Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Мнение от saho » 05 Ное 2013 17:18
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
saho
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Мнение от zi_zi_top » 05 Ное 2013 18:04
Те така се държи власт!!!

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Kiki
Мнение от steich » 06 Ное 2013 09:35
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
steich
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 06 Ное 2013 10:56
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
-
- Благодарил/а: 21 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Мнение от mirott » 06 Ное 2013 11:22
mirott
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 06 Ное 2013 12:34
ЕС означава изключително много бюрокрация и администрация, което е добре дошло за местните държавни, общински и т.н. ведомства, комисии, комитети, агенции, служби и службички и т.н. Тук съм съгласен, че вече на човек му писва от десетките такси, таксички и т.н. и се чуди по дяволите защо плаща ДОД, ДДС, акцизи, МДТ и куп различни преки или непреки данъци и такси...saho написа:Ееее, беси не се ли наядоха - сега някой ще мисли правила за контрол на газовите уредби, утре на стереото, че може да увреди слуха. Писна ми. Събуждаш се и по радиото "от утре, така ще е" Няма такава държава. Нали прегледа беше достатъчен, трябвало даже и талоните да сменят. Не ме интересува политиката, но чашата за мен скоро ще прелее.
Конкретно има резон да се следи техническото състояние на монтираната АГУ в автомобила но следва това да става в един пункт и при годишната техническа проверка, като съответните сервизи или пунктове имат и съответното разрешително и следва да влиза в общата цена за ТП или малко завишена... Които нямат няма да извършват тази проверка но трябва задължително клиентите да бъдат осведомени затова.
ОФФ: Колкото и да е странно навремето, когато прегледите се правехе единствено и само в КАТ, техническия преглед си беше събитие. Проверка на спирачки (като съседите от входа или улицата даваха компетентно мнение по следите оставени от Москвето след кратък пробег по улучката и рязко набиване на спирачката biggrin.gif ), светлините, двигателя се миеше, кърпеше се ръжда ... въобще голямо събитие. Сега да сте видели автомобил обърнат настрани и подпрян на трупчета и гуми и някой усърдно да търка ръждата и маже с миниум и корабна боя (много модерна навремето biggrin.gif ) ... и като те върнат от ГТП направо все едно са те скъсали на изпит biggrin.gif
Така беше

Сега много дори и не си карат автомобила за проверка, а познати им дават талончето и ОК, което е за съжаление е неправилно.
scorpion
Мнение от saho » 06 Ное 2013 13:41
На всичко отгоре новите са толкова добри, че вече има гарация по 5 годони. Ние ли сме най-стриктни? Контактувам с гърци, вижте в гугъл какви документи имат. Пък за талона на колата да не говорим...
Това е с цел Всички с газове и метанови уредби да оставят още по 50-100 лв. на година в избрани сервизи

Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
saho
Мнение от lubooo » 07 Ное 2013 10:53
доста си ограничен , ама и такива като теб трябва да имаiovkito написа:Така и така има много мераклии , които да си изпочупят колите с тези газови уредби , защо да не ги оскубят още някой лев за тази екстра. Аз също имам едно параклисче с газово , но наистина не знам какво би ме накарало да сложа такава система в нова кола . По-скоро газовите са за хора , които са търсачи на силните усещания , които обичат да се цапат , да се ровичкат по колата си и т.н.Наистина има такива , които не обичат колата им просто да си работи всекидневно и безпроблемно , трябва все нещичко да пипнат и да дооправят. Относно прегледите - ходил съм на преглед на газово - не проверяват абсолютно нищо , а само взимат парите и слагат една лепенка на газовата бутилка , все едно не мога да си я напечатам и сам на принтера.

3ZZ-FE
lubooo
iovkito
-
- Благодарил/а: 21 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Мнение от mirott » 07 Ное 2013 17:01
Oпределено се опитват да смъкнат кожата на хорицата! Дано няма повече такива като iovkito дето са съгласни на всичко, само другите да не са добре!
mirott
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 07 Ное 2013 18:12
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 127 пъти
Мнение от biro » 11 Ное 2013 17:03
Преди 2 месеца видях един голф как се запали в движение в града и беше с АГУ.
biro
-
Мнение от PESHO OT MARS » 13 Ное 2013 15:31
И какво като се е запалил, ако вместо с АГУ беше с наполовина пълен резорвоар с бензин в по-голяма безопасност ли щеше да се чувстваш.......biro написа:Употребата на газови уредби трябва да се контролира здраво, постоянно стават инциденти : http://www.dnes.bg/crime/2013/11/11/kol ... ata.205789
Преди 2 месеца видях един голф как се запали в движение в града и беше с АГУ.
Прочетете малко повече и после пишете подобни изсмукани от пръстите доводи. Това че дадена кола е всъщност представлява купчина нискокачествени резервни части движещи се в една що годе обща посока не е причина да се налагат поредните административни безумия от които определени люде ще гушнат едни добри кинти.
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 127 пъти
Мнение от biro » 13 Ное 2013 17:34
Всички случаи на които съм попадал на изгорели в движение автомобили са с ГУ.
Предполагам, че ти е ясно ако има изпускане на газ как обема в двигателния отсек се изпълва. Трябва малка искрица за да се запали.
При изтичане на бензин искрата трябва да попадне в течността.
1L газ под налягане може да се разшири до 12-15L обем при попадане в атмосферата, при което има по-голяма вероятност за възпламеняване.
И все пак употребата на АГУ не би била проблем ако има солиден контрол и инспекции на преправена горивна система в автомобила, от което автора на темата косвено се възмущава визирайки цената на този вид контрол.
biro
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru