nock написа:Здравейте на всички,
Искам да се допитам до тези от вас които имат преки впечатления относно Пасат Б6 '06-'07 2.0 TDI и Тойота Авенсис 2.0-2.2 D4D от същите години.
Смятам да си закупя един от тези модели в следващия месец, та реших да ви питам. Ако обичате, опитайте се да бъдете безпристрастни
Определящото за мен е:
1) Вътрешен дизайн в купето (електроника, салон, функции)
2) Разход на гориво
3) Подръжка
Благодаря ви предварително!
Като интериор Авенсис-а повече ми допада от Пасат-а. Колите на VW са известни със спартанския си интериор и поне на мен ми идват леко дървени. 2006-2007г. всички двулитрови мотори на Пасат са помпа дюза. Можеш да намериш оферта за 2.0 TDI комън рейл от 2007г. / така да пише в обявата /, но мотора със сигурност е помпа дюза, защото първия мотор CR на VW е монтиран през 2008г. в А4 на Ауди. 2.0 TDI PD е доста пъргав, но шумен агрегат и поне според мен D-4D мотора на Тойота е по-сполучлив мотор и няма част от недостатъците на двигателя на VW. Има и едни мотори 2.0 TDI, при които са внедрени пиезокристални дюзи на Сименс, а там ............ филма може да ти стане мноооооого цветен. VW признаха, че тези дюзи дават огромни проблеми и в последствие ги премахнаха, като продължиха работата си само с Бош. Та една такава дюза струва 1200 лева и въпроса не е дали ще се преебе, а кога ще се случи. По темата "пиезокристални дюзи на Сименс" е писано много по форумите / български и чуждестранни / и има хиляди собственици на коли с такива мотори, които са изревали от тях. Когато се развали дюзата, колата спира и ...... до там. После идва репатрак. Кои мотори са с подобни дюзи не зная, за съжаление. Вариант ти е 1.9 TDI, който е с елетро-механични дюзи / на практика са вечни / и е най-сполучливия мотор на VW изобщо. В годините 2006-2007г. има много Пасат-и с този двигател, който е малко слаб за това купе, но ако не търсиш кой знае каква динамика е идеален. Няма разваляне, в която и да е негова разновидност. Пасат с дизелов мотор / 1.9 или 2.0 / е много по-шумна кола / двигател / от дизеловия Авенсис. Ако това не ти е проблем, можеш да избереш него. Поне според мен, един Авенсис / с 2.2 дизелов мотор / е повече кола от Пасат. Като интериор, мотор, а защо не и качество / на Пасат-а хронична болка му е рейката - след 200.000 километра - и много бързото задръстване на DPF филтъра за твърди частици, а от там и належащата смяна /. Единствената причина, поради която не бих си купил японката е,че за мен това е много, ама много грозна на външен вид кола. Новия Авенсис много ми харесва, но стария е ужасно грозен на външен вид. Иначе тойотата е шестица. Вземи нея, ако не те притеснява външния й вид.