За нафтата и студа
За нафтата и студа
подхващам тема която може да се окаже актуална.След като заредих дизел от известна верига тъпата нафта взе че замръзна при-12 .След това започнаха едновременно 2 теча от гнп-единия от лостчето за теп. реглаж а другия някъде под соленоида.Имал ли е някой тоз проблем и дали мога да получа някаква техн. инормация.Колата е Карина2 2.0 dxl от 1991г.Двиг. 2с.
Висока скорост няма да навреди ако посоката е правилна-само тогова
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Добре дошъл!
Темата е от редовно дъвканите.
По въпроса за техническата информация - http://ftp.domainbg.com/sluchaen_fen/Toyota/Carina/.

Темата е от редовно дъвканите.
По въпроса за техническата информация - http://ftp.domainbg.com/sluchaen_fen/Toyota/Carina/.

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: За нафтата и студа
Гоше, би било коректно спрямо членовете на форума да направиш реклама на тази известна вирига бензиностанции.ГОШО написа:След като заредих дизел от известна верига тъпата нафта взе че замръзна при-12

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Какво да прави реклама,вече навсякаде горивата са с ужасно качество,аз карам само бензинови автомобили и забелязвам че има закономерност между връзването на бензиностанцийте с Нап и качеството,знам ли сега, слагат повече вода ли или др. мизерий,за да има далавера след като другата малко намаля.Повече добавки и чакайте да се стопли:))).
Re: За нафтата и студа
+1Kiki написа:Гоше, би било коректно спрямо членовете на форума да направиш реклама на тази известна вирига бензиностанции.

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Трите буса на ЛУКОЙЛ и единия чат-пат в Гърция-АБСОЛЮТНО никакъв проблем с нафтата.Отделно 5 ст. икономия.Говоря за Лукойл в цялата страна през цялата година.Само дето стана безбожно скъпа.Яриса бензин където намери жената-засега без грижа.И все пак ми се струва,че дори в Русе на трите Лукойл колонките подават различно количество нафта-най ме устройва на Метро.И зимата имам с приблизително 10% по-висок разход,не знам защо.
И аз зареждам редовно на лукойл, всяка седмица по резервоар и не съм имал никакви проблеми, сега карам ярис 2004 D4D, преди опел корса A 1.5D. Сутрин съм палил на темп от -3,-5 до към -13,-14 без проблеми. Даже яриса докато дойде време за регистраця беше на охраняем паркинг около 5-6 дни в края на януари и началото на февруари тази година, а тогава температурите бяха доста ниски и съм го палил 3-4 пъти максимум да поработи зада не му пада акумулатора. biggrin.gif Иначе лукойла е на излизане от град Дупница, посока Самоков, за друга добра нафта на лукойл мога д похваля и този на бул.Брюксел в София преди летището. Да добавя зареждам там,защото имам карта с отстъпка за 6ст. на литър + още 2ст., които ми дават от бензиностанцията ако заредя през уикенда.
-
- Получена благодарност: 1 път
На всички ни е ясно, че:
1. Цените на горивата са високи поради спекулативния начин на ценоопределяне, включително и високите такси и акцизи, т.е така нареченият законен рекет на държавата;
2. Съществуващи картелни споразумения между веригите бензиностанции;
3. Липса или занижен контрол на качесвото на горивата - от изхода на рафинерията, през входа на танкерите на бензиностанциите; до изхода на съответните гориво-колонки
4. Измами извършвани от собствениците на бензиностанции (не случайно количеството в танкерите не може да се засече с количесвото преминало през пистолетите ?!?)
5. Използване на старо оборудване. стари танкери, занижен контрол на процедурите по зареждане на горивата, утаячен процес и време
6. Овчедушието на българина, което е причина да ни третират като стадо овце и да ни обработвеат като овце.
Оборудването с което НАП следи продажбите едва ли е причина за високоите цени на горивата !?!
1. Цените на горивата са високи поради спекулативния начин на ценоопределяне, включително и високите такси и акцизи, т.е така нареченият законен рекет на държавата;
3. Липса или занижен контрол на качесвото на горивата - от изхода на рафинерията, през входа на танкерите на бензиностанциите; до изхода на съответните гориво-колонки
4. Измами извършвани от собствениците на бензиностанции (не случайно количеството в танкерите не може да се засече с количесвото преминало през пистолетите ?!?)
5. Използване на старо оборудване. стари танкери, занижен контрол на процедурите по зареждане на горивата, утаячен процес и време
6. Овчедушието на българина, което е причина да ни третират като стадо овце и да ни обработвеат като овце.
Оборудването с което НАП следи продажбите едва ли е причина за високоите цени на горивата !?!
+1scorpion написа:На всички ни е ясно, че:
6. Овчедушието на българина, което е причина да ни третират като стадо овце

TOYOTA Avensis D4D-2002g.
Разбира се че има общо поне за мен,ясно е когато искаш фактура какво се случва,а когато си оставиш 50те лева(примерно) и си тръгнеш и не се издава никакъв документ,или различните програми с които може да се манипулира касовия апарат.Преди време имаше предаване как голяма верига ресторанти,издаваха информационен бон(за консумацията цени,брой и т.н),който изглежда като касов,но няма същата тежест и не се отразява в кас.апарат.