Пасат или Авенсис ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
E60_Power

Мнение от E60_Power » 08 Фев 2012 23:47

KiLLeR написа:
E60_Power написа:
damyan написа:Купи си първо едната,после другата и която ти хареса на теб нея повтори.Или най-сигурно купи си трета марка.Избора между тези двете е доста труден.
Избора между двете е лесен - не си купува нито една от двете. Трета марка ....... хммм, БМВ, например.
я си карай e*e ем вето :thumbsup:

Малко ми е смешно като чета как сравняваш Королата на жена ти с Е60 леко различни класове за да говорим за каквато и да е съпоставимост - стойка на пътя wink.gif
Пък ако сравняваме возия въобще не отваряй въпрос за ебеемве че там са жив зян на фона на МБ например или Лексус, или даже на някой френски цитрон...
Като е писал човека във форума на Тойота - много ясно, че ще получи мнения за + на Тойота. И не случайно гледа за Тойота - сигурно познава, някой който е изкарал хиляди безгрижни и безпроблемни километри със своята послушна японка smile.gif

П.С.
Тойота е номер едно! biggrin.gif
ToDAY, ToMORROW, TOYOTA.
((: d)фанатик(b :))
Това "хмм,БМВ, например" беше шега, ама явно в този форум / както и във всички останали, между другото / е пълно с хора, които сляпо защитават марката и това им пречи да усетят хумора. Гледайте малко по-обективно на нещата и по възможност не винаги през розови очила. Така, както аз се опитвам да бъда обективен, например, доколкото винаги бих избрал един Land Cruisser пред една X5-ца. Ако си мислите, че всеки един модел на Тойота превъзхожда конкурента си от БМВ, значи изобщо не сте обективни. Освен това, ироничното подмятане "ебеемве" нито ще направи собствената ти кола по-значима, отколкото е, нито пък може да предизвика у мен различна реакция от насмешка. Колегата с Мазда-та правилно отбеляза, че подобни спорове са безсмислени. Вслушай се в думите му! А и темата е "Пасат или Авенсис", а не кой е номер едно, кой е най-големия и други подобни глупави спорове.

Преди да седна в Е60 доста често сядах е Е класа W211 Avantgarde изпълнение на един приятел и за мен това бе еталона в класа си - във всяко едно отношение. После седнах в Е60 и промених мнението си. Така, че съм имал възможност за преценка. Въпрос на лични предпочитания, все пак.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 09 Фев 2012 00:17

kickata написа:
E60_Power написа:Половината проблеми на автомати в БМВ-та идват от това, че дебили в престижни сервизи / дори и Камор / обясняват на хората, че маслото в скоростната кутия било long life, т.е. не се сменя. А истината е, че всяка една течност, където и да се намира подлежи на подмяна все някога. А после автомата на БМВ давал ядове. Не дава. Просто, аман от неграмотни хора.
Според разбиранията на BMW маслото наистина е long life - издържа точно колкото живота на кутията - 150 000 км., а не живота на колата... biggrin.gif
Иначе в Дару кар и Камор ти го сменят заедно с картера. Не че старият картер не може да му се смени гарнитурата и да се ползва, ама нали търговията трябва да върви...
Всъщност, при подобна подмяна не се сменя само маслото, а и филтъра, и картера. Навсякъде се прави така. Така, че Камор не са изключение, а следват практиките, каквито са навсякъде. Самите оферти / комплект за обслужване на автоматична скоростна кутия на БМВ Е60 / включват масло, филтър и картер. Дали картера трябва задължително да се сменя или както казваш "търговията трябва да върви" - не съм се замислял. Всеки го прави така.

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 09 Фев 2012 00:50

E60_Power написа:а не кой е номер едно, кой е най-големия и други подобни глупави спорове.
Относно това, кой е номер 1 - това не е спор, а е факт! :thumbsup:
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 09 Фев 2012 20:07

работата е там, че аз съм пристрастен да говоря не само срещу ебеемветата ами дори и срещу техните собственици! повече глупости на пътя съм виждал от такива от колкото от собственици на други хАФтомобили сборувано. Или де тоя късмет все на мен да ми се случва да ме засичат, да ми светкат докато съм в трафик да изпреварват в аварийна лента да правят ляв от дясна лента..... баварки хе! Пък и отворени по магистралата го раздават...бетер пернишки голфове са. И на всеки един от моите приятели, които сами са си избрали да си купят ебеемвета съм им го казвал, че са калпави в главата и друго освен детски колички не трябва да им се дава да карат...

Има и изключения, но те потвърждават правилото.

Еб@ти офтопика дето отворих, ама днес вече тотално ми изби от шапшали.

Колега яхай някой Авенсис и да видиш колко бързо ще искаш да повториш с японско и с нищо друго smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 10 Фев 2012 09:41

хора, не се ли уморихте? изборът е труден, говорим все пак за номер 1 и номер 2 в автомобилостроенето към днешна дата. не като модел а като марка разбира се. да си направи сметката колегата кое ще му излезе по -евтино и да взема. като включи според мене малко повече пари за ремонти на пасата, което пак не е задължително, ако купи някоя строшена тойота.... така че дявол в торба.... питай си вътрешние глас и вземай :)

Gandalf

Мнение от Gandalf » 10 Фев 2012 12:02

Колега Slow, моля споделете впечатления за Мазда 6. Колата има уникална външност, вътре нещо не много по вкуса ми, но бензиновият 2.0 двигател е нещо страхотно (така съм чувал). Веднъж съм се возил в 3-ка с такъв двигател и човека тръгваше на винаги на 2-ра, защото на 1-ва постоянно въртяла гуми, хе-хе.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 10 Фев 2012 14:33

Имал съм възможността да направя едно кръгче с такава бензинова Mazda.Много ми хареса.Не знам колко беше обема на двигателя, но била около 200 к.с.Тази марка никога не ми е харесвала особено (съжалявам Slow), но конкретно Mazda 6 и някакво MPV (не знам точния модел-май беше Mazda 5) изглеждат страхотно и отвътре, и отвън.RX 8 също е невероятен автомобил.Но все пак да си каже Slow...
P.S.Явно вносителите са доста смотани, щото такива Mazdа-и са рядкост, за разлика от новите Avensis-и, а според мен са по-добри!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 10 Фев 2012 14:51

по-скъпичко продават затова :-)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Фев 2012 14:52

Колега, мисля, че съм споделял тук впечатленията ми от пряко сравнение с Авенсиса и доводите за моя избор....
Относно вътрешния дизайн - всеки си има свое мнение.
Но ако под това, че вътре не е по вкуса ти, разбираш ергономиката - не съм съгласен..
Вътре в колата всичко е много добре премислено и всичко ти е на 'един пръст' разстояние и то точно там, където го очакваш...
Включително и толкова плютото от западняци дистанционно управление от волана - избор на основните функции (станции, номер песен, температура на климатроник, източник на звук, телефон) се настройват с 1 натискане на бутон.
Като окачване - много здраво, но при големи дупки по-лесно пробиваемо отколкото на авенсиса. Ако търсиш автомобил без достигане до тампон при скок в нашите дупки - авенсиса е правилния избор.
На Маздата - стегнато (но не некомфортно) и изключително добре стоящо на пътя окачване.
Спирачки и АБС - на маздата според мен са доста по-добри и по-добре настроени отколкото на Авенсиса. На маздата много по-рядко сработва, и отпуска по-големи волности... И много безкомпромисни (предните дискове са 299мм) - аварийното спиране ще те учуди като ефективност...
Доволен съм от качеството. До момента (3г/83х.км) съм имал 3 гаранционни посещения в сервиза. Две за дреболии: - развито винтче на третия стоп, смяна на дистанционни на алармата.
И едно по-сериозно - смяна на преден лагер. Като причината за предния лагер според мен бе скока с над 90км/ч във външна на завоя дупка (от страната на натоварените колела) около 15см дълбока, а колата бе натоварена с 5 човека и багаж...
Лагера се обади около 10х.км след скока, а почти веднага след скока в дупката смених по застраховка гумата (излезе бабуна отстрани)... Явно удара е бил сериозен...
Окачването е сериозно мислено - многораменно отпред и отзад с реактивни щанги отпред и отзад (не е макферсън и т.н.). И май е едно от най-здравите неща в колата (колега скъса последователно в дупки 8 гуми и изкриви 4 оригинални алуминиеви джанти и скъса една от тях, а окачването и дори сходимостта не мръднаха)
Като динамика - не е нещо особено (2.0 - 9.9сек / 100км/ч).
Но настройките на двигател и педала на газта дават усещането за много приятна динамика и моментална реакция при натискане на педала на газта. Като максимална скорост - бяга доста... Пробвал съм я до 219км/ч - държи си ги без притеснения.
Достига много бързо работна температура (най-бързо от всичките автомобили, които съм карал).
Като обезшумяване - средно ниво, а и зависи какво търсиш. На маздата са оставили двата ауспуха да се чуват с приятен и ставащ доста агресивен звук, особено над 5х.об/мин... Създават спортно усещане (което при този двигател - 147 или най-новия - 155к.с. е май повече пара в свирката ама нейсе laugh.gif ).

Доста лек автомобил е (май е най-лекия в класа си)...
Доколкото си спомням 2.0 бензин седан бе 1275кг... Което докарва доста приличен разход - градско - около 9.5л/100км. Извънградско със средна скорост около 100км/ч разхода спокойно го смъкваш към 6.5-7л/100, а на магистрала със 130км/ч - около 7.4). Разбира се - настъпиш ли я до ламарината можеш да достигнеш разход и над 12л/100км.
Вътре е доста просторно, включително за задните пасажери (в хибридното Инфинити М35h отзад бе доста по-тясно)... Багажника на седана е ОГРОМЕН 510 (или май вече 519л), като е почти паралелепипед без никакви кривини. Няма дразнещи панти вътре в багажника - целия механизъм е между горния край на калника и капака.

Та това е... Дали следващия ми автомобил ще е Мазда? Май не, защото Мазда6 не се предлага 4х4, а тази наистина доста върти гуми laugh.gif
Иначе продължавам да съм много доволен от колата и не съжалявам за избора си... :thumbsup:

П.С. за вносителите - напълно е възможно... За мазда чаках 3 месеца без да съм търсил избор на цвят (с цвят трябваше да чакам 6 месеца)... Просто се произвеждат в Япония...

П.П.С Двигателите на европейските шестици са доста под 200к.с. - максимално мощен е 2.2 дизел 185к.с., а бензинката 2.5 - 175к.с... Щатските имат още един двигател 3.7/ 260-270к.с.... А старите Мазда6 имаха вариант MPS (в САЩ Mazdaspeed), които бяха само в една комплектация - двигател 2.3 турбо/260-276к.с., 4х4).
RX-8 - роторен двигател, добра визия... Звук като на прахосмукачка laugh.gif И доста палава.
Мазда5 - окачването май и идва слабичко за това купе (оплакване от колеги)... При пряко сравнение бих избрал Опел Зафира. При първото качване на третия ред в Мазда5 при дилъра успях да се закача на една глупаво сложена пластмасичка, държаща колана и я счупих... Не ми хареса...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Gandalf

Мнение от Gandalf » 10 Фев 2012 16:26

За вътре харесването е субективно. Не съм карал, че да преценявам как е ергономията, но не се съмнявам, че всичко ще е там където трябва да е. Както се вижда сега карам последната Корола, но следващата първо не искам да е чисто нова, и второ искам да кача един клас. И аз както колегата, който направи темата се чудя между Пасат, 6, Акорд и Авенсис (може би и Супърб). Много се замислям и дали искам пак дизел - карам главно градско и тръгването на светофар ми е голяма мъка. Иначе се придържам към градски разход 6/100 нафта, но бензин на газ е същото като пари. В този смисъл газта на 2.0 двигателя на Мазда как му понася? Доколкото съм чел в техния форум, няма изявени драми, но си по-запознат.
Ще е добре, ако се дадат и други предложения за 4-5 годишни коли, за около 25000лв и да правим заедно сравнения.
Нова кола не искам, защото каското+данъка (за кола над 100к.с.) са в порядъка на около 3000лв за първите години и просто тези пари ми се дават за други неща. Иначе от ТМ Ауто, аз лично съм доволен, на както там, така и в другите представители цените за обслужване са безумни.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 10 Фев 2012 16:42

Ако е дизел, отново бих препоръчал Тойота....
За бензинката на мазда - имам приятел, който сложи инжекторна газ на мазда3 2.0 (същия двигател)...
В момента, в който спря да си прави експерименти с плазмени запалвания и други глупости, и си настрои газта - нататък нямаше проблеми....
За обслужването - мазда6 2.0 бензинка ми излиза с около 30% по-евтино обслужване отколкото на Авенсиса 1.6 бензинка...
Акорд - сравнявахме чрез размяна на автомобилите с един колега (от този форум) - имаше Акорд 2.0 / 2008г (същите параметри/година, като маздата ми).. Вътре- маздата бе по-добре (може разликата да е била в поръчаното оборудване)... Като поведение - Акорда гасеше неравностите доста добре при ниска скорост, и доста друсащ при висока скорост. Маздата - усещаш камъчките по пътя (само като отбелязване, а не дискомфорт) при ниска скорост, а при висока скорост заспива. За другото - що годе еднакви (маздата бе с 6скорости, акорда - 5).

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 10 Фев 2012 17:17

Брат ми си взе мазда 6 2.0 дизел 2004, беше по-евтина от аналогичен авенсис, което определи избора. Няма DPF, който често прави проблеми при моделите след 2005-06. Върви много добре, може би повече от Авенсис-а, вътре е много добре направена, засега няма проблеми, но съм чел, че не е толкова устойчива към ръжда.
Изображение

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Фев 2012 17:36

Gandalf,въпрос на вкус разбира се,но най-доброто качество имаш при хонда акорд от изброените!ако намериш 2.0 автомат няма да имаш грижи и при потегляне на градско,щом ти е толкова трудно.просто нито мотор,нито скорости,абсолютно 0 проблеми!в сравнение с останалите съперници сигурно е най-скъпата,но има защо,послушай ме!дори 2.4 мотора може да се докара на невероятно нисък разход,най-добрата технология при бенз.мотори! wink.gif

пс> като недостатък да отбележа малкото място отзад,както и по-малкия багажник при комбито.но качество на материалите,обезшумяване са разкош,маздата е зле или поне това е моята субективна преценка!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 10 Фев 2012 17:48

jim_beam написа:Gandalf,въпрос на вкус разбира се,но най-доброто качество имаш при хонда акорд от изброените!ако намериш 2.0 автомат няма да имаш грижи и при потегляне на градско,щом ти е толкова трудно.просто нито мотор,нито скорости,абсолютно 0 проблеми!в сравнение с останалите съперници сигурно е най-скъпата,но има защо,послушай ме!дори 2.4 мотора може да се докара на невероятно нисък разход,най-добрата технология при бенз.мотори! wink.gif
+1 smile.gif
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 10 Фев 2012 17:59

За качеството - не съм съгласен, че Акорда е по-качествен...
Новата Мазда6 е на 18 място в ТЮВ (веднага след Авенсиса), а Акорда - 69....
Къде е произведен Акорда? Маздата в БГ си е Японска....

Заключено