Китайската кола Волекс-най-доброто ли е?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
ToyotaPassion

Мнение от ToyotaPassion » 27 Фев 2012 01:09

gh0s7r1d3r написа:Това с паркирането поне тук с нашите бордюри не работи. А да не говорим, че докато го настроиш, ще паркирам 3 пъти. Пробвано и видяно, не на клип в тубата.
А спора за Марк. Левинсън, Босе, Хармън Кардън и тн и тн е същата история, като спора БМВ, мерцедес, лексус и тн.
П. С. Както съм казвал и преди, лексус имат много добър флагман, който се мери с истинските коли. Имат и едно джипоподобно, което е хубаво. Но до там. В клас Е/5-ер/А6 какво? В клас С/А4/3-ер какво?!? Стига, свалете капаците малко...
Всеки носи капаци, колега. Ти също. Е60 - също. Аз също. Всеки има мнение и неговото е меродавно. Нарочно попитах за аудиото - защото във всички класации,които намерих за car audio Mark Levinson е преди Bose. Друго е личното мнение на хората, аз не мога да меся в тяхното - ама нека и те да не се месят в моето. Например - по това,което казваш съм убеден,че смяташ, че новия Lexus GS отстъпва в класа на 5-ца,А6 или Екласа. Как го разбра,защо смяташ,че ти знаеш кои са истинските коли, а другите-не? А за Ц-класа може да си прав,но и там съвсем скоро ще има нов ИС /все пак основния модел сега е 7-ма година на пазара/
Изображение Lexus RX 450h 2010 299hp

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 01:15

LEXUS написа:
E60_Power написа:
LEXUS написа: Каза,че немците-БМВ,Мерцедес и Ауди правели най-добрите коли и Лексус не можели да се мерят с тях,защото нямали силни двигатели и бързи коли по завоите.
П.С. Аз нямам нищо против да започнеш, и аз мога да започна.
Не, искам конкретно да ми посочиш поста, където казвам, че Лексус не могат да правят бързи коли. Едно е да съм казал, че колите им не завиват като Бенц и БМВ, а съвсем друго означава "бързи в завои". Относно двигателите - това е факт, че не разполагат с агрегати с такава мощност.

Апропо, след като толкова яростно защитаваш марката, колко Лексус-а си притежавал, за да се убедиш в качествата им? И откъде черпиш увереността, че са номер 1?
Не можеш да кажеш,че колите на Лексус не завиват като БМВ и Бенц, защото БМВ завива по-добре от Бенц. Тоест, по твоята логика Бенц е по-лошата кола от БМВ. Това е твоята логика,която се опитваш да набиеш тук.
За завиване, прецизност на управлението, баланс и център на тежеста тук не говорим - ясно е кой е номер едно! За това, мисля, няма спор! Спорът е къде е Лексус в сравнение с Мерцедес и коя от двете марки заема второ, а коя трето място. И дали Ауди евентуално няма да заеме едно от тези две почетни места, изхвърляйки една от двете марки на четвърто място извън призовата тройка. Нали ми разбираш мисълта! cool.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 01:17

Lexus IS си е супер седан в класа на 3-ката, Цклас и Паса, опа А4:

http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/20 ... eli-3w.jpg
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 01:21

E60_Power написа:
LEXUS написа:
E60_Power написа:
Не, искам конкретно да ми посочиш поста, където казвам, че Лексус не могат да правят бързи коли. Едно е да съм казал, че колите им не завиват като Бенц и БМВ, а съвсем друго означава "бързи в завои". Относно двигателите - това е факт, че не разполагат с агрегати с такава мощност.

Апропо, след като толкова яростно защитаваш марката, колко Лексус-а си притежавал, за да се убедиш в качествата им? И откъде черпиш увереността, че са номер 1?
Не можеш да кажеш,че колите на Лексус не завиват като БМВ и Бенц, защото БМВ завива по-добре от Бенц. Тоест, по твоята логика Бенц е по-лошата кола от БМВ. Това е твоята логика,която се опитваш да набиеш тук.
За завиване, прецизност на управлението, баланс и център на тежеста тук не говорим - ясно е кой е номер едно! За това, мисля, няма спор! Спорът е къде е Лексус в сравнение с Мерцедес и коя от двете марки заема второ, а коя трето място. И дали Ауди евентуално няма да заеме едно от тези две почетни места, изхвърляйки една от двете марки на четвърто място извън призовата тройка. Нали ми разбираш мисълта! cool.gif
Мисълта ти е трудна за разбиране,защото я изменяш постоянно. Говорим за луксозен седан и неговите предимства или за спортните качества на луксозен седан?
Тоест отново въртиш и сучеш, но приоритезираш динамиката отново, когато говорим за луксозни лимузини.

Динамиката Лексус при Лексус е приоритет там,където трябва- при спортните коли. Луксозните лимузини отговарят на очакваното от клиентите, а на всяка марк аклиентите имат специфични изисквания. Едно искат тези на БМВ, съвсем друго тези на Мерцедес.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 01:24

LEXUS написа:Lexus IS си е супер седан в класа на 3-ката, Цклас и Паса, опа А4:

http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/20 ... eli-3w.jpg
Екстра е колата. От А4 е много по-хубава. Даже една идея ми идва по мека / като форми / и събрана от Ц класата, а това ми харесва. Когато черното е черно, не можем да го наречем бяло.

Та не разбрах, откъде черпиш впечатления от Лексус-а? Какво караш, ако не е тайна, разбира се?

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 01:27

Тойота карам. Радвам се,че ти харесва Лексуса. smile.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 01:30

LEXUS написа:
E60_Power написа:
LEXUS написа:
Мисълта ти е трудна за разбиране,защото я изменяш постоянно. Говорим за луксозен седан и неговите предимства или за спортните качества на луксозен седан?
Тоест отново въртиш и сучеш, но приоритезираш динамиката отново, когато говорим за луксозни лимузини.

Динамиката Лексус при Лексус е приоритет там,където трябва- при спортните коли. Луксозните лимузини отговарят на очакваното от клиентите, а на всяка марк аклиентите имат специфични изисквания. Едно искат тези на БМВ, съвсем друго тези на Мерцедес.
Не изменям нищо. "Завиване", "прецизност на управлението", "баланс" и "център на тежестта" не са понятия, които задължително трябва да свързаваме с евентуалния спортен дух на колата. Това са характеристики на всеки автомобил. Или мислиш, че един луксозен Лексус не трябва да завива и управлението му да не е прецизно?

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 01:33

LEXUS написа:Тойота карам. Радвам се,че ти харесва Лексуса. smile.gif
Ами, харесва ми. Което е хубаво ......... хубаво е! Пожелавам ти следващата да е Лексус, а като ти омръзне битката с Ауди и Мерцедес и ти се прииска да си царя на пътя - БМВ!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 01:34

Тези неща,които изброи, не са ключови при луксозните седани от такъв клас. Всяка кола притежава тези качества, но в различна степен. Всички са със сигурно пътно поведение, бързи са, но при една са заложени по-остро управление, с по-добра обратна връзка примерно, при друга по-лек волан, по-комфортна возия и по-спокоен начин на водене на колата. Всичко е до клиенти,към които се стреми съответната марка.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 01:39

E60_Power написа:
LEXUS написа:Тойота карам. Радвам се,че ти харесва Лексуса. smile.gif
Ами, харесва ми. Което е хубаво ......... хубаво е! Пожелавам ти следващата да е Лексус, а като ти омръзне битката с Ауди и Мерцедес и ти се прииска да си царя на пътя - БМВ!
smile.gif Хм, добре казано. Но аз не си падам по много спортно настроени коли. харесвам това,което ти не харесваш- много техника в колата, някакви нови технологии,безшумност и може и спортен дух, баланс между безшумността,комфорта и леко спортно усещане.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 27 Фев 2012 12:26

LEXUS написа:
mirott написа:Да, но за толкова пари-толкова!Киата е бая повече...пък и предлагат газ...и пак е 5 години гаранцията!
Първо, на КИА гаранцията е 7 години, второ, за тази газ се доплаща 2300 лв.
Ся последно струва ли пари тая газ или е подарък?!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 27 Фев 2012 13:01

Доплаща се 2250 лв. Най-накрая да се върнем на темата! :)
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

muf

Мнение от muf » 27 Фев 2012 13:52

Специално тая, която се коментира заради начина на монтаж на бутилката е подарък. Става дума за джипа:

Hover H5 с подарък фабрична газова уредба
http://www.greatwall.bg/hover-h5-na-sta ... 9-lv..html

За леката кола газовата уредба е 2250 лв с комплект за ремонт на гуми и временна резервна гума. Допълненията са явно заради това че там бутилката е на мястото на резервната гума.
А цената е много добра, ако наистина уредбата е Vialle с течна фаза.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 27 Фев 2012 16:48

Шапка ви свалям какво желание за спор имате...От 12 страници тема може би има десетина мнения с нещо различно от нападки и повтарящи се фрази.По принцип Lexus-е не си задал правилно въпроса на темата.Естесвено че за някой Vоleex-а е най-доброто в класа си, а за друг няма да е.Какво толкова чудно има?Достатъчно е да ти харесат ламарините, и някой ще купи колата.Нищо че се троши на 5000 км (примерно).За колегата E60_Power е достатъчно да има голям дизелов мотор, да е автоматик, и да влиза в завоя като болид - и това ще е неговата кола.Нищо, че Тойотите са здрави - него това не го интересува.
Аз пък искам доволно количество динамика, малко пари за поддръжка,приемлив разход за гориво и много здравина и сигурност че няма да ме остави на път.По тези показатели Corolla-та ми се справя добре засега.Като е била нова-може би е предлагала най-добро съотношение на тези показатели за пазара тогава.
Не си струва да спорите за неща, които са неизмерими по принцип.Не винаги техническите показатели са определящи (а понякога са на последните места) за покупка при близки цени.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

MX5

Мнение от MX5 » 27 Фев 2012 20:39

LEXUS написа:Хм, добре казано. Но аз не си падам по много спортно настроени коли. харесвам това,което ти не харесваш- много техника в колата, някакви нови технологии,безшумност и може и спортен дух, баланс между безшумността,комфорта и леко спортно усещане.
Трябва си поне една спортна, поне една за комфортно возене, поне една за ходене из планините и на ски и т.н. Колкото повече коли, толкова по-добре - сутрин в зависимост от настроението скачаш в подходящата и се кефиш на макс cool.gif
Трябва да се гори бензин и по много ...
Изображение

Публикувай отговор