труно включват скорости

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 06 Яну 2012 19:43

t k d4d написа:джим струва ми се,че това е пандемия,хиляди коли за подмяна на разни работи и то като новозакупени,ЛОШО СЕДЛАРОВ,ЛОШО.Е той затова хюндай,вече дръпна нагоре
За подмяна на кои работи, Седларов? За подмяна на стелки и педали. Ти ако мислиш,че немците не изкарват хиляди коли за подмяни, ЖЕСТОКО се лъжеш. Просто при Тойота сензацията е голяма. Хюндай дръпна нагоре,защото добре работят,защо Опел не дръпне.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 06 Яну 2012 19:44

мехаННика написа:Ако при рязко превключване чуваш едно кратко крр-т,кутията е за отваряне.
Това може да е съединител също така или бъркам? rolleyes.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 06 Яну 2012 20:33

LEXUS написа:... защо Опел не дръпне.
Е как да дръпне като GM едвам ги спасиха от фалит преди 1-2 години... rolleyes.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

t k d4d

Мнение от t k d4d » 07 Яну 2012 07:50

Никаде не съм споменавал,че 1 сек. ме дели от смърта постоянно.Незнам как тълкувате фразата- има моменти..........,просто е гадно, изнервящо и опасно да маневрираш в днешно време,при толкова заспали водачи на мпс.За синхронизатор и ладите имаха, а королите защо нямат -кажи? ТИ КАЛЕГА КАТО СИ ВКАРАШ КОЛАТА В ГАРАЖА НА ПРЕДЕН - ПАК НА ПРЕДЕН ЛИ ИЗЛИЗАШ ? Е не мога да чакам 10 мин. на съеденител,как няма да се нервираш.СЕДЛАРОВ,прочети точка 3 на хубавеца ДЖИМ-БИМ и питай него за стелки и педали ли става въпрос,освен ако не са извадили,някоя стелка от първия модул.А и между другото що толкоз ги нападаш,немците да не си е....н? просто правим съпостовка за ск.кутий,коя е по лесна за употреба. И НИКОЙ ДА НЕ МИ ПРЕДЛАГА АУТОМАТИК - НИ ГИ ХАРЕСВАМ. До колегата от Бяла , снощи пробвах при поредното не включване на задна да вдигна оборотите, и взе,че се получи. Защо се получава така?Е вярно колата е на 200 х.,възможно ли е притискателя да е поомекнал вече?

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 07 Яну 2012 09:39

t k d4d написа: До колегата от Бяла , снощи пробвах при поредното не включване на задна да вдигна оборотите, и взе,че се получи. Защо се получава така?Е вярно колата е на 200 х.,възможно ли е притискателя да е поомекнал вече?
Хората ти казаха, че повечето коли, ако не 99% нямат синхронизатори на първа и задна скорост.
Това означава, че първа и задна се включват само то спряло състояние на автомобила.
Също така с течение на времето, с неправилни навици на превключване и неправилно масло в скоростите (не оригинално масло от Тойота) се появяват и други проблеми.

Защо не си смениш първо съединителя и после да се обадиш пак?
Защо не покараш кола от същия модел на приятел и да видиш каква е разликата?
И друго, като я купува тази кола не видя ли, че скоростите имат проблем?

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
saho

Мнение от saho » 07 Яну 2012 09:41

При не влизане на задна - задържаш лоста под напрежение, отпускаш плавно бавно съединителя за да мръдне първичния вал и влиза всеки път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

moloko

Мнение от moloko » 07 Яну 2012 10:18

Japanese_fever написа:
t k d4d написа: До колегата от Бяла , снощи пробвах при поредното не включване на задна да вдигна оборотите, и взе,че се получи. Защо се получава така?Е вярно колата е на 200 х.,възможно ли е притискателя да е поомекнал вече?
Хората ти казаха, че повечето коли, ако не 99% нямат синхронизатори на първа и задна скорост.
Това означава, че първа и задна се включват само то спряло състояние на автомобила.
Също така с течение на времето, с неправилни навици на превключване и неправилно масло в скоростите (не оригинално масло от Тойота) се появяват и други проблеми.

Защо не си смениш първо съединителя и после да се обадиш пак?
Защо не покараш кола от същия модел на приятел и да видиш каква е разликата?
И друго, като я купува тази кола не видя ли, че скоростите имат проблем?
А бе вие не си ли задавате въпроса , че човека може да не е имал възможност да добие преки впечатления от тази кола предварително. Защо трябва да си купувам кола като на приятелите си . Нима не е възможно да си купиш кола без да си я карал предварително.
Преди да взема моята никога не бях карал такава кола де не кажа , че никога не бях карал и дизел и още му свиквам. Имах само външни впечатления и приказки на разни познати . Нито се бях качвал , нито бях карал. И какво от това - не си кувайте коли които не сте карали 200, 300 км предварително - така ли?

И моите скорости превключват твърдо - так так, так так, так так, и при мен първа и задна понякога влизат трудно особенно ако колата не е спряра на място окончателно. А задна влиза трудно даже и от място понякога и трябва да ви кажа ,ЧЕ НЕ Е ОТ СЪЕДИНИТЕЛЯ щото моя е сменен преди 8, 9 месеца оригинален AISIN барабар с маховика .
Просто можеби са си такива. Нямам тракане, харкане и каквито и да било други звуци от скоростната кутия.
И определено не ме дразни това твърдо превключване . Даже и хванах цаката по време на движение настъпвам до около 2000 2200 оборота и скоростите се сменят почти без да се усеща . Това във възходящ ред - за низходящия още не мога да определя точно, няко път става по вода друг път не. Но не ме притеснява и си карам.

t k d4d

Мнение от t k d4d » 07 Яну 2012 10:31

Пак четете през ред. ПРОБВОХ ДВА МОДЕЛА КАТО МОЯТА - АБСОЛЙТНО СЪЩАТА РАБОТА.Като я купувах не съм пробвал най-вероятно задна , има и една погаворка кола и жена не се избират.И не вярвам някой да се мъчи да пробва на задна в движение.за какви неправилни навици? и стигате с тая смяна на маслото,да не си дистрибутор на масла?ПРОСТО КУТИЙТЕ ИМ СА ТАКИВА-ТРОПАТ.не отричам,че по съеденителя всичко перфектно , но ще покарам така засега- то скоро ще си проличи ако е от него.ПЕТРИЧ, знам приятельо,че има чалъми много, ама всичко си иска време.никой не те чака да помпиш форсираш и т.н . АЙ НА ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ИВАНОВЦИ И ИВАНКиии.

t k d4d

Мнение от t k d4d » 07 Яну 2012 10:40

ПРАВ СИ МАЙНА ЕДИН ДА МЕ РАЗБЕРЕ КАТ ХАРАТА :thumbsup:

t k d4d

Мнение от t k d4d » 07 Яну 2012 10:42

И моите в движение не се усеща чак талкоз тропането

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 07 Яну 2012 17:59

moloko написа:
Защо трябва да си купувам кола като на приятелите си .
Никъде в поста си не съм казал това!
Казах, сега да отиде да кара и да сравни.
t k d4d написа: ... и стигате с тая смяна на маслото,да не си дистрибутор на масла?ПРОСТО КУТИЙТЕ ИМ СА ТАКИВА-ТРОПАТ
Ти знаеш ли на колко км ти е правена смяна на масло на скоростите?
Отделно, знаеш ли на какъв пробег е предписано за твоя моде да се сменя маслото в скоростите?

Като си отговориш на тези прости въпроси, може би ще ти стане по-лесно да си решиш проблема.
Сигурен съм, че много хора не го бръзснат за слива маслото в скоростите и не знаят на какъв пробег се сменя за техния модел.

Не съм дистрибутор, просто те съветвам да направиш неща, които са предписано от тези, които са ти направили колата - Тойота.
Сега ти, ако нямаш пари за масло и ти се свиди, защото ти изглежда несъществено е съвсем друг въпрос и твой проблем като цяло.

Има и друго, ако ти е прецакана скоростната кутия вече и да сменяш маслото, особена разлика няма да има.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 07 Яну 2012 20:34

t k d4d написа:Никаде не съм споменавал,че 1 сек. ме дели от смърта постоянно.Незнам как тълкувате фразата- има моменти..........,просто е гадно, изнервящо и опасно да маневрираш в днешно време,при толкова заспали водачи на мпс.За синхронизатор и ладите имаха, а королите защо нямат -кажи? ТИ КАЛЕГА КАТО СИ ВКАРАШ КОЛАТА В ГАРАЖА НА ПРЕДЕН - ПАК НА ПРЕДЕН ЛИ ИЗЛИЗАШ ? Е не мога да чакам 10 мин. на съеденител,как няма да се нервираш.
Не си казал, нали?
t k d4d написа:А пък това който го е измислил да помпя два пъти преди да включа задна да му го натикам в задницата. ИМА МОМЕНТИ КОГАТО ПО-МАЛКО ОТ СЕКУНДА СПАСЯВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ.
Значи много се изтрелваш на задна от гаража, да не ти е на някое кръстовище по средата гаража? И 10 минути помпаш, хммм, тия детски приказки много ги обичам.

Синхронизатор на задна нямат повечето коли. Оф какво ти обяснявам,като не четеш. Пасат4-ка ти пасва:
LEXUS написа:Никой не го измисли така,бе колега.Просто повечето коли нямат синхронизатор на задна.Затова се налага да натиснеш втори път ПО НЯКОЙ ПЪТ.Не е казано,че е правило.

Отделно секунда спасява човешки живот на задна ли. Аз доколкото чета от 1-0вото ти мнение ти се оплакваш от задна ,а не от 1-ва,2-ра. Къде се изтрелваш на задна по тия паркинги, или на прелез на влакове на задна ли тръгваш.Какви са тия животозастрашаващи тръгвания на задна.
Какво да чета Джим Бийм,прочел съм какво пише, но това няма нищо общо с твоя проблем. Прочети си 1-вото мнение какво пишеш и тогава ми цитирай мнението на Джим Бийм. Оплакваш се,че задна не влиза всеки път ,което според теб е животозастрашаващо. Оплакваш се,че на Корола при изгасен двигател на място скоростите не превключвали без съединител,а на Опел Кадет дизел могло.Много важно,че могло на Орела. И немските скоростни кутии за това били по-добро.

С тия детски въпроси какво повече да ти се отговори.

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 07 Яну 2012 21:18

... Същата история беше при мен - с Короли от 1991 и от 2001... На втората сложих Форсан за скоростни кутии, първоначално стана много мазно, после (след 20-30к) се върна почти до описаното трудно включване и изключване първа, сравнително трудно включване на втора... Забелязах, че при ускоряване на първа до над 2500 об/мин, тя се изключва много лесно, разбира се, с нормално натискане на съединителя...
Сега съм на 207к и с радост установявам, че бааавно тези неща се подобряват. Иначе за задна също пише в инструкцията ако не влиза, да се пусне лоста, да се отпусне и натисне отново съединителят...
Всички тези забележки нищо не значат за мен пред общата надеждност на колата.
Днес сутринта пък, по едни недопочистени пътища бяхме 10-12 ниви, мицубишита, сузукита, един Хай-лукс и ... една Корола, без нищо специално по нея, с едни обикновени зимни гуми, чак ме е срам - Тигър. Останалите колеги, които дойдоха с леки коли, си ги оставиха рано-рано в центъра на селото... И си карах - след първия джип, спирах леко встрани от пътя, тръгвах и пр., а снегът си бешедалеч над 20 см (!).
Каквото сам си направя, никой не може...

t k d4d

Мнение от t k d4d » 08 Яну 2012 08:43

ПОСТОЯННО и ИМА МОМЕНТИ са различни думи! Това е просто фраза!Кво се загрижихте толкоз за живота ми?Пак не внимаваш!!Къщата ми е на МАГИСТРАЛА там кръстовища няма.Един тротоар от 2 метра, ме дели от целия поток тирове и коли,пътуващи от Турция за Европа и обратно!И 10 мин. не помпам,а имам предвид,че за да тръгна в точния момент,трябва да стоя 10 мин. на съед. с вкл. задна!!!!Кото си толкова запознат,кажи кои коли имат синхронизатор, и кои не, и защо е така?А на джим бим като си чел , що се ебаваш и ме питаш за стелки и педали ли става въпрос СЕДЛАРОВ! Я прочети още веднъж! Това беше едно отклонение от темата,за масовия проблем на нови коли.Колкото до маслото - НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МЕ ОБЕДИ,ЧЕ ОТ НЕГО. Пример- с кадета съм минал само аз 450 хил.Част от тях съм дърпал коли ремаркета 7 год. градско такси.запушвал съм феродо доста пъти,боксувайки с натоварено ремарке и т. н. , но никога не съм сменял съед. нито съм проверявал даже има ли масло в ск. кут. камо ли да го сменям. Между другото на ква възраст сте лексус и хонда сивик,само годините.Коментари,моля вече не правете

t k d4d

Мнение от t k d4d » 08 Яну 2012 08:46

да, не пълни само сървари.от вас двамата чао само първите две цифри на ЕГН-то

Заключено