Странно дори абсурдно

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Petar

Мнение от Petar » 15 Май 2011 22:30

Аз пък му сванах мисълта .Просто за мен клипа си енагласен както писах отначало кой каквито и други мнения да дава но товаси е истината Королата може данее най-добрата кола ама нее и това което показват в клипа

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 16 Май 2011 01:56

Nily_p написа: +1 към "спечелилите" от Зрънчо, но не ми пука, а съм много щастлив от този факт. Днес нямаше никой на Екото... sad.gif
Имаше ама много рано си тръгна ! Реално до към 23:00 бяхме там , а май с теб се разминахме точно като си тръгваше ? С някаква сива Тойота ли беше ?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 16 Май 2011 02:24

slowtraveler написа:.........дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. ....................
Слоу ако имаше и грам истина в твоето изказване дали щеше да си модератор ? Ама кажи честно ?

Но нито ти нито нахаканите VAG-инери не се усещате , че просто всяка тема ви слушаме цинкянето , което леко започва да досажда ! И не е далече времето в , което ще разберете какво означава сектантство ! Понеже явно на вас това не ви е известно .
Ще ти го кажа още по един начин за да пробваш да ме разбереш по-добре ( пък и не само ти ) АКО ИСКАМ ДА ЧЕТА ЗА ВАГ ЩЕ ВЛЯЗА В НЯКОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ФОРУМИ !!!
Ако имате някакви ОБЕКТИВНИ факти или техническа информация или ревюта моля да я споделите и ако е възможно само веднъж , а не във всяка тема ! Това , че ти си влязъл в графата 10% проблемни коли ( която графа на VAG e 20% ) не значи , че всеки ден трябва да чета колко смотана марка е ТОЙОТА , как не струва нищо и как си е намалила качеството ако въобще има някакво качество днес !

Да ви кажа аз малко опит от последните седмици : Рено Меган - сменени 2 полуоски, не работещи машинки на централното . Рено Лагуна преработен капак на клапаните ( навихме нова резба ) за да не тече масло , развален демпферен маховик и за финал изгоря ЕКУ . До тук само ЕКУ , ГНП и дюзи не бяха сменени ! Рено 19 не работещи машинки на централно , счупени врътки за парно , разядени тръбички и маркучи по охлаждането , запушено радиаторче за парното, не се включва перка и прегрява , отвратително слаби спирачки, обгорял отразител на единия фар, скапани тампони на заден мост, шарнир за смяна , пуши от ауспуха при палене за финал изби една корозирала тапа на главата , а колата уж била ремонтирана скоро . Рено Експрес полуоски за смяна и избил датчик за налягане на маслото .
Това са щетите установени за около 2 месеца каране . Иначе хората са много доволни от Рено и само Рено карат .
Да влизам ли сега в Рено форума да им надувам главите какви буклуци са Рено и как аз си карам Тойотата без да барам нищо ?

И какви са тия олита дето през няколко седмици ще влизат и ще ми пускат дублиращи теми без дори да погледнат дали не са коментирани нещата до сега ? И вие модераторите чий го дървите та не вземете да ги триете подобни малоумщини в зародиш ? При положение , че са коментирани поне 10 пъти вече ? А трябва да губите всеки път моето време ( с вашето бездействие !!! ) да обяснявам на разни такива неграмотници елементарни неща ?!?! Иначе е много важно дали трябва да има обяви за стари гуми в продава но където са важните раздели , като технически и общи всеки може да си сере както си иска !

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 16 Май 2011 07:27

Революция!Доста робство и тиранство-всички на оръжие :thumbsup:

scorpion

Мнение от scorpion » 16 Май 2011 09:33

Bass_Man написа:
slowtraveler написа:.........дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. ....................
Слоу ако имаше и грам истина в твоето изказване дали щеше да си модератор ? Ама кажи честно ?

Но нито ти нито нахаканите VAG-инери не се усещате , че просто всяка тема ви слушаме цинкянето , което леко започва да досажда ! И не е далече времето в , което ще разберете какво означава сектантство ! Понеже явно на вас това не ви е известно .
Ще ти го кажа още по един начин за да пробваш да ме разбереш по-добре ( пък и не само ти ) АКО ИСКАМ ДА ЧЕТА ЗА ВАГ ЩЕ ВЛЯЗА В НЯКОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ФОРУМИ !!!
Ако имате някакви ОБЕКТИВНИ факти или техническа информация или ревюта моля да я споделите и ако е възможно само веднъж , а не във всяка тема ! Това , че ти си влязъл в графата 10% проблемни коли ( която графа на VAG e 20% ) не значи , че всеки ден трябва да чета колко смотана марка е ТОЙОТА , как не струва нищо и как си е намалила качеството ако въобще има някакво качество днес !

Да ви кажа аз малко опит от последните седмици : Рено Меган - сменени 2 полуоски, не работещи машинки на централното . Рено Лагуна преработен капак на клапаните ( навихме нова резба ) за да не тече масло , развален демпферен маховик и за финал изгоря ЕКУ . До тук само ЕКУ , ГНП и дюзи не бяха сменени ! Рено 19 не работещи машинки на централно , счупени врътки за парно , разядени тръбички и маркучи по охлаждането , запушено радиаторче за парното, не се включва перка и прегрява , отвратително слаби спирачки, обгорял отразител на единия фар, скапани тампони на заден мост, шарнир за смяна , пуши от ауспуха при палене за финал изби една корозирала тапа на главата , а колата уж била ремонтирана скоро . Рено Експрес полуоски за смяна и избил датчик за налягане на маслото .
Това са щетите установени за около 2 месеца каране . Иначе хората са много доволни от Рено и само Рено карат .
Да влизам ли сега в Рено форума да им надувам главите какви буклуци са Рено и как аз си карам Тойотата без да барам нищо ?

И какви са тия олита дето през няколко седмици ще влизат и ще ми пускат дублиращи теми без дори да погледнат дали не са коментирани нещата до сега ? И вие модераторите чий го дървите та не вземете да ги триете подобни малоумщини в зародиш ? При положение , че са коментирани поне 10 пъти вече ? А трябва да губите всеки път моето време ( с вашето бездействие !!! ) да обяснявам на разни такива неграмотници елементарни неща ?!?! Иначе е много важно дали трябва да има обяви за стари гуми в продава но където са важните раздели , като технически и общи всеки може да си сере както си иска !
Bass .... пиша настоящето без никаква умисъл да се заяждам по отношение мнеието ти за Рено, както и не да хваля марката но...

Около 6 години съм карал само Рено (11,19,Лагуна, Клио) и смея да твърдя, че не съм имал никакви проблеми. Отделно колите са били с изключителен външен и вътрешен вид, както и техническо състояние. Причината ... редовно обгрижване wink.gif
Лагуната (2.0) беше изключителен автомобил и колегата, на който я продадох (мисля, че беше 2004 г.) още я кара и продължава да я поддържа в изключително състояния :thumbsup:
Та искам да кажа, че НЕ марката е виновна, а отношението ни към автомобилите. Като гледам какви "немски каски" и зле поддържани автомобили се движат се хващам за главата. Ама му висяла бронята, ауспуха му се влачи, потрошени мигачи, фарове, очукани, опърпани .... е как да виним производителя за това ...

Сори отплеснах се но понеже съм имал чудесни времена с Рено реших да защитя марката.

Лично мнение !
:thumbsup:

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 16 Май 2011 09:37

Имам въпрос към тези притежатели на "невероятни" автомобили,които са различни от ТОЙОТА. КЪВ ГО ДИРИТЕ ВЪВ ФОРУМ НА ТОЙОТА???? :whistle: Защо не ни оставите "заблудените" хора, които притежаваме Тойоти,да си пишем спокойно във форума, без да вкарвате жалки интриги. wink.gif Хората,които харесвме марката "ТОЙОТА", сме достатъчно начетени, за да виждаме проблемите по колите си сами, без намесата на разни интриганти!!! Когато пуснах темата за " Най-скъпия бранд" , изобщо не очаквах някои хора да ги заболи толкова много, и да започнат да ни убеждават колко лоши коли са Тойотите , и как другите марки са по- добри. Чак ни убеждаваха как в този форум се пибликуват само хубави новини за ТОЙОТА, и не искаха да приемат ФАКТА,че най-скъпата автомобилна марка е Тойота! ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ ! И пак ви питам : КЪВ ГО ДИРИТЕ ВЪВ ФОРУМ НА ТОЙОТА, като НЕ харесвате тази марка?
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Май 2011 09:42

Bass, къде съм писал, че Тойота е лоша марка?!?!?
ТОЙОТА Е ЕДНА ОТ ДОБРИТЕ МАРКИ!!!
Но не е единствена...
Има доста други добри марки...

дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. Не става въпрос за толерантност, а за обективност.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 16 Май 2011 10:20

slowtraveler написа:Bass, къде съм писал, че Тойота е лоша марка?!?!?
ТОЙОТА Е ЕДНА ОТ ДОБРИТЕ МАРКИ!!!
Но не е единствена...
Има доста други добри марки...

дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. Не става въпрос за толерантност, а за обективност.
Слоу, нали ти беше сравнил Тойота с Таврия wacko.gif И това ако не е сравнение с "лоша" марка.... Освен Тойотата имам и една Астра,която я спуквам от товарене и каране,и не съм ремонтирал нищо по нея! Ако следвам твоята логика при сравняването на Тойотата с Таврия,трябва да кажа,че Опел е най-здравата марка, но всички знаем че не е така.
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 16 Май 2011 10:22

Bass_Man написа:

Рено 19 не работещи машинки на централно , счупени врътки за парно , разядени тръбички и маркучи по охлаждането , запушено радиаторче за парното, не се включва перка и прегрява , си сере както си иска !
Хаха , Bass , като четох това за реното , все едно ми описваше колата на един приятел! Всичко изброено от тебе , е вече оправено biggrin.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

jingo

Мнение от jingo » 16 Май 2011 10:52

Четох ,четох и реших и язе да се изкажа.Преди вече четири години ходих на изложението в София,да си избирам кола,преди това за малко да не капарирам един Сеат Кордоба,та на изложението седнах и много други марки....но след като седнах в Ауриса....не ми се излизаше ! За тия години,продължавам да сядам с кеф ,вярно е,че смених и една две чистачки,относно уплътненията,те са консуматив и се сменят и не е добре да са плътно залепени,по много причини,ламарините..не съм огъвал и не знам,вярно е ,че при натиск сякаш поддават,но то е въпрос на олекотяване и сигурност.На който нещо му пречи продава и отива при друга марка,не е необходимо да плюе,защото това си е негово субективно мнение и всъщност е некомпетентно,за целта си има оторизирани лица за оценка :whistle: tongue.gif

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 16 Май 2011 11:23

Аз съм изключително доволен от меките брони на Ауриса- снощи след няколко бири нацелих здраво задната броня в един стоманен стълб.Чу се сякаш е влязла в багажника. Излизам и кво да видя-като нова е и може да се разбере само по малката следа по лака. Който иска да си кара чугунените каляски аз съм много доволен от меката си кола biggrin.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Май 2011 11:45

Dizzle написа:Аз съм изключително доволен от меките брони на Ауриса- снощи след няколко бири нацелих здраво задната броня в един стоманен стълб.Чу се сякаш е влязла в багажника. Излизам и кво да видя-като нова е и може да се разбере само по малката следа по лака. Който иска да си кара чугунените каляски аз съм много доволен от меката си кола biggrin.gif
А под бронята дали са така розови нещата?

ПП: Няколко бири не е ли забранено? biggrin.gif

mitoko

Мнение от mitoko » 16 Май 2011 12:02

Vesko написа:
Dizzle написа:Аз съм изключително доволен от меките брони на Ауриса- снощи след няколко бири нацелих здраво задната броня в един стоманен стълб.Чу се сякаш е влязла в багажника. Излизам и кво да видя-като нова е и може да се разбере само по малката следа по лака. Който иска да си кара чугунените каляски аз съм много доволен от меката си кола biggrin.gif
А под бронята дали са така розови нещата?

ПП: Няколко бири не е ли забранено? biggrin.gif
ако са такива каквито ти пиеш на ЕКо-то няма проблем smile.gif

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 16 Май 2011 12:42

jingo написа:Четох ,четох и реших и язе да се изкажа.Преди вече четири години ходих на изложението в София,да си избирам кола,преди това за малко да не капарирам един Сеат Кордоба,та на изложението седнах и много други марки....но след като седнах в Ауриса....не ми се излизаше ! За тия години,продължавам да сядам с кеф ,вярно е,че смених и една две чистачки,относно уплътненията,те са консуматив и се сменят и не е добре да са плътно залепени,по много причини,ламарините..не съм огъвал и не знам,вярно е ,че при натиск сякаш поддават,но то е въпрос на олекотяване и сигурност.На който нещо му пречи продава и отива при друга марка,не е необходимо да плюе,защото това си е негово субективно мнение и всъщност е некомпетентно,за целта си има оторизирани лица за оценка :whistle: tongue.gif
И сега ще се появи някои които да каже ,че си сектант biggrin.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

muf

Мнение от muf » 16 Май 2011 13:36

Нищо и няма на Королата.
Нито са и меки ламарините, нито и падат уплътненията.
Ламарините и са колкото трябва, толкова твърди.
За мен по-важното е да не ръждясват.
Уплътненият и да се вадят лесно, нали не падат сами?
Какъв проблем е това. На воловата фаровете като се вадят с едно движение да не казваме че са боклуци. Много даже е удобно ако искаш да ги сменяш!
Такива клипове може да направи всеки дилър, но това няма да му дигне продажбите.
Самия факт че е паднал толкова ниско да се държи като децата в детската градина показва че няма с какво да оправдае много по-скъпия си автомобил.
Карал съм VW-та, Ауди, карам сега две Тойоти.
Коли като коли, само че Королота е на нормална цена, за разлика от Джетата, която струва колкото Авенсис. Никой не знае защо...
При това VW се продава само с две години гаранция, като Лада.
Пак никой не знае защо...
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Заключено