Странно дори абсурдно

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 13 Май 2011 20:00

slowtraveler написа:Като не ни кефи - отиваме на друга марка... И така кръга се върти, докато се върнем отново на първата....
Затова и ме учудват сектантски изказвания за която и да е марка...
Винаги има по-добра марка/модел по конкретен параметър...
И какво от това?
Сядаш в даден модел/марка, и или ти харесва или не...
Ако ти хареса и имаш възможност - мяташ се на него и го въртиш докато не ти омръзне (дали да му правиш ремонти, или чисто морално - няма значение)...
И така - към следващата марка/модел... :whistle:
Слоу ,това е така , но са малко тези потребители които са се въртели по колелото и като са стигнали до Тойота са продължили с въртележката. wink.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Май 2011 20:10

Хм, като се изключа аз, на момента се сещам за поне 3 познати, които продължиха нататък по кръга (Корола->МБ, ЛендКрузър->Акура MDX, Ярис-> Мазда2). Причините за избора са различни и не ми се коментира кое е било правилно решение и кое - не.

Това, което са показали в клипчето си е вярно (имайки предвид, че тази корола е почти еднаква с първия Авенсис)....
Тея уплътнения редовно се откачаха в горния ъгъл....
Добре бе, че лесно се слагат...
Задния капак много ме дразнеше, защото тея захвати правеха неизползваема голяма част от багажника, или захапваха куфари и мачкаха нещата в багажника....
За ламарината - нямам спомен. Но не само дебелината на ламарината е важна, но и качеството и типа на стоманата (ако не са пластмасови де...)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 13 Май 2011 20:37

Bass_Man написа: Всъщност идеята да се продава е залегнала в пазарната икономика
Iskash da kaje6 4e vav pazarnata ikonomika ideiata da se prodava (koli4estvo) ne e prioritet za proizvoditelite?
"If in doubt, flat out!" - Colin McRae, R.I.P. 1968-2007

Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 13 Май 2011 21:49

V35GTR написа:
BIS написа:Току що проверих на една Корола,уплътнението на вратите,и няма нищо общо с показанато в клипа,т.е. стои си доста добре прилепнало.Колата е 2007 год.
Jenata na moi priatel kara Corola S sus koja, toest tova e best of the best. Kolata e 2006 godina i uplatnenieto na zadnata vrata VISI pri polojenie che nikoi ne go e durpal!

Sega moga li da pravia izvod che vsichki Toyoti sa taka??? Taka che bez tia "az znam edna Toyota..."

Faktite koito poakzva tova video sa nalice! Nistho poveche nishto po malko!
Колега,не знам дали правиш разлика между "проверих една Корола", и "знам една Тойота". mad.gif Нали знаеш лафа "око да види ръка да пипне"! По добра проба от това няма wink.gif И аз мога да направя клип в който да омаскаря всяка една кола biggrin.gif Мога да залея форума със статии за дефекти по двигателите на ВАГ ! Този пич от клипа дали може да сравни и качеството на техниката по колите , или сравнява само това , което се манипулира най-лесно за пред камерата!
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 13 Май 2011 22:17

V35GTR написа:Jenata na moi priatel kara Corola S sus koja, toest tova e best of the best. Kolata e 2006 godina i uplatnenieto na zadnata vrata VISI pri polojenie che nikoi ne go e durpal!

Sega moga li da pravia izvod che vsichki Toyoti sa taka??? Taka che bez tia "az znam edna Toyota..."

ne znam kvo imash v predvid pod "best of the best", shtot nakrkaia si e pak Corolla i vsichki Corolli sa s edni i sashti oplatnenia. Pam ima Corolla XRS, t.e. po tvoita logika triabva da e "best of the best of the best", poznai kak sme se zapoznali. tochno zaradi tezi uplatnenia na zadnite vrati(zakacheni na kupeto, ne na samata vrata) tia pochna da idva v serviza. btw, ima si TSB po vaprosa...
->

ace

Мнение от ace » 13 Май 2011 22:24

Тенденциозно е клипчето - опитват се да внушат, че королата е евтин боклук само заради няколко неверни и преувеличени неща. Ако не я карах тази кола можеше и аз да се хвана. Дори може да се каже, че се хванах, защото специално проверих едно по едно всичко показано макар да си знам много добре колата.

1. Ламарините - пълна лъжа. Въобще не се огъва по този начин. Дори и да се огъваше не виждам какъв недостатък би било това?!?
2. Задната седалка - дели се 60/40 и е чук. Здраво и стабилно. Показаното на клипчето е няква пародия.
3. Гумените уплътнения - вадят се, но не така лесно както е показано. Просто не са залепени...това не знам как би повлияло на шумоизолацията.
4. Капака на багажника - стабилен си е. Начинът, по който е захванат си е точно така, но твърденията, че това определя сигурността, са смешни.

Като цяло е доста странно да се сравняват 2 автомобила по този начин. Според мен има много по важни неща.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 13 Май 2011 22:33

това с капака е много интелигентно направено при удар капака е згъва доста добре
а тези панти го изхвърлят нагоре а не към пътниците на задните седалки
а да не говорим за онези уплътнения на джетата как ще изгние ламарината после отдолу немските като цяло са направени тъпо и излишно сложно тойотите имат много по големи буферни зони и пътника е много по като жив след удар при нас в сервиза редовно има тоталки и мога съвсем отговорно да кажа че носят на майтап
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 13 Май 2011 22:51

Някои неща от клипчето ме изненадват... Уплътнението на вратата се вади наистина, но не от самосебеси а със специфично дърпане за да се освободи гумата от захвата на ламарината, задната седалка при мен е стабилна, и абсолютно категорично това сучене го няма. Калници не съм огъвал засега, нито умишлено нито неволно, но може и да са такива...

По въпроса за задния капак, то там съм провел много тестове - имам багажник за колела, който стъпва само на него и по-специално върху плоска равна част от ламарината му и се закрепва с ремъци отново само за него (нямам обаче моя снимка как точно стои). Карал съм 2 велосипеда, които с теглото на самия багажник са към 40 килограма и при скорости до 120 нито капака подаде, нито ламарината ми се огъна. По бързо не съм карал, че дори и при тази скорост разхода се вдига с 1л/100 над обичайното. Даже лакът не се е матирал в зоните на допир...

Тойота е трън в очите на завистниците, а ние можем само да сме щастливи, че я притежаваме :thumbsup:
(Другата ми кола е от концерна VAG - Шкода Фабиа. Страхотен автомобил, който когато купих надмина всичките ми очаквания но Тойотата си обичам повече.) happy.gif
Прикачени файлове
product_549.jpg
product_549.jpg (30.3 KiB) Преглеждано 1995 пъти
Изображение
Изображение

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 13 Май 2011 23:03

ace написа:Тенденциозно е клипчето ...
Че вие какво очаквате - човекa е дилър на VW (има си бродерия с името и логото на VW). Не знам дали това, което показва е вярно или не, но ако опитвайки се да дискредитират Королата, само тези смешки са открили...

Ако Тойота направят подобно клипче сигурно няма да стане дума само за калници и пантите на задния капак...

ПС. Другата ми кола е Пасат...
Изображение

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 13 Май 2011 23:30

BIS написа:
V35GTR написа:
BIS написа:Току що проверих на една Корола,уплътнението на вратите,и няма нищо общо с показанато в клипа,т.е. стои си доста добре прилепнало.Колата е 2007 год.
Jenata na moi priatel kara Corola S sus koja, toest tova e best of the best. Kolata e 2006 godina i uplatnenieto na zadnata vrata VISI pri polojenie che nikoi ne go e durpal!

Колега,не знам дали правиш разлика между "проверих една Корола", и "знам една Тойота". mad.gif Нали знаеш лафа "око да види ръка да пипне"! По добра проба от това няма wink.gif И аз мога да направя клип в който да омаскаря всяка една кола biggrin.gif Мога да залея форума със статии за дефекти по двигателите на ВАГ ! Този пич от клипа дали може да сравни и качеството на техниката по колите , или сравнява само това , което се манипулира най-лесно за пред камерата!
Tochno tam e vuprosa, che ako tezi neshta sa tolkova paqntovi zashto ostanalata chast ot kolata da e po dobra! Ne me razbirai pogreshno, ne kazvam che corolata e bokluk no ednovremmeno e absurdno da tvurdisht che e nai nai...
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 13 Май 2011 23:49

V35GTR, точно това пиша,че на колата,която проверих нещата НЕ СА такива, каквито са показани на клипа.И никога не съм твърдял , че колата е най-най, но твърдя че е доста добра за цената си!
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 14 Май 2011 00:30

Ламарината на моята Корола Комби 93 година (от аватара) също е тънка, огъвал съм си калника при смяна на чистачка!!!(и след година пак при смяната натиснах без да искам на друго място и почти се изправи:)), но мога да кажа - тънка, тънка ама няма ръжда...вежди, прагове, местата около долните части на вратите...няма. Разбира се от камъчета и одрасквания се получават пробойни, но те са предизвикани!
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 14 Май 2011 00:43

Дали пък при краш-тестовете, които включват защита и за пешеходци, ако ме тресне Джета-та, ще е същото, ако ме тресне Корола-та?

При коя кола имам по-голям шанс - при твърдия, неогъващ се калник, или при тънкия?

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 14 Май 2011 00:51

Fido Dido написа:Дали пък при краш-тестовете, които включват защита и за пешеходци, ако ме тресне Джета-та, ще е същото, ако ме тресне Корола-та?

При коя кола имам по-голям шанс - при твърдия, неогъващ се калник, или при тънкия?
Ще си "много по като жив" след удар от Королата :thumbsup: laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 14 Май 2011 01:06

Fido Dido написа:Дали пък при краш-тестовете, които включват защита и за пешеходци, ако ме тресне Джета-та, ще е същото, ако ме тресне Корола-та?

http://www.toyota.bg/safety_section/imp ... afety.aspx
Също така имаше и една статия точно по този проблем.Ламарините се правят по меки заради нанасяне на по-малки до минимални последици за пешеходеца!
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Заключено