Странно дори абсурдно
Petar
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 16 Май 2011 01:56
Имаше ама много рано си тръгна ! Реално до към 23:00 бяхме там , а май с теб се разминахме точно като си тръгваше ? С някаква сива Тойота ли беше ?Nily_p написа: +1 към "спечелилите" от Зрънчо, но не ми пука, а съм много щастлив от този факт. Днес нямаше никой на Екото...
Bass_Man
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Мнение от Bass_Man » 16 Май 2011 02:24
Слоу ако имаше и грам истина в твоето изказване дали щеше да си модератор ? Ама кажи честно ?slowtraveler написа:.........дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. ....................
Но нито ти нито нахаканите VAG-инери не се усещате , че просто всяка тема ви слушаме цинкянето , което леко започва да досажда ! И не е далече времето в , което ще разберете какво означава сектантство ! Понеже явно на вас това не ви е известно .
Ще ти го кажа още по един начин за да пробваш да ме разбереш по-добре ( пък и не само ти ) АКО ИСКАМ ДА ЧЕТА ЗА ВАГ ЩЕ ВЛЯЗА В НЯКОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ФОРУМИ !!!
Ако имате някакви ОБЕКТИВНИ факти или техническа информация или ревюта моля да я споделите и ако е възможно само веднъж , а не във всяка тема ! Това , че ти си влязъл в графата 10% проблемни коли ( която графа на VAG e 20% ) не значи , че всеки ден трябва да чета колко смотана марка е ТОЙОТА , как не струва нищо и как си е намалила качеството ако въобще има някакво качество днес !
Да ви кажа аз малко опит от последните седмици : Рено Меган - сменени 2 полуоски, не работещи машинки на централното . Рено Лагуна преработен капак на клапаните ( навихме нова резба ) за да не тече масло , развален демпферен маховик и за финал изгоря ЕКУ . До тук само ЕКУ , ГНП и дюзи не бяха сменени ! Рено 19 не работещи машинки на централно , счупени врътки за парно , разядени тръбички и маркучи по охлаждането , запушено радиаторче за парното, не се включва перка и прегрява , отвратително слаби спирачки, обгорял отразител на единия фар, скапани тампони на заден мост, шарнир за смяна , пуши от ауспуха при палене за финал изби една корозирала тапа на главата , а колата уж била ремонтирана скоро . Рено Експрес полуоски за смяна и избил датчик за налягане на маслото .
Това са щетите установени за около 2 месеца каране . Иначе хората са много доволни от Рено и само Рено карат .
Да влизам ли сега в Рено форума да им надувам главите какви буклуци са Рено и как аз си карам Тойотата без да барам нищо ?
И какви са тия олита дето през няколко седмици ще влизат и ще ми пускат дублиращи теми без дори да погледнат дали не са коментирани нещата до сега ? И вие модераторите чий го дървите та не вземете да ги триете подобни малоумщини в зародиш ? При положение , че са коментирани поне 10 пъти вече ? А трябва да губите всеки път моето време ( с вашето бездействие !!! ) да обяснявам на разни такива неграмотници елементарни неща ?!?! Иначе е много важно дали трябва да има обяви за стари гуми в продава но където са важните раздели , като технически и общи всеки може да си сере както си иска !
Bass_Man
nowyaris
-
Мнение от scorpion » 16 Май 2011 09:33
Bass .... пиша настоящето без никаква умисъл да се заяждам по отношение мнеието ти за Рено, както и не да хваля марката но...Bass_Man написа:Слоу ако имаше и грам истина в твоето изказване дали щеше да си модератор ? Ама кажи честно ?slowtraveler написа:.........дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. ....................
Но нито ти нито нахаканите VAG-инери не се усещате , че просто всяка тема ви слушаме цинкянето , което леко започва да досажда ! И не е далече времето в , което ще разберете какво означава сектантство ! Понеже явно на вас това не ви е известно .
Ще ти го кажа още по един начин за да пробваш да ме разбереш по-добре ( пък и не само ти ) АКО ИСКАМ ДА ЧЕТА ЗА ВАГ ЩЕ ВЛЯЗА В НЯКОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ФОРУМИ !!!
Ако имате някакви ОБЕКТИВНИ факти или техническа информация или ревюта моля да я споделите и ако е възможно само веднъж , а не във всяка тема ! Това , че ти си влязъл в графата 10% проблемни коли ( която графа на VAG e 20% ) не значи , че всеки ден трябва да чета колко смотана марка е ТОЙОТА , как не струва нищо и как си е намалила качеството ако въобще има някакво качество днес !
Да ви кажа аз малко опит от последните седмици : Рено Меган - сменени 2 полуоски, не работещи машинки на централното . Рено Лагуна преработен капак на клапаните ( навихме нова резба ) за да не тече масло , развален демпферен маховик и за финал изгоря ЕКУ . До тук само ЕКУ , ГНП и дюзи не бяха сменени ! Рено 19 не работещи машинки на централно , счупени врътки за парно , разядени тръбички и маркучи по охлаждането , запушено радиаторче за парното, не се включва перка и прегрява , отвратително слаби спирачки, обгорял отразител на единия фар, скапани тампони на заден мост, шарнир за смяна , пуши от ауспуха при палене за финал изби една корозирала тапа на главата , а колата уж била ремонтирана скоро . Рено Експрес полуоски за смяна и избил датчик за налягане на маслото .
Това са щетите установени за около 2 месеца каране . Иначе хората са много доволни от Рено и само Рено карат .
Да влизам ли сега в Рено форума да им надувам главите какви буклуци са Рено и как аз си карам Тойотата без да барам нищо ?
И какви са тия олита дето през няколко седмици ще влизат и ще ми пускат дублиращи теми без дори да погледнат дали не са коментирани нещата до сега ? И вие модераторите чий го дървите та не вземете да ги триете подобни малоумщини в зародиш ? При положение , че са коментирани поне 10 пъти вече ? А трябва да губите всеки път моето време ( с вашето бездействие !!! ) да обяснявам на разни такива неграмотници елементарни неща ?!?! Иначе е много важно дали трябва да има обяви за стари гуми в продава но където са важните раздели , като технически и общи всеки може да си сере както си иска !
Около 6 години съм карал само Рено (11,19,Лагуна, Клио) и смея да твърдя, че не съм имал никакви проблеми. Отделно колите са били с изключителен външен и вътрешен вид, както и техническо състояние. Причината ... редовно обгрижване

Лагуната (2.0) беше изключителен автомобил и колегата, на който я продадох (мисля, че беше 2004 г.) още я кара и продължава да я поддържа в изключително състояния

Та искам да кажа, че НЕ марката е виновна, а отношението ни към автомобилите. Като гледам какви "немски каски" и зле поддържани автомобили се движат се хващам за главата. Ама му висяла бронята, ауспуха му се влачи, потрошени мигачи, фарове, очукани, опърпани .... е как да виним производителя за това ...
Сори отплеснах се но понеже съм имал чудесни времена с Рено реших да защитя марката.
Лично мнение !

scorpion
Мнение от BIS » 16 Май 2011 09:37

BIS
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 346 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 16 Май 2011 09:42
ТОЙОТА Е ЕДНА ОТ ДОБРИТЕ МАРКИ!!!
Но не е единствена...
Има доста други добри марки...
дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. Не става въпрос за толерантност, а за обективност.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от BIS » 16 Май 2011 10:20
Слоу, нали ти беше сравнил Тойота с Таврияslowtraveler написа:Bass, къде съм писал, че Тойота е лоша марка?!?!?
ТОЙОТА Е ЕДНА ОТ ДОБРИТЕ МАРКИ!!!
Но не е единствена...
Има доста други добри марки...
дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. Не става въпрос за толерантност, а за обективност.

BIS
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 16 Май 2011 10:22
Хаха , Bass , като четох това за реното , все едно ми описваше колата на един приятел! Всичко изброено от тебе , е вече оправено biggrin.gifBass_Man написа:slowtraveler написа:.........дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. ....................
Рено 19 не работещи машинки на централно , счупени врътки за парно , разядени тръбички и маркучи по охлаждането , запушено радиаторче за парното, не се включва перка и прегрява , си сере както си иска !
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
Мнение от jingo » 16 Май 2011 10:52

jingo
Мнение от Dizzle » 16 Май 2011 11:23
Lexus IS 250
Dizzle
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 16 Май 2011 11:45
А под бронята дали са така розови нещата?Dizzle написа:Аз съм изключително доволен от меките брони на Ауриса- снощи след няколко бири нацелих здраво задната броня в един стоманен стълб.Чу се сякаш е влязла в багажника. Излизам и кво да видя-като нова е и може да се разбере само по малката следа по лака. Който иска да си кара чугунените каляски аз съм много доволен от меката си кола biggrin.gif
ПП: Няколко бири не е ли забранено? biggrin.gif
Vesko
-
Мнение от mitoko » 16 Май 2011 12:02
ако са такива каквито ти пиеш на ЕКо-то няма проблемVesko написа:А под бронята дали са така розови нещата?Dizzle написа:Аз съм изключително доволен от меките брони на Ауриса- снощи след няколко бири нацелих здраво задната броня в един стоманен стълб.Чу се сякаш е влязла в багажника. Излизам и кво да видя-като нова е и може да се разбере само по малката следа по лака. Който иска да си кара чугунените каляски аз съм много доволен от меката си кола biggrin.gif
ПП: Няколко бири не е ли забранено? biggrin.gif

mitoko
Мнение от miLen4o » 16 Май 2011 12:42
И сега ще се появи някои които да каже ,че си сектант biggrin.gifjingo написа:Четох ,четох и реших и язе да се изкажа.Преди вече четири години ходих на изложението в София,да си избирам кола,преди това за малко да не капарирам един Сеат Кордоба,та на изложението седнах и много други марки....но след като седнах в Ауриса....не ми се излизаше ! За тия години,продължавам да сядам с кеф ,вярно е,че смених и една две чистачки,относно уплътненията,те са консуматив и се сменят и не е добре да са плътно залепени,по много причини,ламарините..не съм огъвал и не знам,вярно е ,че при натиск сякаш поддават,но то е въпрос на олекотяване и сигурност.На който нещо му пречи продава и отива при друга марка,не е необходимо да плюе,защото това си е негово субективно мнение и всъщност е некомпетентно,за целта си има оторизирани лица за оценка![]()
miLen4o
Мнение от muf » 16 Май 2011 13:36
Нито са и меки ламарините, нито и падат уплътненията.
Ламарините и са колкото трябва, толкова твърди.
За мен по-важното е да не ръждясват.
Уплътненият и да се вадят лесно, нали не падат сами?
Какъв проблем е това. На воловата фаровете като се вадят с едно движение да не казваме че са боклуци. Много даже е удобно ако искаш да ги сменяш!
Такива клипове може да направи всеки дилър, но това няма да му дигне продажбите.
Самия факт че е паднал толкова ниско да се държи като децата в детската градина показва че няма с какво да оправдае много по-скъпия си автомобил.
Карал съм VW-та, Ауди, карам сега две Тойоти.
Коли като коли, само че Королота е на нормална цена, за разлика от Джетата, която струва колкото Авенсис. Никой не знае защо...
При това VW се продава само с две години гаранция, като Лада.
Пак никой не знае защо...
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru