Колега и аз съм от Варна, но съм сложил зимните гуми още от преди месец. В нашия град може да не вали толкова сняг, но доста често се подледява коварно и внезапно ... и започват да хвърчат пътните и бързи помощи, щото някой е решил да икономиса няколко седмици на зимните гуми. За това трябва да има задължителен период, в който по закон да караш с зимни гуми!!! НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ПРИКАЗКИ "А ТО УТРЕ СИГУРНО НЯМА ДА ЗАСТУДЯВА", когато става въпрос за човешки животи.slowtraveler написа:Не рискувам - комплекта със зимните гуми, монтирани на джанти ми е готов и мога да го сложа при първа възможност (не ме мързи да си ги сменя сам).Оги написа:И без това зимните гуми стареят с времето- не разбирам защо рискуваш да обикаляш колата някоя сутрин.
И не ги икономисвам, а просто зимните са ми по-'лигави' като пътно поведение - летните държат много по-приятно и добре при нормален път..
Обаче май утре, вдруги ден ще трябва да ги слагам - няма как
Държат, държат, колко да държат на температура 1-2 градуса като станат твърди като пластмаса...slowtraveler написа:И не ги икономисвам, а просто зимните са ми по-'лигави' като пътно поведение - летните държат много по-приятно и добре при нормален път...
Аз същоzi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми...
Един глас и от мен за същия график. Е аз си ги сменям сам като грижливо измивам, подсушавам, намазвам с препарат за гуми и .... в калъфчето и в гаража.Toyo_driver написа:Аз същоzi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми...![]()
![]()
Да не караш количка за голф Тойота или АТВ?veso_hds написа:Аз пък карам с такива гуми:
http://fakti.bg/technozone/82475-gumite ... =firstpage!
И аз горе-длу спазвам този график, но повече гледам темп. - ако е около 10°С в зависимост дали е пролет или есен съответно се слагат летните или зимните.scorpion написа:Един глас и от мен за същия график. Е аз си ги сменям сам като грижливо измивам, подсушавам, намазвам с препарат за гуми и .... в калъфчето и в гаража.Toyo_driver написа:Аз същоzi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми...![]()
![]()
Чучка писатель, не читательkickata написа:Държат, държат, колко да държат на температура 1-2 градуса като станат твърди като пластмаса...slowtraveler написа:И не ги икономисвам, а просто зимните са ми по-'лигави' като пътно поведение - летните държат много по-приятно и добре при нормален път.....
Че кой разчита на приказки? Има прогноза, има и лични наблюдения... За Варна сигурно си се убедил, че прогнозата се сбъдва доста точно (особено тридневната)...NET написа:... НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ПРИКАЗКИ "А ТО УТРЕ СИГУРНО НЯМА ДА ЗАСТУДЯВА", когато става въпрос за човешки животи.
Ама това, на сняг ли, на лед ли, на сухо ли?slowtraveler написа:Ами и при -15С летните имат с няколко метра по-къс спирачен път от зимните, ...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост