Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
viachy

Re: Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Мнение от viachy » 30 Яну 2013 13:40

kalkam написа:Много от нас сме били в твоето положение. Ще ти дам един акъл, пък ти ако искаш го приеми. Най-добрият вариант е да вземеш кола от някой, когото познаваш или човек от форума, но гледана и с история. Ще си спестиш на първо време поне 1000 лв. От гореспоменатите варианти, аз не бих взел Мерцедеса и Фолксвагена. Освен Тойота погледни и второто поколение на Фокуса – евтин и здрав.
Точно такива гледам. След като днес видях още 2 ходещи гробници се убеждавам за пореден път , че това което хората пишат в обявите рядко има нещо общо с истината.
Ходих и в ТМ Ауто преди малко, освен въпросната Корола, която не ми харесва, другите предлагани не мога да си ги позволя на този етап.

Следващите ми 2 хода са - 1 добър приятел, който има Пасат дизел, 2003та, 6 ръчни скорости, на 280к реални километра, и той го поддържа по книжката - според упътването.... иска му пари малко над бюджета ми, но пък е кола тип - плащаш и сядаш да караш, сменини консумативи + нови гуми..

Другия вариант е добър приятел, на който баща му внася коли , той ми предложи Ауди А6, ръчни скорости, дизел, утре ще го гледам и ако не ми хареса, ще видим какво друго може да предложи.

Това е за сега, търсенето продължава...

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 30 Яну 2013 20:27

viachy написа: Следващите ми 2 хода са - 1 добър приятел, който има Пасат дизел, 2003та, 6 ръчни скорости, на 280к реални километра, и той го поддържа по книжката - според упътването.... иска му пари малко над бюджета ми, но пък е кола тип - плащаш и сядаш да караш, сменини консумативи + нови гуми..

Другия вариант е добър приятел, на който баща му внася коли , той ми предложи Ауди А6, ръчни скорости, дизел, утре ще го гледам и ако не ми хареса, ще видим какво друго може да предложи.

Това е за сега, търсенето продължава...

Моя съвет е да не допускаш грешката веднъж седнал в Тойота да отидеш на VAG-ина.... Ама избора си е твой.
Само ако някой от въпросните тракалници е 2.5TDi V6 каквото и да ти разправят просто се обърни и си тръгни....
защото ако изтеглиш късата клечка (а то се случва в около 4 от 5 случея) тия 7000 ще ги дадеш още веднъж много бързо.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Мнение от nov » 31 Яну 2013 10:30

PESHO OT MARS написа:
nov написа:.Само с Пешо от Марс не съм съгласен в един предишен пост където казва че Пасатите са милионници, първо за 7 бона наистина ще вземе милионник съдран от каране, и второ милионник може да стане след като смени поне още един двигател и няколко скоростни кутии, иначе са много хубави коли, много по изпипани вътрешно от Тойота във всяко едно отношение, но да не са ми у дворО както се казва laugh.gif
Колегата трудно ще се върне стъпка назад от Ярис на 1-во поколение Авенсис макар и това да е практичен и разумен избор. Човек иска нещо по-новичко все пак и парите ще му стигнат за някоя не-лоша Корола. Но да припомня че ще му трябват и около 800 лева за ГИ може да ги даде някой месец по-късно но трябва да се отчетат сега. А по темата за Пасатите добре не са милионици но поне но на под 350-400 хил. почти няма шанс да срещнеш без значение какво пише по километражите, Това е кола взета да се кара и под 40-50 хил. на година забрави.
Колега за пасатите първо да се изясним-не че не са милионници, исках да кажа че този милион няма как да го стигнат с двигателя от завода, а почти сигурно са сменили още един, ако вече схващаш на къде бия.По въпроса със 7-те бона, аз ако съм ня мястото на колегата твърдо бих взел Авенсис 1 пред която и да е корола за тази цена, но разбира се той най-добре може да си прецени какво да вземе.По-голямата кола винаги е в +, с малки изключения, пък и Авенсис 1 реално не е толкова голям автомобил-поне според моите разбирания.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 31 Яну 2013 18:24

Милионници е нарицателно за коптори на много километри надявам се всички го разбраха това.
Такъв дървен мотор като 1.9 кара 750 хил. с две смени на турбото, имаше статия в АутоБилд за това.
Та както казах надали някой от Ярис да се върне на Авенсис 1, друг такъв освен мене си не познавам. Аз от доста по-нова кола се върнах на Карина Е.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 31 Яну 2013 21:56

Едно "екзотично " и различно предложение от мен:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yaad3
Има и по-евтини варианти,..просто линка е примерен за модела!
...за тия пари горещо ти препоръчвам този модел на Хонда,(ако не ти пречи това ,че е двуврата),..няма такъв кеф! :thumbsup:

viachy

Мнение от viachy » 01 Фев 2013 11:21

kuzerdale написа:Едно "екзотично " и различно предложение от мен:
...за тия пари горещо ти препоръчвам този модел на Хонда,(ако не ти пречи това ,че е двуврата),..няма такъв кеф! :thumbsup:
Колата е супер, но търся четири/5 врати.

ivo_g

Мнение от ivo_g » 01 Фев 2013 16:30

Или пък един добре гледан 'Галант' ?!?

viachy

Мнение от viachy » 01 Фев 2013 17:13

Преди Ярис-а карах Галант 94та 2.0 тди, като купих колата бяха замаскирали всичко много добре, после тази кола ми взе здравето, мотор лош, цялата предница смених и след 1 година каране пак трябваше да я сменям (и това за окачването май е така за всички Галанти). Едва се отървах от нея на огромна загуба. Но да кажем, че вината си е била моя, или от части на късмет, че съм случил на лоша кола.

Точно днес гледах Галантите, понеже все пак си е доста комфортна кола, и пуснах ето тази тема във форума на Митсубиши http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... opic=28201.

Има ги Галантите между 4,500 - 7000 добри, но проблема при тях е, че много се чупят, скъпа поддръжка, много бързо се обезценяват и много трудно се продават, та дори и да го гледам като писано яйце.

Та съм доста резервиран, иначе сериозно се замислих де...

Аватар
martod

Мнение от martod » 01 Фев 2013 19:25

viachy написа:Преди Ярис-а карах Галант 94та 2.0 тди, като купих колата бяха замаскирали всичко много добре, после тази кола ми взе здравето, мотор лош, цялата предница смених и след 1 година каране пак трябваше да я сменям (и това за окачването май е така за всички Галанти). Едва се отървах от нея на огромна загуба. Но да кажем, че вината си е била моя, или от части на късмет, че съм случил на лоша кола.

Точно днес гледах Галантите, понеже все пак си е доста комфортна кола, и пуснах ето тази тема във форума на Митсубиши http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... opic=28201.

Има ги Галантите между 4,500 - 7000 добри, но проблема при тях е, че много се чупят, скъпа поддръжка, много бързо се обезценяват и много трудно се продават, та дори и да го гледам като писано яйце.

Та съм доста резервиран, иначе сериозно се замислих де...
Нали знаеш, че Галанта има 2 предимства пред другите коли, първото е, че е много красив и другото му предимство е, че е много красив .. laugh.gif
След като веднъж си се наиграл, този път внимавай поне при избора, айде мотора хубаво си го избрал, но този типтроник за какво ти е, да има торкове за рециклиране и смяна на масло и филтър за над 300 лв. ли biggrin.gif и после пак да се оплакваш, че са трошливи ..
Като ще вземаш Галант, търси ръчка .. :laughing6:
А за окачването си в грешка, wink.gif просто си напазарувал скапани части, с хубави части окачването им се сменя веднъж на 10 г..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 01 Фев 2013 19:26

viachy написа:
kuzerdale написа:Едно "екзотично " и различно предложение от мен:
Колата е супер, но търся четири/5 врати.
...жалко wink.gif ,..тези две врати сигурно спират доста хора,но мен-не,въпреки ,че съм семеен с дете cool.gif !!!
Преди две години аз трябваше да избирам кола в същия ценови регистър(цената на това купе от тогава е паднала ,но много леко,почти символично),....еми,преглътнах ги тези две врати ,в този ценови (и не само) регистър просто всичко друго олекна,и като качество и като дизайн, здравина и като каквото щеш,...,а съм се ровил ,информирал,търсил,тествал почти година!Пожелавам ти да намериш твоята кола и избор!Успех!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Фев 2013 19:56

колега не си уцелил калпав галант,просто тая марка я забрави също!най-калпавата японска марка е мицубиши,от която всъщнност не се сещам за модел,произведен в япония.и бензиновите мотори не са стока(галант).хонда акорд е много добър избор,независимо кой модел!

пс> имал съм и паджеро,турски боклуци,не е само мое мнение,забрави ги!има един единствен плюс-супер селект скоростите(определени модели),останалото е трошляк и ръждилник!
колегата kuzerdale е взел вечна машина,много добър избор! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 01 Фев 2013 20:16

jim_beam написа:колега не си уцелил калпав галант,просто тая марка я забрави също!най-калпавата японска марка е мицубиши,от която всъщнност не се сещам за модел,произведен в япония.и бензиновите мотори не са стока(галант).хонда акорд е много добър избор,независимо кой модел!

пс> имал съм и паджеро,турски боклуци,не е само мое мнение,забрави ги!има един единствен плюс-супер селект скоростите(определени модели),останалото е трошляк и ръждилник!
колегата kuzerdale е взел вечна машина,много добър избор! :thumbsup:
:thumbsup: Така е,доволен съм много,...но все още си уважавам и Тойота! Още ми е пред очите доброто старо Камри! smile.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 01 Фев 2013 21:50

jim_beam написа:колега не си уцелил калпав галант,просто тая марка я забрави също!най-калпавата японска марка е мицубиши,от която всъщнност не се сещам за модел,произведен в япония.и бензиновите мотори не са стока(галант).
Брех, ма ги разбирате в Зимбабве нещата, tongue.gif и как ти личи, че никога не си карал галант, ама знаеш, че моторите им не ги бива .. biggrin.gif
Аз пък не се сещам за ни един Галант, произведен извън Япония и точно моторите са им силната страна, болежките при тях са по ламарини, дискове, скоростни кутии, но не и по моторите ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 01 Фев 2013 21:58

martod написа:
jim_beam написа:колега не си уцелил калпав галант,просто тая марка я забрави също!най-калпавата японска марка е мицубиши,от която всъщнност не се сещам за модел,произведен в япония.и бензиновите мотори не са стока(галант).
Брех, ма ги разбирате в Зимбабве нещата, tongue.gif и как ти личи, че никога не си карал галант, ама знаеш, че моторите им не ги бива .. biggrin.gif
Аз пък не се сещам за ни един Галант, произведен извън Япония и точно моторите са им силната страна, болежките при тях са по ламарини, дискове, скоростни кутии, но не и по моторите ..
GDI е доста сложен и капризен двигател!

ivo_g

Мнение от ivo_g » 01 Фев 2013 23:52

Няма да търсиш 2,4GDI тогава, а 2,5V6 или 2,0 и както каза колегата martod-ръчна скоростна кутия. И в Мицубиши-форума вероятно ще излезе за продан някой обгрижван екземпляр.

Публикувай отговор