Харди
Мнение от NET » 27 Ное 2013 16:14
Колега и аз съм от Варна, но съм сложил зимните гуми още от преди месец. В нашия град може да не вали толкова сняг, но доста често се подледява коварно и внезапно ... и започват да хвърчат пътните и бързи помощи, щото някой е решил да икономиса няколко седмици на зимните гуми. За това трябва да има задължителен период, в който по закон да караш с зимни гуми!!! НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ПРИКАЗКИ "А ТО УТРЕ СИГУРНО НЯМА ДА ЗАСТУДЯВА", когато става въпрос за човешки животи.slowtraveler написа:Не рискувам - комплекта със зимните гуми, монтирани на джанти ми е готов и мога да го сложа при първа възможност (не ме мързи да си ги сменя сам).Оги написа:И без това зимните гуми стареят с времето- не разбирам защо рискуваш да обикаляш колата някоя сутрин.
И не ги икономисвам, а просто зимните са ми по-'лигави' като пътно поведение - летните държат много по-приятно и добре при нормален път..
Обаче май утре, вдруги ден ще трябва да ги слагам - няма как
NET
Мнение от kickata » 27 Ное 2013 16:19
Държат, държат, колко да държат на температура 1-2 градуса като станат твърди като пластмаса...slowtraveler написа:И не ги икономисвам, а просто зимните са ми по-'лигави' като пътно поведение - летните държат много по-приятно и добре при нормален път...
kickata
Мнение от zi_zi_top » 27 Ное 2013 17:09
zi_zi_top
Мнение от Toyo_driver » 27 Ное 2013 18:41
Аз същоzi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми...
Toyo_driver
Мнение от scorpion » 27 Ное 2013 19:04
Един глас и от мен за същия график. Е аз си ги сменям сам като грижливо измивам, подсушавам, намазвам с препарат за гуми и .... в калъфчето и в гаража.Toyo_driver написа:Аз същоzi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми...![]()
![]()
scorpion
Мнение от rumen_af » 27 Ное 2013 19:09
rumen_af
Мнение от zi_zi_top » 27 Ное 2013 19:10
zi_zi_top
Мнение от veso_hds » 27 Ное 2013 19:15
veso_hds
Мнение от Kiki » 27 Ное 2013 19:48
Да не караш количка за голф Тойота или АТВ?veso_hds написа:Аз пък карам с такива гуми:
http://fakti.bg/technozone/82475-gumite ... =firstpage!
Kiki
Мнение от PESHO OT MARS » 27 Ное 2013 22:47
PESHO OT MARS
Мнение от Japanese_fever » 27 Ное 2013 22:54
И аз горе-длу спазвам този график, но повече гледам темп. - ако е около 10°С в зависимост дали е пролет или есен съответно се слагат летните или зимните.scorpion написа:Един глас и от мен за същия график. Е аз си ги сменям сам като грижливо измивам, подсушавам, намазвам с препарат за гуми и .... в калъфчето и в гаража.Toyo_driver написа:Аз същоzi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми...![]()
![]()
Japanese_fever
Мнение от kaltcev.72 » 28 Ное 2013 00:59
kaltcev.72
Мнение от slowtraveler » 28 Ное 2013 08:17
Чучка писатель, не читательkickata написа:Държат, държат, колко да държат на температура 1-2 градуса като станат твърди като пластмаса...slowtraveler написа:И не ги икономисвам, а просто зимните са ми по-'лигави' като пътно поведение - летните държат много по-приятно и добре при нормален път.....
Че кой разчита на приказки? Има прогноза, има и лични наблюдения... За Варна сигурно си се убедил, че прогнозата се сбъдва доста точно (особено тридневната)...NET написа:... НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ПРИКАЗКИ "А ТО УТРЕ СИГУРНО НЯМА ДА ЗАСТУДЯВА", когато става въпрос за човешки животи.
slowtraveler
Мнение от Japanese_fever » 28 Ное 2013 08:20
Ама това, на сняг ли, на лед ли, на сухо ли?slowtraveler написа:Ами и при -15С летните имат с няколко метра по-къс спирачен път от зимните, ...
Japanese_fever
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта