По скоро сам си се въвел в заблуждение ( е и LEXUS заблуди , той горкият се натакова от радост като прочете че си катерил с 200 Витиня ). Средната скорост не се мери на око , има си борд комп. Следващият път като пътуваш нулираш всичко преди да тръгнеш и накрая ще видиш каква ти е всъщност средната скорост и разход . Само за пример , маршрут София-Бургас-София ,маршрут който е по-бърз от този по който ти си карал, тествано и засичано многократно ,скромната средна скорост от 100-105 км/ч се постига с доста бързо шофиране ...Hursa написа:Явно съм Ви въвел в заблуждение. Вярно, че се опитвах да карам с около 140 (по скоро около 120-130) от Козлодуй до магистралата (около 150 км от целия маршрут), в селищата които не са малко карах с 50, максимум 60. Посредствен шофьор съм и на по острите завой свалях съществено скоростта. (Ако незнаете – за обиколка на България, по целият маршрут ще срещнете по малко полиция отколкото ако пресечете Врачанска област, така че и за това допълнително внимавах(но тогава не срещнах ни един)). В така наречената "малко витиня" скоростта ми рядко бе над 110, а повечето време под 90-100. На магистралата също се опитвах да карам с 160, но на трите тунела свалих скоростта. Така, че средната скорост едва ли е била 140, дори едва ли е била 120. Сравнявам я със шкода 140 кс, дизел, механични скорости – по добър шофьор от мен би изкарал по добра динамика от механичната скоростна кутия. Но пък показателите над 110 120 едва ли биха се подобрили съществено. В някакво списание бях прочел, че приус ускорява много бавно над 120, според мен съвсем не е така. Е вярно ако я сравняват с автомобил 200+ кс сигурно ускорението е съществено по слабо. А който не вярва, че подържа 140 км(всъщност най-вече за това взех ауриса за тест, а и за да видя как се държи в планината) да вземе ауриса за тестдрайв. На мен ми го дадоха безплатно, само с условието да го върна зареден(другите марки дават автомобил за около 50-70 лв на ден, което също не е много ако се колебаете кой автомобил да изберете), така че човек ако иска може да сравни за себе си(а не само за 10 мин тестдрайв из града). Е с мерцедес не мога да го сравня, дори не съм мислил да влизам в мерцедес:). Но според мен и пред мерцедес може да покаже някой предимства в града, ако го сравните по комфорт на потегляне с мерцедес автоматик.
На магистрала хибрида е гола вода , за да имаш ток в батерията трябва да я зареди двигателя , тоест наливаш от пусто в празно ..