Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
viachy

Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Мнение от viachy » 28 Яну 2013 11:40

Здравейте,

Понеже намерих купувач за Яриса, в момента се оглеждам за нова кола.

Предпочитам да си взема кола гледана и поддържана добре няколко годинки в БГ, отколкото нов внос, не знам защо но ме е страх от авто къщи, предпочитам от частно лице да си купя колата, та дори и да не е Тойота.

Не мога да отделя повече от 7000лв за новото возило.
Понеже търся малко по-голяма кола и съм се ориентирал към 2001-2004: (реда не е от значение)
1. Запазена Корола с 4 врати, без значение какъв двигател- поне знам че са здрави коли и няма да имам ядове, лесна и евтина поддръжка, единствено не ми харесва че не са претъпкани с екстри, но освен сигурността, климатика, ел.стъклата ... другите екстри са готини, но са прищявка...
2. Пасат , по възможност автоматик - 1.9тди - май са здрави коли, като излючим носачите, за които всеки плаши
3. Субару Легаси, 2.5 бензин, автоматик, 4х4 - страх ме че след 2-3 години ще е адски обезценен
4. Е класа, предполагам дизел (ама съм се напатил с дизели, и ме е страх), по-възможност автоматик

Попаднах на тези няколко добре изглеждащи обяви. Какво мислите за тях? Ще съм безкрайно благодарен за всяко мнение! Дайте мнение поне за Тойотата
1. Корола
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1wr6c6

2. Пасат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1wt0qc

3. Пасат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1wt0qc

4. Субару Легаси
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1wtfv1

5. Субару Легаси
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1wtfv1

6. Мерцедес Е класа - тази кола вече я гледах и ми хареса, запазена е, но е малко скъпа.
http://www.cars.bg/u892110

Аватар
alligator

Re: Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Мнение от alligator » 28 Яну 2013 13:15

Извинявай за офф-топика но, нали не очакваш в Тойота форума да ти кажат да вземеш немската кола както и обратното?! biggrin.gif
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4

viachy

Мнение от viachy » 28 Яну 2013 14:34

еми надявах се на обективност. Субару-то е пак японец w00t.gif

lubooo

Мнение от lubooo » 28 Яну 2013 15:09

за королата само мога да ти кажа , че се продава от минимум 4 месеца ако не и повече защото миналата година помня , че я бях гледал точно тази , иначе аз карам 1.6 бензина и съм доволен като цяло от колата ,като съвет бих ти дал да не търсиш кола с поставена газова , а да си купиш без и да намериш правилния човек който ще ти я постави качествено , защото един объркан монтаж и настройки са способни да съкратят с години както твоя живот така и на колата :thumbsup:

пс : забравих да добавя , че обслужването на королата ще ти е в пъти по ефтино от на един пасат , субару или мерцедес :thumbsup:
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 28 Яну 2013 15:23

Ще е тази, която ви легне на сърцето, както се казва. Дали ще е японска или немска ... няма значение. Важното е да е поддържана.
Обаче с този бюджет мисля, че или трябва да търсите кола за около 6000-6100 или пък да имате около 1000 лева още за да направите след покупката пълно обслужване, застраховки, евентуално гуми и т.н.

Конкретно четирите автомобила са коренно различни - едните с дизелов, други с бензино в различни класове. Мерцедеса като клас няма нищо общо с Королата, Пасата също и т.н.

За Пасата мога да кажа, че мой съсед вече 2-ра година има такъв пасат комби само че с бензинов 1.8 FTS или там какъв е мотора. Аз по тиха бензинова кола не съм чувал. Сложил е газ и е много доволен. Интериора е много приличен с качествени материали и полезния товар е огромен. Много прилично комби и върви много !
Мерцедеса, като изключим, че отпред е много грозен си е типична Е класа и ако попаднеш на пазен автомобил ще му се радваш дълго време.
Королата ... Е за Тойота или хубаво или нищо biggrin.gif
За другата японка нямам мнение ...

Успех в избора !

Аз лично бих проверил какво има в ТМ като автомобили втора ръка, ето тук: http://www.usedcars.bg/catalog/toyota

Ето един приличен Авенсис с по-малкия мотор и базово оборудване (клима, АБС, БА) но ми се струва запазен:
http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/a ... _1.6_vvt-i

Вярно по скъп е но точно това, което търсите между всичките посочени от вас автомобили !!!!!!!!

Успех !

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 28 Яну 2013 16:14

viachy написа:еми надявах се на обективност. Субару-то е пак японец w00t.gif
Тук (а и във всеки друг форум) обективност нама да намериш - всичко е субективно - но пък всеки за себе си е направил избор. Моя съвет е - не питай във форума, а чети - всеки който е имал проблем го е споделил и търсил решение. Когато аз избирам кола чета съответния форум и от там си правя изводите. Факт е, че тук теми за сериозни проблеми почти няма (съединители и от време на време дизелови дюзи). Горе долу същото е и в субару и лексус форума, с уговорката, че няма толкова много коли в БГ. Имах и Пасат и сигурно за да изчетеш техническите теми ще ти трябва отпуска.
scorpion написа:Королата ... Е за Тойота или хубаво или нищо biggrin.gif
Затова ли нищо не написа?... tooth.gif
Изображение

scorpion

Мнение от scorpion » 28 Яну 2013 19:04

Rudy написа:
viachy написа:еми надявах се на обективност. Субару-то е пак японец w00t.gif
scorpion написа:Королата ... Е за Тойота или хубаво или нищо biggrin.gif
Затова ли нищо не написа?... tooth.gif
biggrin.gif

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 28 Яну 2013 20:20

viachy написа:Здравейте,

1. Запазена Корола с 4 врати, без значение какъв двигател- поне знам че са здрави коли и няма да имам ядове, лесна и евтина поддръжка, единствено не ми харесва че не са претъпкани с екстри, но освен сигурността, климатика, ел.стъклата ... другите екстри са готини, но са прищявка...
2. Пасат , по възможност автоматик - 1.9тди - май са здрави коли, като излючим носачите, за които всеки плаши
3. Субару Легаси, 2.5 бензин, автоматик, 4х4 - страх ме че след 2-3 години ще е адски обезценен
4. Е класа, предполагам дизел (ама съм се напатил с дизели, и ме е страх), по-възможност автоматик

1. Королата си е доста добра кола, имаше една 2.0D4-D за 7200 но бързо бързо отлетя един познат и беше хвърлил око.
2. Паста 1.9Tdi не е лош мотор НО има малко НО-та като например ако го вземеш ръчка комплект съединител едни 1500 лева за отскок, някой път имат проблеми с разбиване на леглото на 1-ва бомба-дюза но това е рядко. Като цяло това е типичната кола милионник. Автоматиците не блестят с нещо, малк да не са гледани като хората и ще береш ядове.
3. Субару-то си похапва добре бензинец а на газовите е кисел и трябва старание за да се направи читаво, отедлно не всеки квартален може да прави нещо по тази кола. То хубавото е че ако е запазена няма какво да се прави.
4. Тоя буджак само не ми е ясно за какво го вкарваш в сметките? за да трябва редовно да слагаш вериги за всеки бордюр зимата или за да имаш едни 2000 лева настрана като реши да кихне нещо....

Ако ти трябва кола на която и врътваш ключа и забравяш то Королата.
Ако търсиш най-доброто съотношение кола-пари погледни Форд Фокус, само не знам дали ще ти стигнат парите за втора генерация. И дизелите и бензините не са лоши доволно пасивна и активна защита прилично ниво екстри и много читаво окачване. А понеже е Форд то цената е с около 20% надолу за подобен тип кола. ето ти примерна:
http://www.cars.bg/u938524
Последно промяна от PESHO OT MARS на 28 Яну 2013 20:37, променено общо 4 пъти.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 28 Яну 2013 20:24

scorpion написа:За Пасата мога да кажа, че мой съсед вече 2-ра година има такъв пасат комби само че с бензинов 1.8 FTS или там какъв е мотора. Аз по тиха бензинова кола не съм чувал. Сложил е газ и е много доволен.Успех !
Такъв мотор няма евентуално говориш за 1.8 FSI което е нещо съвсем различно. Тоя мотор да е тих е странно при условие че на доста екземпляри така зловещо им тракат инжекторите че чак е обидно (може да видите на Ауди А8 4.2FSI какво се случва). Отделно на това газовите уредби за тези мотори са по-сложни, или трябва да впръскват бензин заедно с газта (примерно 15-20% от цикловата порция) или са скъпи от типа на ICOM с директно впръскване на газта в течна фаза посредством оригиналните инжектори.

viachy

Мнение от viachy » 28 Яну 2013 21:08

Благодаря за съветите,

Прди малко видях Королата, и мисля че довечера ще сънувам кошмари. Да отговоря на няколко въпроса - исках да сменя Яриса с по-комфортна кола (с по-голям обем, багажник, няколко коня повече от 68), отдавна искам да карам автоматик, не ме притеснява това, че ще харчи 1-2 повече в града. Но главното нещо е, че искам освен да е комфортна се надявам и да имам малко ядове с нея, за това се въртя покрай Королите, Авенсис не мога да си позволя като гледам.

П.п. В този форум никой не иска да си продава колата! гррр laugh.gif

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 28 Яну 2013 22:31

viachy написа:Благодаря за съветите,

Нали знаеш, че всичко е въпрос на правилна оферта biggrin.gif
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Яну 2013 22:55

колега,ще ти дам един жокер-т.6 Е класа, бягай далече от този модел(W210),брах ядове 6г.!купих го на 3 год.и го платих двойно с ремонтите! bash.gif
vw-audi автоматик-никога!!! послушай ме и ще се радваш на добро здраве с по-малко ядове! wink.gif

пс>корола 2.0 дизел е добър избор като надеждност и разход.не съм наясно с цените,но като надеждност също хонда,мазда.както казаха колеги един бензин автомат ще има много висок разход на градско,с изкл. на безстепенния в приус!бюджета ти не обещава много,по-добре малко по-стар модел,но на малко км.късмет си трябва също,успех! :thumbsup:
Последно промяна от jim_beam на 29 Яну 2013 00:06, променено общо 5 пъти.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 28 Яну 2013 23:06

viachy написа:Благодаря за съветите,

Прди малко видях Королата, и мисля че довечера ще сънувам кошмари. Да отговоря на няколко въпроса - исках да сменя Яриса с по-комфортна кола (с по-голям обем, багажник, няколко коня повече от 68), отдавна искам да карам автоматик, не ме притеснява това, че ще харчи 1-2 повече в града. Но главното нещо е, че искам освен да е комфортна се надявам и да имам малко ядове с нея, за това се въртя покрай Королите, Авенсис не мога да си позволя като гледам.

Ти не си за нова кола изобщо така като ти гледам писанията. Нямаш бюджет (или по-скоро бюджета ти е за друга категория коли) и скачаш на високо, ако 1-1.5 литра на 100 те обръщат в разхода значи си остани на това което караш. Пък като те гледам как смело пишеш за Субару 2.5 (дето с автоматик под 15-17 в града забрави да смъкнеш) или пък оня навес W210 който е не по-малко от 10-11/100 дизел в града. Нещо тотално се бъркаш ми се струва.

Аватар
martod

Мнение от martod » 29 Яну 2013 10:10

PESHO OT MARS написа:
Такъв мотор няма евентуално говориш за 1.8 FSI което е нещо съвсем различно. Тоя мотор да е тих е странно при условие че на доста екземпляри така зловещо им тракат инжекторите че чак е обидно (може да видите на Ауди А8 4.2FSI какво се случва). Отделно на това газовите уредби за тези мотори са по-сложни, или трябва да впръскват бензин заедно с газта (примерно 15-20% от цикловата порция) или са скъпи от типа на ICOM с директно впръскване на газта в течна фаза посредством оригиналните инжектори.
То такъв мотор може и да има, може и да няма, biggrin.gif ама ти като писател и в Ауди форума, защо точно за това се хващаш ? tongue.gif
Не можа ли да отвориш линковете с Пасатите и да видиш колегата на какви страшни комбинации се е спрял .. laugh.gif
Едното бомба- дюза автомат, biggrin.gif ей туй как тихо работи, като си запушиш ушите с тампони, направо не е истина.
Другото още по невероятна комбинация, душегуб + автомат .. ohmy.gif

Към автора на темата:
Младежоооо, къде си тръгнал с този малък бюджет, smile.gif за тези Пасатори ти трябва огън- бюджет .. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 29 Яну 2013 10:31

Аз както виждаш съм си дописал мнение че въобще не е за нова кола по мое скромно мнение tooth.gif

Добре де то е ясно че поне като запали бомба-дюзата и душегуба ще му стане ясно за какви тракалници става дума. И вярно не съм се задълбавал в линковете и не съм видял офертата за "душегуб" мечтата на всеки мазохист с тънки джобове даже бих оферирал душегуб+мултитрошляк в изпълнение Ауди А6C5 това е "ултимативната" комбинация... tooth.gif

Публикувай отговор