Смяна на плътни дискове с вентилирани
Смяна на плътни дискове с вентилирани
Реших да си сменя дисковете, че греят доста и са износени на моя дизелов самолет
CE80. По разрових се но намерих само плътни . В една моя любима автоморга си намерих вентилирани поизносени до 15мм ( плътните нови са между 13 - 14 мм) реших че ще станат. Обаче се оказа , че спирачният апарат трябва да се изтегли на вън (към джантата) с 3-5 мм (не съм го премерил още). Въпроса ми е какви евентуални проблеми бих имал със спирачките ако добавя една плочка (както е на картинката)

- Прикачени файлове
-
- 1.GIF (9.13 KiB) Преглеждано 3659 пъти
- LordDigital
- СупраДжия
Re: Смяна на плътни дискове с вентилирани
Spored men ne ti trebat ventilatori ,naVmesto Diskoveing написа:Реших да си сменя дисковете, че греят доста и са износени на моя дизелов самолетCE80. По разрових се но намерих само плътни . В една моя любима автоморга си намерих вентилирани поизносени до 15мм ( плътните нови са между 13 - 14 мм) реших че ще станат. Обаче се оказа , че спирачният апарат трябва да се изтегли на вън (към джантата) с 3-5 мм (не съм го премерил още). Въпроса ми е какви евентуални проблеми бих имал със спирачките ако добавя една плочка (както е на картинката)

-
въздухосборниците са с канали и отвеждат въздуха до спирачките - няма начин само ако колата е с някакъв голям интеркулер и тръбите му минават точно брез мястото на въздухосборницитеing написа:мисля че съм виждал тасове или алуминиеви джанти с отвори направени така че да вкарват въздух към дисковете, а иначе от купето да се обдухва ще пречи предпазната ламарина ( не и знам името) , но и тя дасе махне ще обдухва само едната страна. Първия вариант е по-добър според мен.
status: за БАН
Ей тва е интересно и евтино решение.NIK_4E написа:ПРИ ПЕЖО СЪМ ВИЖДАЛ ВЪЗДУХОЗАБОРНИЦИ ЗАКРЕПЕНИ НА НОСАЧА И НАСОЧВАТ ВЪЗДУХА КОЙТО МИНАВА ПОД КОЛАТА КЪМ СПИРАЧНИТЕ АПАРАТИ И ДИСКОВЕТЕ АЗ ИМАМ ТАКИВА И МИСЛЯ ДА ГИ МОНТИРАМ НА МОЯТА МОГА ДА ПРАТЯ И СНИМКА
Само дето трябва да се внимава да не загребват вода отдолу и да не я хвърлят на дисковете. Може ли да опишеш как точно е реализирано при Пежо? Тези предпазните ламарини там ли са и как са модифицирани?