Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
saho

Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!

Мнение от saho » 05 Ное 2013 17:18

Ееее, беси не се ли наядоха - сега някой ще мисли правила за контрол на газовите уредби, утре на стереото, че може да увреди слуха. Писна ми. Събуждаш се и по радиото "от утре, така ще е" Няма такава държава. Нали прегледа беше достатъчен, трябвало даже и талоните да сменят. Не ме интересува политиката, но чашата за мен скоро ще прелее.
Последно промяна от saho на 05 Ное 2013 19:48, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!

Мнение от zi_zi_top » 05 Ное 2013 18:04

Това са PR мерки за отвличане на вниманието - пускаш дребни злободневни теми (парно, данъци, контрол на АГУ, бежанци и т.н. и т.н.) и хората спират да мислят за важните проблеми, а лапачите лапат още по-яко.

Те така се държи власт!!! stupid.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Ное 2013 07:47

ПроЗ народ - силна хайка крадци - слаба държава. bash.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 06 Ное 2013 09:35

Контрола на газовите точно в момента е силно занижен, тъй че според мен е добре да се засили под една или друга форма. На ГТП само им хвърлят едно око но нищо повече. Все пак 20-30-50 лв. не може да се сравняват с един или няколко живота и сигурността е приоритет... поне според мен.
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 06 Ное 2013 10:56

Така и така има много мераклии , които да си изпочупят колите с тези газови уредби , защо да не ги оскубят още някой лев за тази екстра. Аз също имам едно параклисче с газово , но наистина не знам какво би ме накарало да сложа такава система в нова кола . По-скоро газовите са за хора , които са търсачи на силните усещания , които обичат да се цапат , да се ровичкат по колата си и т.н.Наистина има такива , които не обичат колата им просто да си работи всекидневно и безпроблемно , трябва все нещичко да пипнат и да дооправят. Относно прегледите - ходил съм на преглед на газово - не проверяват абсолютно нищо , а само взимат парите и слагат една лепенка на газовата бутилка , все едно не мога да си я напечатам и сам на принтера.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 06 Ное 2013 11:22

Абе, що пишете само глупости? Да ме скубят като карам на газ, така ли? Що не си....а?! Е за тва сме на тва дередже-не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле! Това е разисквано хиляди пъти и се оказва, че при правилен монтаж една АГУ реботи безпроблемно много по-дълго време отколкото такива като теб си мислят. Това, че ти си мислиш нещо, не означава дето е истина! Карай си дизелчето и си свиркай! Ама не казвай моята кола дали ще я счупя с АГУ и дали съм търсач на нещо! Още повече щом съм избрал евтино и екологично гориво да ме скубят за това!!!
Последно промяна от mirott на 07 Ное 2013 15:23, променено общо 1 път.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 06 Ное 2013 12:34

saho написа:Ееее, беси не се ли наядоха - сега някой ще мисли правила за контрол на газовите уредби, утре на стереото, че може да увреди слуха. Писна ми. Събуждаш се и по радиото "от утре, така ще е" Няма такава държава. Нали прегледа беше достатъчен, трябвало даже и талоните да сменят. Не ме интересува политиката, но чашата за мен скоро ще прелее.
ЕС означава изключително много бюрокрация и администрация, което е добре дошло за местните държавни, общински и т.н. ведомства, комисии, комитети, агенции, служби и службички и т.н. Тук съм съгласен, че вече на човек му писва от десетките такси, таксички и т.н. и се чуди по дяволите защо плаща ДОД, ДДС, акцизи, МДТ и куп различни преки или непреки данъци и такси...

Конкретно има резон да се следи техническото състояние на монтираната АГУ в автомобила но следва това да става в един пункт и при годишната техническа проверка, като съответните сервизи или пунктове имат и съответното разрешително и следва да влиза в общата цена за ТП или малко завишена... Които нямат няма да извършват тази проверка но трябва задължително клиентите да бъдат осведомени затова.

ОФФ: Колкото и да е странно навремето, когато прегледите се правехе единствено и само в КАТ, техническия преглед си беше събитие. Проверка на спирачки (като съседите от входа или улицата даваха компетентно мнение по следите оставени от Москвето след кратък пробег по улучката и рязко набиване на спирачката biggrin.gif ), светлините, двигателя се миеше, кърпеше се ръжда ... въобще голямо събитие. Сега да сте видели автомобил обърнат настрани и подпрян на трупчета и гуми и някой усърдно да търка ръждата и маже с миниум и корабна боя (много модерна навремето biggrin.gif ) ... и като те върнат от ГТП направо все едно са те скъсали на изпит biggrin.gif
Така беше wink.gif
Сега много дори и не си карат автомобила за проверка, а познати им дават талончето и ОК, което е за съжаление е неправилно.

Аватар
saho

Мнение от saho » 06 Ное 2013 13:41

Всичко е наред в тая скапана държава и те намерили с какво да се захванат. Мисълта ми е, че не може да се събуждаш с по-висок данък на колата /не по висок а двоен/ има доста хора избиращи кола заради ниския данък, не може да ми казват ще минаваш преглед в отделен сервиз в който някой 20 годишен пикльо ще ми рови по колата и ще му плащам затова.
На всичко отгоре новите са толкова добри, че вече има гарация по 5 годони. Ние ли сме най-стриктни? Контактувам с гърци, вижте в гугъл какви документи имат. Пък за талона на колата да не говорим...
Това е с цел Всички с газове и метанови уредби да оставят още по 50-100 лв. на година в избрани сервизи guns.gif Лобистки закон.
Последно промяна от saho на 14 Ное 2013 10:41, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

lubooo

Мнение от lubooo » 07 Ное 2013 10:53

iovkito написа:Така и така има много мераклии , които да си изпочупят колите с тези газови уредби , защо да не ги оскубят още някой лев за тази екстра. Аз също имам едно параклисче с газово , но наистина не знам какво би ме накарало да сложа такава система в нова кола . По-скоро газовите са за хора , които са търсачи на силните усещания , които обичат да се цапат , да се ровичкат по колата си и т.н.Наистина има такива , които не обичат колата им просто да си работи всекидневно и безпроблемно , трябва все нещичко да пипнат и да дооправят. Относно прегледите - ходил съм на преглед на газово - не проверяват абсолютно нищо , а само взимат парите и слагат една лепенка на газовата бутилка , все едно не мога да си я напечатам и сам на принтера.
доста си ограничен , ама и такива като теб трябва да има :thumbsup:
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 07 Ное 2013 15:18

Ти вземи се понаучи първо да пишеш , чак тогава наблягай на мисленето.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 07 Ное 2013 17:01

http://www.novini.bg/news/165236-%D1%87 ... D0%B5.html
Oпределено се опитват да смъкнат кожата на хорицата! Дано няма повече такива като iovkito дето са съгласни на всичко, само другите да не са добре!

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 07 Ное 2013 18:12

Толкова ли не разбрахте , че първото изречение в поста ми е иронично и е това , което си мислят управляващите. Бива ли да четете и тълкувате всичко буквално? Точно аз ще искам на всички с газови да им вдигат таксите , че нали и аз имам такава кола и съм го написал .

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 11 Ное 2013 17:03

Употребата на газови уредби трябва да се контролира здраво, постоянно стават инциденти : http://www.dnes.bg/crime/2013/11/11/kol ... ata.205789
Преди 2 месеца видях един голф как се запали в движение в града и беше с АГУ.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 13 Ное 2013 15:31

biro написа:Употребата на газови уредби трябва да се контролира здраво, постоянно стават инциденти : http://www.dnes.bg/crime/2013/11/11/kol ... ata.205789
Преди 2 месеца видях един голф как се запали в движение в града и беше с АГУ.
И какво като се е запалил, ако вместо с АГУ беше с наполовина пълен резорвоар с бензин в по-голяма безопасност ли щеше да се чувстваш.......

Прочетете малко повече и после пишете подобни изсмукани от пръстите доводи. Това че дадена кола е всъщност представлява купчина нискокачествени резервни части движещи се в една що годе обща посока не е причина да се налагат поредните административни безумия от които определени люде ще гушнат едни добри кинти.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 13 Ное 2013 17:34

Съжалявам Пешо, че те засегнах. Просто не съм виждал самозапалил се автомобил на бензин или нафта.
Всички случаи на които съм попадал на изгорели в движение автомобили са с ГУ.

Предполагам, че ти е ясно ако има изпускане на газ как обема в двигателния отсек се изпълва. Трябва малка искрица за да се запали.
При изтичане на бензин искрата трябва да попадне в течността.
1L газ под налягане може да се разшири до 12-15L обем при попадане в атмосферата, при което има по-голяма вероятност за възпламеняване.

И все пак употребата на АГУ не би била проблем ако има солиден контрол и инспекции на преправена горивна система в автомобила, от което автора на темата косвено се възмущава визирайки цената на този вид контрол.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Публикувай отговор