърнето на катализатора.Доколкото знам филтър за твърди частици мотора няма .Въпреки това съм ползвал добавки в горивото за чистене на дпф с цел да почистя катализатора но ефекта е минимален.Някой с този проблем и да се е справил успешно.Ако се свали и измие механично дали ще помогне?
При мен има такова нещо но е от корите под двигателя поизпаднали са им винтовете и от това се получаваше.

за другата тема защо така се бъзикате с човека той иска Джип не кутийка laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2006

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 06 Ное 2014 13:35

draior написа:за другата тема защо така се бъзикате с човека той иска Джип не кутийка laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Не се базикаме. Човека зпочна с уговорката, че му трябва градска кола. А рав4 не е съвсем градска wink.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
paco_escobar

Мнение от paco_escobar » 06 Ное 2014 14:11

Vesko написа:
draior написа:за другата тема защо така се бъзикате с човека той иска Джип не кутийка laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Не се базикаме. Човека зпочна с уговорката, че му трябва градска кола. А рав4 не е съвсем градска wink.gif
Ама е по-мъжкарска и може да си засичаш, да не използваш мигачи(хабят много ток), да си паркираш където ти падне и най-важното да гледаш лошо.А с кутийката само няква икономия и до там. tooth.gif
Corolla E11 4E-FE Wagon

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 06 Ное 2014 14:49

Голямо „главоблъскане“ е паднало, щом за градски автомобил си е избрал РАВ4. laugh.gif
Съгласен съм с Веско, че за тези пари едно Айго или Ярис биха свършили прекрасна работа. Може да не са нови, а на няколко години, че даже и пари за гориво и обслужване ще останат и за почерпка на приятели.

memorex

Мнение от memorex » 06 Ное 2014 15:08

За нашите БГ представи не е много градска Равката но иначе става.Нито габаритете са в повече нито разхода на дизела.
Надеждността и сигурността в сравнение с кутиййките разбира се е в пъти в повече и ако колегата търси това има право.
Специално за дизеловите агрегати по ги бива 2.2 D-4D без ДПФ и пета дюза(D-CAT).Сега за предаването на тези от 07÷10 мисля всички са 4х4 и със възможност за превключване на двойно предаване . Има там едно копче дето уж за това служи.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 06 Ное 2014 17:45

memorex написа:За нашите БГ представи не е много градска Равката но иначе става.Нито габаритете са в повече нито разхода на дизела.
Надеждността и сигурността в сравнение с кутиййките разбира се е в пъти в повече и ако колегата търси това има право.
Специално за дизеловите агрегати по ги бива 2.2 D-4D без ДПФ и пета дюза(D-CAT).Сега за предаването на тези от 07÷10 мисля всички са 4х4 и със възможност за превключване на двойно предаване . Има там едно копче дето уж за това служи.
За сигурността вероятно си прав,ама за надеждноста...... . Все са Тойоти,и малките и големите.... . Човека каза че имал 18 хилки за даване-нека си вземе Равка. Аз бих търсил бензинова и после газовото и айде....
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

memorex

Мнение от memorex » 06 Ное 2014 18:17

Имах предвид че RAV и нагоре идваха от Японско а по надолу от някъде другаде.А пък газовото според мен на момента сваля сигурноста надолу.Особено от тези допълнително монтираните.Всеки сам си решава.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 06 Ное 2014 21:58

prius 3 написа:Голямо „главоблъскане“ е паднало, щом за градски автомобил си е избрал РАВ4. laugh.gif
Що според теб за офф-роуд ли е?
Нали като падне малко сняг, а в БГ обикновено винаги ги изненадва и една РАВ-ка е много по-за предпочитане от малкогабаритна кола, особено пък за жена. Отделно жените не ги бива много в паркирането, а РАВ-ката ще е по-удобна за катерене по бордюри. Отделно водача има много по-висока позиция от на обиновена кола, което си е голям плюс за видимост, паркирна е управление като цяло, ОСОБЕНО за жена. Така че за жена едно СУВ е винаги за предпочитане. Въпреки, че аз не съм почитател на тази мода, но си е така и аз това го виждам всеки ден по улиците. Отделно съм карал в голям сняг с моя Сивик и тогава винаги съм си пожелавал да имам някаво СУВ-че. Въпреки че малка кола със зимни гуми е по-бърза от СУВ с всесезонни, но също зависи много и от водача, а тук говорим за жена. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 06 Ное 2014 22:26

prius 3 написа:Голямо „главоблъскане“ е паднало, щом за градски автомобил си е избрал РАВ4. laugh.gif ....
Ами без голямо 'главоблъскане' за жената избрах Кашкая като заместител на предишния и Калос хечбек...
Мърморенето бе първата седмица (заради по-голямата с 40см дължина)...
След което усети преимуществата на по-високия и въпреки това доста компактен за града автомобил. И сега трудно би се разделила с колата, която е универсален размер - достатъчно удобна за в града, а в същото време много приятна и извън града - вчера врътна 450-500км извънградско и пак бе доволна..
Та напълно разбирам колегата за избор на такъв тип автомобил....

П.С. за малката кола с предно срещу СУВ-че 4х4 - зимата нещата стоят малко по-различно spell.gif tooth.gif Така с предишен автомобил със зимни гуми редовно оставах мноооооого 'изненадан' включвайки се в един голям булевард с широк завой на влизане - настигайки при сняг/лед някое сувче (дали със зимни гуми - не знам, ама бе редовна случка с различни сув-чета) и си казвам - ей сега излизам на булеварда и ще си го изпреваря с лекота - няма никакъв шанс... Пък то СУВ-чето излиза на булеварда и изчезва в далечината, докато аз се опитвам да ускоря безуспешно tooth.gif spell.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 07 Ное 2014 05:37

Да ама СУВчето гълта зимата 10-12 в града,а Ярисчето 5-6.В града къде да изчезнеш след светофар - най много до следващия светофар.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 07 Ное 2014 07:39

nowyaris написа:Да ама СУВчето гълта зимата 10-12 в града
Ха ха - оптимист - Каша зимата като го кара жената понякога подминава и 14 tooth.gif
nowyaris написа:В града къде да изчезнеш след светофар - най много до следващия светофар.
Въпроса не бе в 'дръпката', а в устойчивостта при управление и ускорение, което пък е важно ако ще е градски автомобил, защото вероятността да го кара и жена е голяма...
Днес сутринта явно 'морската' мъгла бе поразлигавила пътищата из Варна и гледах как един юнак седеше силно опулен дали ще успея да намаля, защото въртеше гуми като луд (ситроенчето май нямаше ТС), и започна да влиза в кръстовището пък колата му стои по средата и не ще да ускори...
А това са важни параметри за голям град...

А за читав автомобил - върнат лизинг, или пак покрай дилърите - информация за продаван от първи собственик автомобил...

П.С. Русе не е чак толкова голям град - жената оня ден ходи и до там (с Кашкая) и бе впечатлена колко спокойно било движението и колко много удобни места за спокойно спиране имало дори в центъра drunk.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор