Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Ееее, беси не се ли наядоха - сега някой ще мисли правила за контрол на газовите уредби, утре на стереото, че може да увреди слуха. Писна ми. Събуждаш се и по радиото "от утре, така ще е" Няма такава държава. Нали прегледа беше достатъчен, трябвало даже и талоните да сменят. Не ме интересува политиката, но чашата за мен скоро ще прелее.
Последно промяна от saho на 05 Ное 2013 19:48, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Това са PR мерки за отвличане на вниманието - пускаш дребни злободневни теми (парно, данъци, контрол на АГУ, бежанци и т.н. и т.н.) и хората спират да мислят за важните проблеми, а лапачите лапат още по-яко.
Те така се държи власт!!!
Те така се държи власт!!!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
ПроЗ народ - силна хайка крадци - слаба държава. 

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Контрола на газовите точно в момента е силно занижен, тъй че според мен е добре да се засили под една или друга форма. На ГТП само им хвърлят едно око но нищо повече. Все пак 20-30-50 лв. не може да се сравняват с един или няколко живота и сигурността е приоритет... поне според мен.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Така и така има много мераклии , които да си изпочупят колите с тези газови уредби , защо да не ги оскубят още някой лев за тази екстра. Аз също имам едно параклисче с газово , но наистина не знам какво би ме накарало да сложа такава система в нова кола . По-скоро газовите са за хора , които са търсачи на силните усещания , които обичат да се цапат , да се ровичкат по колата си и т.н.Наистина има такива , които не обичат колата им просто да си работи всекидневно и безпроблемно , трябва все нещичко да пипнат и да дооправят. Относно прегледите - ходил съм на преглед на газово - не проверяват абсолютно нищо , а само взимат парите и слагат една лепенка на газовата бутилка , все едно не мога да си я напечатам и сам на принтера.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Абе, що пишете само глупости? Да ме скубят като карам на газ, така ли? Що не си....а?! Е за тва сме на тва дередже-не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле! Това е разисквано хиляди пъти и се оказва, че при правилен монтаж една АГУ реботи безпроблемно много по-дълго време отколкото такива като теб си мислят. Това, че ти си мислиш нещо, не означава дето е истина! Карай си дизелчето и си свиркай! Ама не казвай моята кола дали ще я счупя с АГУ и дали съм търсач на нещо! Още повече щом съм избрал евтино и екологично гориво да ме скубят за това!!!
Последно промяна от mirott на 07 Ное 2013 15:23, променено общо 1 път.
-
- Получена благодарност: 1 път
ЕС означава изключително много бюрокрация и администрация, което е добре дошло за местните държавни, общински и т.н. ведомства, комисии, комитети, агенции, служби и службички и т.н. Тук съм съгласен, че вече на човек му писва от десетките такси, таксички и т.н. и се чуди по дяволите защо плаща ДОД, ДДС, акцизи, МДТ и куп различни преки или непреки данъци и такси...saho написа:Ееее, беси не се ли наядоха - сега някой ще мисли правила за контрол на газовите уредби, утре на стереото, че може да увреди слуха. Писна ми. Събуждаш се и по радиото "от утре, така ще е" Няма такава държава. Нали прегледа беше достатъчен, трябвало даже и талоните да сменят. Не ме интересува политиката, но чашата за мен скоро ще прелее.
Конкретно има резон да се следи техническото състояние на монтираната АГУ в автомобила но следва това да става в един пункт и при годишната техническа проверка, като съответните сервизи или пунктове имат и съответното разрешително и следва да влиза в общата цена за ТП или малко завишена... Които нямат няма да извършват тази проверка но трябва задължително клиентите да бъдат осведомени затова.
ОФФ: Колкото и да е странно навремето, когато прегледите се правехе единствено и само в КАТ, техническия преглед си беше събитие. Проверка на спирачки (като съседите от входа или улицата даваха компетентно мнение по следите оставени от Москвето след кратък пробег по улучката и рязко набиване на спирачката biggrin.gif ), светлините, двигателя се миеше, кърпеше се ръжда ... въобще голямо събитие. Сега да сте видели автомобил обърнат настрани и подпрян на трупчета и гуми и някой усърдно да търка ръждата и маже с миниум и корабна боя (много модерна навремето biggrin.gif ) ... и като те върнат от ГТП направо все едно са те скъсали на изпит biggrin.gif
Така беше

Сега много дори и не си карат автомобила за проверка, а познати им дават талончето и ОК, което е за съжаление е неправилно.
Всичко е наред в тая скапана държава и те намерили с какво да се захванат. Мисълта ми е, че не може да се събуждаш с по-висок данък на колата /не по висок а двоен/ има доста хора избиращи кола заради ниския данък, не може да ми казват ще минаваш преглед в отделен сервиз в който някой 20 годишен пикльо ще ми рови по колата и ще му плащам затова.
На всичко отгоре новите са толкова добри, че вече има гарация по 5 годони. Ние ли сме най-стриктни? Контактувам с гърци, вижте в гугъл какви документи имат. Пък за талона на колата да не говорим...
Това е с цел Всички с газове и метанови уредби да оставят още по 50-100 лв. на година в избрани сервизи
Лобистки закон.
На всичко отгоре новите са толкова добри, че вече има гарация по 5 годони. Ние ли сме най-стриктни? Контактувам с гърци, вижте в гугъл какви документи имат. Пък за талона на колата да не говорим...
Това е с цел Всички с газове и метанови уредби да оставят още по 50-100 лв. на година в избрани сервизи

Последно промяна от saho на 14 Ное 2013 10:41, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
доста си ограничен , ама и такива като теб трябва да имаiovkito написа:Така и така има много мераклии , които да си изпочупят колите с тези газови уредби , защо да не ги оскубят още някой лев за тази екстра. Аз също имам едно параклисче с газово , но наистина не знам какво би ме накарало да сложа такава система в нова кола . По-скоро газовите са за хора , които са търсачи на силните усещания , които обичат да се цапат , да се ровичкат по колата си и т.н.Наистина има такива , които не обичат колата им просто да си работи всекидневно и безпроблемно , трябва все нещичко да пипнат и да дооправят. Относно прегледите - ходил съм на преглед на газово - не проверяват абсолютно нищо , а само взимат парите и слагат една лепенка на газовата бутилка , все едно не мога да си я напечатам и сам на принтера.

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
- iovkito
Ти вземи се понаучи първо да пишеш , чак тогава наблягай на мисленето.
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
http://www.novini.bg/news/165236-%D1%87 ... D0%B5.html
Oпределено се опитват да смъкнат кожата на хорицата! Дано няма повече такива като iovkito дето са съгласни на всичко, само другите да не са добре!
Oпределено се опитват да смъкнат кожата на хорицата! Дано няма повече такива като iovkito дето са съгласни на всичко, само другите да не са добре!
- iovkito
Толкова ли не разбрахте , че първото изречение в поста ми е иронично и е това , което си мислят управляващите. Бива ли да четете и тълкувате всичко буквално? Точно аз ще искам на всички с газови да им вдигат таксите , че нали и аз имам такава кола и съм го написал .
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Употребата на газови уредби трябва да се контролира здраво, постоянно стават инциденти : http://www.dnes.bg/crime/2013/11/11/kol ... ata.205789
Преди 2 месеца видях един голф как се запали в движение в града и беше с АГУ.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
И какво като се е запалил, ако вместо с АГУ беше с наполовина пълен резорвоар с бензин в по-голяма безопасност ли щеше да се чувстваш.......biro написа:Употребата на газови уредби трябва да се контролира здраво, постоянно стават инциденти : http://www.dnes.bg/crime/2013/11/11/kol ... ata.205789
Прочетете малко повече и после пишете подобни изсмукани от пръстите доводи. Това че дадена кола е всъщност представлява купчина нискокачествени резервни части движещи се в една що годе обща посока не е причина да се налагат поредните административни безумия от които определени люде ще гушнат едни добри кинти.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Съжалявам Пешо, че те засегнах. Просто не съм виждал самозапалил се автомобил на бензин или нафта.
Всички случаи на които съм попадал на изгорели в движение автомобили са с ГУ.
Предполагам, че ти е ясно ако има изпускане на газ как обема в двигателния отсек се изпълва. Трябва малка искрица за да се запали.
При изтичане на бензин искрата трябва да попадне в течността.
1L газ под налягане може да се разшири до 12-15L обем при попадане в атмосферата, при което има по-голяма вероятност за възпламеняване.
И все пак употребата на АГУ не би била проблем ако има солиден контрол и инспекции на преправена горивна система в автомобила, от което автора на темата косвено се възмущава визирайки цената на този вид контрол.
Всички случаи на които съм попадал на изгорели в движение автомобили са с ГУ.
Предполагам, че ти е ясно ако има изпускане на газ как обема в двигателния отсек се изпълва. Трябва малка искрица за да се запали.
При изтичане на бензин искрата трябва да попадне в течността.
1L газ под налягане може да се разшири до 12-15L обем при попадане в атмосферата, при което има по-голяма вероятност за възпламеняване.
И все пак употребата на АГУ не би била проблем ако има солиден контрол и инспекции на преправена горивна система в автомобила, от което автора на темата косвено се възмущава визирайки цената на този вид контрол.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED