Пасат или Авенсис ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 08 Фев 2012 00:13

На мой колега с Ауди А6 му се счупи турбината на 56 000 км., 2 месеца след 2 годишната гаранция. Цената на турбината е 6000 лв., башка ремонта в Порше България. След това имаше и някакви проблеми с автоматичната СК, които не сме коментирали в подробности, но кълнеше много яко. :censored:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 08 Фев 2012 00:20

vs_hristov написа:
ToyotaPassion написа:
Kiki написа: Не сте само Вие късметлиите! И аз съм от тях. biggrin.gif
И аз! И аз! С трета Тойота поред все късмета ме гони! :thumbsup: biggrin.gif
И аз! И аз! С трета Тойота Корола поред все късмета ме гони! biggrin.gif
BMX,Мерцедеси,вагове и др.подобни,нямам думи да опиша в какви тотални боклуци са се превърнали,но добре че ги има та да се искара някой лев преборвайки се с поредната им безгранична глупост!Иначе са СТРАХОТНИ машини,прецизно направени да ти изпразнят джоба-виждаш го-харесва ти,сядаш в него-копуваш го,караш го-гледаш косело,мигачи не даваш(дори да ти е здраво релето)-ти си над тия неща,път не правиш-под достойнството ти е и т.н и т.н.до момента в който не се усветка цялото защото в датчика има датчик който следи сензор и тои се повредил.Добър ден-Мерцедесоууууу колкоуууу.Е поне диагнозата е ясна пише я в талона!
Сега разбирам:99,9% от доволнте притежатели на японски автомобили,са просто късметлии,включително и аз с моя иначе японски боклук.Живи и здрави да сме колеги,наслаждавайки се на късмета,че без него с тия трошки........А и по добре май новите посетители на форума да не питат Japan или STROSH(о! извинете BOSH),а въпроса им да е: Да стана ли късметлия?
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
P.S.Искренно се надявам по-малко хора извън форума да прочетат това,че си е гавра с допълнителните доходи,а на тези тук,които по някакъв начин съм засегнал предварително се извинявам :whistle:
Колко километра имаш на БМВ, МБ или на някой от другите боклуци, които непрестанно се трошат / според теб /, за да си уверен, че колите не струват? Колко светещи табла си видял на такива автомобили? След като Мерцедес / не съм им особен фен / са смотани, защо в тази класация на надеждността, която някои тук развяват като знаме, за да аргументират тезата си, Ц-класата е на едно от първите места / и преди Авнсис /. Или това няма да е аргумент в полза на колата, защото не е Тойота?

E60_Power

Мнение от E60_Power » 08 Фев 2012 00:26

zi_zi_top написа:На мой колега с Ауди А6 му се счупи турбината на 56 000 км., 2 месеца след 2 годишната гаранция. Цената на турбината е 6000 лв., башка ремонта в Порше България. След това имаше и някакви проблеми с автоматичната СК, които не сме коментирали в подробности, но кълнеше много яко. :censored:
Кажи му да се научи да кара турбодизел. Турбина на подобни километри се чупи от неграмотността на шофьора. Автомата ще има проблем, ако е мултитроник, но не и на такива километри. На тези километри причините за повреди са само у шофьора.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 08 Фев 2012 00:33

Има и други критерии освен едната безпроблемност на агрегатите.
Същия човек на магистралата му се наложи да удържи Q7-цата между мачкащото го рамарке на ТИР и мантинелата на единия от мостовете на Витиня. Е думите му бяха няма такъв контрол просто в крайна сметка са го деляли 4-5 см от мантинелата. В конкретната ситуация независимо че за мен Q7 е грозен като бременна хлебарка и посредствени офроуд възможности е класи в управлението на шосе над ЛендКрузъра.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 08 Фев 2012 00:35

E60_Power написа:Кажи му да се научи да кара турбодизел. Турбина на подобни километри се чупи от неграмотността на шофьора. Автомата ще има проблем, ако е мултитроник, но не и на такива километри. На тези километри причините за повреди са само у шофьора.
Това с кутията го пишеш наизуст отвсякъде. Актуалния мултитроник е надежна кутия и няма ядовете на предшественика си.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Фев 2012 02:00

PESHO OT MARS написа:
Ники е сериозен човек както казах а не неосъзнат състезател.

Да ти се прецакат съединителите и на двете коли не ми звучи като единична грешка.

Относно оправянето на проблемите е видно от опитите на ТМ Ауто да пишат фактури с 4 цифрени суми за гаранционни ремонти.

И определението "карал 2 служебни Тойоти" е некоректно, то предизвиква асоциация на човек на който са му сипали една кола да я троши както намери за добре. Колите си ги и избирал лично той и плащал лично той от парите на фирмата в която е съсобственик. Идеята на тези коли е да са надежни и комфортни на приемлива цена и разход за движение за да подпомагат бизнеса. Резултата е бил съвсем различен. Сега човека има 2 Q7 на тяхно място и 3.5 год по тях е првил предимно профилактики. ....Далеч съм от мисълта че са безпроблемни защото май почват да се обаждат разни дреболии, но Q
Колега,значи съм почти на прав път. Човекът си личи отвсякъде,че е фен на Ауди и така е лесно и от най-малкото да направиш голям проблем. С тия ГОЛЕМИ БУКВИ, с това крещене, с тия романи, нямам нищо против, но обективността му се губи някак. В нашия форум има доста Авенсис 2.2 дизели 150 коня, пък проблеми със съединител не са се чули.. Самият ти приятел казва,че след смяната на съединител пак е миришело, каква е логиката освен в начина на каране?

Исках да кажа,че съм на прав път,защото може би неговият съдружник е решил да вземе за фирмата 2-те тойоти,които се ползват като служебни,което също е ключова дума. Твоят приятел просто не ги харесва човека и си хвали 10 годишното Ауди. Нямам нищо против, въпреки че знам ,че тези 10 годишни Аудита- 1996г/2006г. е темата/ са по-слаби коли от този Авенсис. Съединители-смяна-пак мирише, амортисъори-смяна-пак тропат.... клаксон.... ето такива неща,изписан с големи букви са тенденциозни. Отделно,че почти всичко е гаранционно. Уплътнителите са действително познат дефект при доста Авенсиси 2.

PESHO OT MARS написа:Искам само да покажа за кой ли път го казвам че не всичко е само бяло и черно и че съществуват доста различни истории за колите.
И с всичко това не казвам,че Авенсис са безгрешни,никой не е казал,че има идеални коли също така, просто е- статистиката показва кои са ПО-ЗДРАВИТЕ.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Фев 2012 02:04

PESHO OT MARS написа:Има и други критерии освен едната безпроблемност на агрегатите.
Същия човек на магистралата му се наложи да удържи Q7-цата между мачкащото го рамарке на ТИР и мантинелата на единия от мостовете на Витиня. Е думите му бяха няма такъв контрол просто в крайна сметка са го деляли 4-5 см от мантинелата. В конкретната ситуация независимо че за мен Q7 е грозен като бременна хлебарка и посредствени офроуд възможности е класи в управлението на шосе над ЛендКрузъра.
Само че между Q7 има толкова общо с Ланд Крузер колкото между амфибия и катер. Изобщо на един голям СУВ последният му приоритет е магистралата, но това е отделен въпрос и не е осъзнат от много хора.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 08 Фев 2012 09:39

PESHO OT MARS написа: Тойота е доста надценена на пазара втора ръка заради името.
Пешо, това важи с пълна сила за Мерцедес, но за Тойота, мисля, че си в грешка! wink.gif
Тойота държи цена заради качеството. Порше, също. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 08 Фев 2012 09:42

E60_Power написа:Лексус-а отпада като вариант, защото улисан в четене за него съм пропуснал, че е със задно предаване. А поне за мен е важно поне едната кола в семейството да е с предно / имайки предвид какво се случва навън в момента /. Така, че жената остава с Корола-та.
аз направо мисля, че сбърках да не е 4x4 ти предно...офф , писна ми с тая африканска обстановка

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 08 Фев 2012 09:47

E60_Power написа:[ Ц-класата е на едно от първите места / и преди Авнсис /. Или това няма да е аргумент в полза на колата, защото не е Тойота?
много уместна забележка! как никой не се сети да каже , че не е въпрос само на марка , но и на модел, примерно златния модел на фауве е голф, а преди това е бил бръмбара, а на тойота , ако не се лъжа корола, която измества бръмбара навремето от класацията, поправете ме ако греша.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 08 Фев 2012 09:49

Kiki написа:
PESHO OT MARS написа: Тойота е доста надценена на пазара втора ръка заради името.
Пешо, това важи с пълна сила за Мерцедес, но за Тойота, мисля, че си в грешка! wink.gif
Тойота държи цена заради качеството. Порше, също. :thumbsup:
според мене по надценена е хонда на старо:)

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 08 Фев 2012 10:06

Хонда на старо е пъти по-добре от Тойота...

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 08 Фев 2012 10:11

Vesko написа:
zi_zi_top написа:Ние сме в елитна частна болница и не ни плащат, а си заработваме заплатата. cool.gif
Зизи, не се заяждам. Просто игра на думи. Но все пак заплатата някой я плаща biggrin.gif И все пак има някаква системна грешка за да има много добре платени доктори, а в същото време да иам много пациенти без адекватни медицински грижи. Като не визирам само БГ. Май грешката си е световна. wacko.gif
аз лично почнах да спортувам и отказах цигарите от повече от година. защото за колата монтьор ще намеря, но за себе си нещо не намирам напоследък читави :-( но това е тема много по-"болна" от колите, затова да не почваме. а за бягането на лекарите е доста вярно понеже имам приятели такива и се оплакват, че много са оредели.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 08 Фев 2012 10:12

mirott написа:Хонда на старо е пъти по-добре от Тойота...
аз говоря за цените, ама отдавна не съм гледал, може да са паднали

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 08 Фев 2012 10:15

zi_zi_top написа:На мой колега с Ауди А6 му се счупи турбината на 56 000 км., 2 месеца след 2 годишната гаранция. Цената на турбината е 6000 лв., башка ремонта в Порше България. След това имаше и някакви проблеми с автоматичната СК, които не сме коментирали в подробности, но кълнеше много яко. :censored:
е *ати турбината !, на пасата турбината май беше 2 бона с ремонта ?
това направо като бордови компютър +

Заключено