За подмяна на кои работи, Седларов? За подмяна на стелки и педали. Ти ако мислиш,че немците не изкарват хиляди коли за подмяни, ЖЕСТОКО се лъжеш. Просто при Тойота сензацията е голяма. Хюндай дръпна нагоре,защото добре работят,защо Опел не дръпне.t k d4d написа:джим струва ми се,че това е пандемия,хиляди коли за подмяна на разни работи и то като новозакупени,ЛОШО СЕДЛАРОВ,ЛОШО.Е той затова хюндай,вече дръпна нагоре
труно включват скорости
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 06 Яну 2012 19:43
LEXUS
LEXUS
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 06 Яну 2012 20:33
Е как да дръпне като GM едвам ги спасиха от фалит преди 1-2 години...LEXUS написа:... защо Опел не дръпне.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Мнение от t k d4d » 07 Яну 2012 07:50
t k d4d
- Japanese_fever
Мнение от Japanese_fever » 07 Яну 2012 09:39
Хората ти казаха, че повечето коли, ако не 99% нямат синхронизатори на първа и задна скорост.t k d4d написа: До колегата от Бяла , снощи пробвах при поредното не включване на задна да вдигна оборотите, и взе,че се получи. Защо се получава така?Е вярно колата е на 200 х.,възможно ли е притискателя да е поомекнал вече?
Това означава, че първа и задна се включват само то спряло състояние на автомобила.
Също така с течение на времето, с неправилни навици на превключване и неправилно масло в скоростите (не оригинално масло от Тойота) се появяват и други проблеми.
Защо не си смениш първо съединителя и после да се обадиш пак?
Защо не покараш кола от същия модел на приятел и да видиш каква е разликата?
И друго, като я купува тази кола не видя ли, че скоростите имат проблем?
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
saho
Мнение от moloko » 07 Яну 2012 10:18
А бе вие не си ли задавате въпроса , че човека може да не е имал възможност да добие преки впечатления от тази кола предварително. Защо трябва да си купувам кола като на приятелите си . Нима не е възможно да си купиш кола без да си я карал предварително.Japanese_fever написа:Хората ти казаха, че повечето коли, ако не 99% нямат синхронизатори на първа и задна скорост.t k d4d написа: До колегата от Бяла , снощи пробвах при поредното не включване на задна да вдигна оборотите, и взе,че се получи. Защо се получава така?Е вярно колата е на 200 х.,възможно ли е притискателя да е поомекнал вече?
Това означава, че първа и задна се включват само то спряло състояние на автомобила.
Също така с течение на времето, с неправилни навици на превключване и неправилно масло в скоростите (не оригинално масло от Тойота) се появяват и други проблеми.
Защо не си смениш първо съединителя и после да се обадиш пак?
Защо не покараш кола от същия модел на приятел и да видиш каква е разликата?
И друго, като я купува тази кола не видя ли, че скоростите имат проблем?
Преди да взема моята никога не бях карал такава кола де не кажа , че никога не бях карал и дизел и още му свиквам. Имах само външни впечатления и приказки на разни познати . Нито се бях качвал , нито бях карал. И какво от това - не си кувайте коли които не сте карали 200, 300 км предварително - така ли?
И моите скорости превключват твърдо - так так, так так, так так, и при мен първа и задна понякога влизат трудно особенно ако колата не е спряра на място окончателно. А задна влиза трудно даже и от място понякога и трябва да ви кажа ,ЧЕ НЕ Е ОТ СЪЕДИНИТЕЛЯ щото моя е сменен преди 8, 9 месеца оригинален AISIN барабар с маховика .
Просто можеби са си такива. Нямам тракане, харкане и каквито и да било други звуци от скоростната кутия.
И определено не ме дразни това твърдо превключване . Даже и хванах цаката по време на движение настъпвам до около 2000 2200 оборота и скоростите се сменят почти без да се усеща . Това във възходящ ред - за низходящия още не мога да определя точно, няко път става по вода друг път не. Но не ме притеснява и си карам.
moloko
Мнение от t k d4d » 07 Яну 2012 10:31
t k d4d
t k d4d
t k d4d
- Japanese_fever
Мнение от Japanese_fever » 07 Яну 2012 17:59
Никъде в поста си не съм казал това!moloko написа:
Защо трябва да си купувам кола като на приятелите си .
Казах, сега да отиде да кара и да сравни.
Ти знаеш ли на колко км ти е правена смяна на масло на скоростите?t k d4d написа: ... и стигате с тая смяна на маслото,да не си дистрибутор на масла?ПРОСТО КУТИЙТЕ ИМ СА ТАКИВА-ТРОПАТ
Отделно, знаеш ли на какъв пробег е предписано за твоя моде да се сменя маслото в скоростите?
Като си отговориш на тези прости въпроси, може би ще ти стане по-лесно да си решиш проблема.
Сигурен съм, че много хора не го бръзснат за слива маслото в скоростите и не знаят на какъв пробег се сменя за техния модел.
Не съм дистрибутор, просто те съветвам да направиш неща, които са предписано от тези, които са ти направили колата - Тойота.
Сега ти, ако нямаш пари за масло и ти се свиди, защото ти изглежда несъществено е съвсем друг въпрос и твой проблем като цяло.
Има и друго, ако ти е прецакана скоростната кутия вече и да сменяш маслото, особена разлика няма да има.
Japanese_fever
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 07 Яну 2012 20:34
Не си казал, нали?t k d4d написа:Никаде не съм споменавал,че 1 сек. ме дели от смърта постоянно.Незнам как тълкувате фразата- има моменти..........,просто е гадно, изнервящо и опасно да маневрираш в днешно време,при толкова заспали водачи на мпс.За синхронизатор и ладите имаха, а королите защо нямат -кажи? ТИ КАЛЕГА КАТО СИ ВКАРАШ КОЛАТА В ГАРАЖА НА ПРЕДЕН - ПАК НА ПРЕДЕН ЛИ ИЗЛИЗАШ ? Е не мога да чакам 10 мин. на съеденител,как няма да се нервираш.
Значи много се изтрелваш на задна от гаража, да не ти е на някое кръстовище по средата гаража? И 10 минути помпаш, хммм, тия детски приказки много ги обичам.t k d4d написа:А пък това който го е измислил да помпя два пъти преди да включа задна да му го натикам в задницата. ИМА МОМЕНТИ КОГАТО ПО-МАЛКО ОТ СЕКУНДА СПАСЯВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ.
Синхронизатор на задна нямат повечето коли. Оф какво ти обяснявам,като не четеш. Пасат4-ка ти пасва:
Какво да чета Джим Бийм,прочел съм какво пише, но това няма нищо общо с твоя проблем. Прочети си 1-вото мнение какво пишеш и тогава ми цитирай мнението на Джим Бийм. Оплакваш се,че задна не влиза всеки път ,което според теб е животозастрашаващо. Оплакваш се,че на Корола при изгасен двигател на място скоростите не превключвали без съединител,а на Опел Кадет дизел могло.Много важно,че могло на Орела. И немските скоростни кутии за това били по-добро.LEXUS написа:Никой не го измисли така,бе колега.Просто повечето коли нямат синхронизатор на задна.Затова се налага да натиснеш втори път ПО НЯКОЙ ПЪТ.Не е казано,че е правило.
Отделно секунда спасява човешки живот на задна ли. Аз доколкото чета от 1-0вото ти мнение ти се оплакваш от задна ,а не от 1-ва,2-ра. Къде се изтрелваш на задна по тия паркинги, или на прелез на влакове на задна ли тръгваш.Какви са тия животозастрашаващи тръгвания на задна.
С тия детски въпроси какво повече да ти се отговори.
LEXUS
- Instruktor59@yahoo.com
Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 07 Яну 2012 21:18
Сега съм на 207к и с радост установявам, че бааавно тези неща се подобряват. Иначе за задна също пише в инструкцията ако не влиза, да се пусне лоста, да се отпусне и натисне отново съединителят...
Всички тези забележки нищо не значат за мен пред общата надеждност на колата.
Днес сутринта пък, по едни недопочистени пътища бяхме 10-12 ниви, мицубишита, сузукита, един Хай-лукс и ... една Корола, без нищо специално по нея, с едни обикновени зимни гуми, чак ме е срам - Тигър. Останалите колеги, които дойдоха с леки коли, си ги оставиха рано-рано в центъра на селото... И си карах - след първия джип, спирах леко встрани от пътя, тръгвах и пр., а снегът си бешедалеч над 20 см (!).
Instruktor59@yahoo.com
Мнение от t k d4d » 08 Яну 2012 08:43
t k d4d
t k d4d
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru