Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Мнение от slowtraveler » 31 Авг 2014 07:29

Ето един вариант за икономически изгоден хибрид: вземаш автомобил пета ръка, бучкаш му газ... И разбира се - слагаш 'зелен' стикер/надпис отзад tooth.gif
Изображение
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 01 Сеп 2014 10:07

Вчера на магистрла Тракия имаше толкова много автомобили колкото не съм виждал това лято , от Бургас до София беше като Цариградско шосе в час пик , и нито един Приус , поне един да имаше ей така за цвят ... Много са изгодни и модерни , няма що , особенно икономични са като не се движат ... Автомобил за бакшиши , пенсионери и третият тип те си знаят какви са :flower: .. spell.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 01 Сеп 2014 18:35

SFINKS написа:Вчера на магистрла Тракия имаше толкова много автомобили колкото не съм виждал това лято , от Бургас до София беше като Цариградско шосе в час пик , и нито един Приус , поне един да имаше ей така за цвят ... Много са изгодни и модерни , няма що , особенно икономични са като не се движат ... Автомобил за бакшиши , пенсионери и третият тип те си знаят какви са :flower: .. spell.gif
Викаш иначе беше пълно с Ферарита, Поршета, Бентлита, и Мазератита. biggrin.gif
Щом си такъв статистик, може ли да кажеш точната бройка на Ауриси, Авенсиси, Короли и Ярис да кажем? Ама точната, а не - "имаше" или "срещаха се често".
Баси и логиката и въпрос/коментар извади, честно.

п.п. Днес между Цюрих и Щутгарт не видях нито една Корола. Нито една. Най-продавания модел в света - нито една бройка не видях. Поне за цвят. Но видях поне 5 Приуса. И какво правим сега?

п.п. 2 Иначе си прав за Приуса - моя за 2 месеца не е изхабил капка гориво. Много икономичен излезе. tooth.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 01 Сеп 2014 19:02

BOz написа: Викаш иначе беше пълно с Ферарита, Поршета, Бентлита, и Мазератита. biggrin.gif
Казвайте, ако Приус-а е в този клас на тази цена да взимам и аз един - два. offtopic.gif :help:
Тия в Америката затова ли ги карат толкова? w00t.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 01 Сеп 2014 19:45

http://www.moreto.net/novini.php?n=262799
Нормално е да се срещат повече немски автомобили в България... Това, че Тойота се продава добре на азиатския пазар, не означава, че това е факт и за България...
Като добавим още около 280 000 коли Audi и BMW, се вижда, че германската автомобилна индустрия е представена у нас с около 1,7 млн. автомобила. За сравнение – трите френски гиганта Renault, Peugeot и Citroen, имат общо малко над 500 000 превозни средства у нас, а петте японски Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi и Mazda - около 300 000
Според статистиката - мааалко по-вероятно е да срещнеш ремарке отколкото Тойота tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

dracunculus
Благодарил/а: 177 пъти
Получена  благодарност: 116 пъти

Мнение от dracunculus » 01 Сеп 2014 19:52

Ми, да споделя и аз- живея в Германия и тук има доста голям брой
таксита Пруси (същото е и в Palma de Mallorca, само дето там е наводнено с такива). Не мисля, че ако не бяха изгодни щяха да ги карат таксиджиите толкова, а все пак това са хора, които карат мнооого. Сами си правете изводите.... Не искам никого да убеждавам, caмият аз карам Corolla E15, от които тук до сега не съм видял нито една (както и предишния модел E14)-точно както е написал колегата преди няколко поста.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 02 Сеп 2014 12:02

slowtraveler написа:http://www.moreto.net/novini.php?n=262799
Нормално е да се срещат повече немски автомобили в България... Това, че Тойота се продава добре на азиатския пазар, не означава, че това е факт и за България...
Като добавим още около 280 000 коли Audi и BMW, се вижда, че германската автомобилна индустрия е представена у нас с около 1,7 млн. автомобила. За сравнение – трите френски гиганта Renault, Peugeot и Citroen, имат общо малко над 500 000 превозни средства у нас, а петте японски Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi и Mazda - около 300 000
Според статистиката - мааалко по-вероятно е да срещнеш ремарке отколкото Тойота tooth.gif
Точно за това го питах да си даде статистиката.
Защото наистина има повече регистрирани ремаркета (93570) от колкото Тойоти (73968).

А всички регистрирани хибриди в България са 718.

Това прави по 103 Тойоти на всеки регистриран хибрид. И за това питах да каже точно колко Тойоти е видял на пътя. Нали си пада по статистиката. tooth.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 02 Сеп 2014 13:29

Тойотки имаше на магистралата , не съм ги броил точно колко са . Факт е обаче че нямаше нито един Приус
Защо го пиша това , не защото смятам че Приуса е смешка ( тази ми позиция отдвна е ясна на всички и все още не се е променила ) , а защото явно и 99.99 % процента от водачите на автомобили в България смятат така...

Сега ще има коментари че 99,99 % от Българите бил заблудени и ала бала , да ама не са заблудени ...

За други държави континенти и планети ,поради около 1000 фактора като държавни преференции , субсидии , данъчни облекчения и такси , липса на конкуретни дизелови автомобили и тн и тн и тн , Приуса може и да е изгоден но в България не е . :thumbsup:

П.С. Имаше 3 поршета и едно бентли tooth.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 02 Сеп 2014 17:27

SFINKS написа:Тойотки имаше на магистралата , не съм ги броил точно колко са . Факт е обаче че нямаше нито един Приус
Защо го пиша това , не защото смятам че Приуса е смешка ( тази ми позиция отдвна е ясна на всички и все още не се е променила ) , а защото явно и 99.99 % процента от водачите на автомобили в България смятат така...

Сега ще има коментари че 99,99 % от Българите бил заблудени и ала бала , да ама не са заблудени ...

За други държави континенти и планети ,поради около 1000 фактора като държавни преференции , субсидии , данъчни облекчения и такси , липса на конкуретни дизелови автомобили и тн и тн и тн , Приуса може и да е изгоден но в България не е . :thumbsup:

Явно и ти си заблуден.
Аз пък казвам, че 99% от шофьорите в България дори не знаят какво е това Приус и има ли почва у нас.
Направи си един експеримент - попитай няколко твои приятели какво е Приус и как върви.
Първия въпрос, който ще получиш - колко километра минаваш на ток. Ама този въпрос излиза от 20 човека - един. И той дори не знае нищо за тази кола и въобще за хибридите.
Дори не са се замисляли за хибрид, защото не знаят за съществуването му.
А е и много по-логично за 15к лева да си вземеш БМВ, или Мерцедес или ФВ ако щеш, но не и Тойота. Статистиката го показва. Ти си тръгнал пък да говориш за хибридите чак. punk.gif
Та как да мислиш за нещо, като въобще не знаеш нищо за това нещо, може ли да ми обясниш? tooth.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 02 Сеп 2014 17:50

Няма грам логика да дадеш 15 хиляди лева за кола втора употреба.Да дадеш пет- да,ама петнайсет.... no.gif .По-добре дай двайсет и пет хилки и си вземи нова на изплащане. Няма да е хибрид,но не е болка за умиране biggrin.gif .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 02 Сеп 2014 18:08

BOz написа:
SFINKS написа:Тойотки имаше на магистралата , не съм ги броил точно колко са . Факт е обаче че нямаше нито един Приус

Явно и ти си заблуден.
Аз пък казвам, че 99% от шофьорите в България дори не знаят какво е това Приус и има ли почва у нас.
Направи си един експеримент - попитай няколко твои приятели какво е Приус и как върви.
Първия въпрос, който ще получиш - колко километра минаваш на ток. Ама този въпрос излиза от 20 човека - един. И той дори не знае нищо за тази кола и въобще за хибридите.
А е и много по-логично за 15к лева да си вземеш БМВ, или Мерцедес или ФВ ако щеш, но не и Тойота. Статистиката го показва. Ти си тръгнал пък да говориш за хибридите чак. punk.gif
Та как да мислиш за нещо, като въобще не знаеш нищо за това нещо, може ли да ми обясниш? tooth.gif
Всичките ми приятели знаят много добре какво е Приус поради простат причина че почти всички са в автомобилният бизнес ( бизнеса с чисто нови автомобили ) .Почти всички са го карали по разни тест драйфове и презентации и в България и навън..
Защо си мислиш че щом ти вчера си открил Пиус който в различните му поколения съществува вече от незнам си колко години и останалият свят е на твоето ниво и на нивото на твоите приятели които не знаят нищо по въпроса ??
Аз съм сигурно от първите хора в България които са се качвали в Приус и имах огромното желание да се оборудвам с това революционно чудо ама то се оказа едно революционно голямо нищо..По трудният начин и от собствен опит си напът да го разбереш и ти .

Защо преценяваш останалите хора от твоята гледна точка и познания, или си мислиш че си нещо повече от останлите ?? Обикновенно това е голяма грешка , от мен да знаеш.Българина изобщо не е толкова прост и неинформиран колкото ти си мислиш .

Без лоши чувства .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 02 Сеп 2014 20:25

Смятам, че една от причините за слабото разпространение на хибридите в България е изключителната консервативност на автопазара. Колко време бе необходимо да се наложат дизелите в европа като алтернатива. Някой пазари така и не приеха дизелите. Какъв е процента на дизелови автомобили в америка или русия – сравним с процента на хибридите у нас. И това са огромни пазари. Причините за консервативността на пазарите могат да се видят във всеки един спор за хибрида тук във форума. Друга причина специално за слабото разпространение на приус е в самата тойота. Предлагаше хибрида като отделен модел. Така постъпват и други марки предлагащи хибриди. Ако така се предлагаха дизелите и досега за тях щяхме да говорим като за „смешка” и автомобили за чудаци. Всъщност при това положение дори е учудващо сравнително широкото разпространение на хибридите. Едва от няколко години предлагат хибрида като алтернативно задвижване в съществуващите модели – така започна да постъпва не само тойота, а и хонда, пежо, ситроен и др. Но това е едва от няколко години, недостатъчно за да се пробие консервативността на автопазарите. Още по малко – да се пробие консервативността на БГ пазара където повечето автомобили са втора употреба.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 02 Сеп 2014 23:30

За хибридите има и сериозни данъчни облекчения на запад, може би и това до голяма степен оказва влияние на по-голямото им разпространение.
Изображение Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 03 Сеп 2014 01:04

SFINKS написа:
BOz написа:

Явно и ти си заблуден.
Всичките ми приятели знаят много добре какво е Приус поради простат причина че почти всички са в автомобилният бизнес ( бизнеса с чисто нови автомобили ) .Почти всички са го карали по разни тест драйфове и презентации и в България и навън..
Защо си мислиш че щом ти вчера си открил Пиус който в различните му поколения съществува вече от незнам си колко години и останалият свят е на твоето ниво и на нивото на твоите приятели които не знаят нищо по въпроса ??
Аз съм сигурно от първите хора в България които са се качвали в Приус и имах огромното желание да се оборудвам с това революционно чудо ама то се оказа едно революционно голямо нищо..По трудният начин и от собствен опит си напът да го разбереш и ти .

Защо преценяваш останалите хора от твоята гледна точка и познания, или си мислиш че си нещо повече от останлите ?? Обикновенно това е голяма грешка , от мен да знаеш.Българина изобщо не е толкова прост и неинформиран колкото ти си мислиш .

Без лоши чувства .
Ето, точно ти сам си казваш, че приятелите ти не са представителна извадка. Аз имам в този случай по-добра извадка на различна група от хора. И какво правим?
Сам си каза - не гледай от твоята камбанария само. :)

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 03 Сеп 2014 10:45

Моята камбанария , твоята камбанария нямат никакво значение .Това се опитвам и да ти обясня оше от началото..
Българският потребител и пазар като цяло е преценил че за момента Приус не си заслужава парите.И е напълно прав.
Това е представителната извадка която по една "случайност" напълно съвпада и с моето мнение по въпроса.

Ако си заслужаваше още днес щях да си го купя , и то не втора употреба а от магазина..

Просто за условията в България при голямо разнообразие от дизели ,и още поголямо разнообразие от автомобили на LPG и CNG , хибрида няма никакъв рационален смисъл. Виж ако искаш да си фешън и модерен е отделен въпрос..
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Публикувай отговор